Malo ja o tehnici... (nista ozbiljno)

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Malo ja o tehnici... (nista ozbiljno)

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 3:12 pm

Pročitao u SVIM tiskovinama, što su novinari VJERNO prenijeli iz Vrdoljakovih usta. Svjestan sam da nekome ne paše sve što se (istinito) napiše, ali, takav je život.
BTW, identično ponašanje, i identične izjave je davao i Upravitelj Pošte u Splitu, mnogima zagorčao život (između ostalih i našem umrlom prijatelju Slavenu), pa je Pošta u dugotrajnim sudskim sporovima, izgubila baš sve, i radnicima davala miljunske odštete.
Isto se dogodilo i na HTV-u, a to se sve (još) može naći na internetu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Nov 29, 2020 6:24 pm

Bez obzira na svu Corona zanimaciju, trebalo je na brzinu očistit band za 5G zanimacije,
zato ste ostali bez DVB-T.

Zašto?!
zato jer uskoro dolazi 100-150 Mbita odozgo od Elona, sve za manje od 600 kn flat.

E sada je panika, jer dolazi na naplatu dankedeutchland neokolonijalizam...
koji traje od kada je ovakve RH.
Jednom sam to spomenuo Mudriniću & co, pa su rekli da je moglo biti i gore.
Jedva čekam da Elon dobije papire za EU, pa da im rečem svima Auf Wiedersehen ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 8:19 pm

Ma skidam kapu, mlađi si, pametniji, u toku si stvari, ali ja gledam korisnički. Uzeli su nam nešto što je trajalo 11 godina, i što je radilo, usudim se reći, za 9, na skali od 0 do 10.

Sa analogije se prešlo na digitalu, Vlada pod palicom Sanadera je svakom pretplatniku dala jedan bon od 200 kuna, s kojim si mogao kupiti DVB T receiver. Raji si zamaza oči, ali si joj i začepija usta, u smislu kritika, i, zaista, ljudi su bili , manje-više, zadovoljni u tom segmentu.

Prijelaz sa DVB T na DVB T2 nije nitko imperativno naredio državi Hrvatskoj. Nismo nikada čuli razložno i razumno objašnjenje !
Nisam ga ni očekivao od OiV-a , jer on NIJE partner građanima, konzumentima TV programa, nego im je to HTV !
Taj HTV, koji se bahato i sileno ponaša, kao svaki ekskluzivni koncesionar, kojega nije briga što 110.000 obitelji žive od turizma, on im na silu naplaćuje za drugi, treći, četvrti TV aparat, iako na to nema pravo. Igra na kartu da nitko nema novaca za dugotrajno suđenje, a on ima iza leđa državu, odvjetnički ured s armijom ošišanih na nulu, s prijetnjama i ovrhama u ruci. To je zaista odnos Davida i Golijata, samo u ovom konkretnom slučaju Golijat nije takav zato što jest, nego mu je država dala povlašteni status !

Ja, laički, doživljavam ovaj prijelaz kao komercijalnu Kvaku 22, kupi receiver, kad ti dopizdi , kupi novi TV aparat, baci stare DVB T prijemnike, i mnogi TV prijemnik, s kojim si bio "na vagi", isplati li se, ili ne.

Dobro upućeni mi govore da je nova oprema na odašiljačima marke Rhode Schwarz, da na njoj nema zamjene panela, sa jednog seta na drugi, nego, ili radi radni, ili rezervni ! Paneli (blokovi) se vade, i šalju u Njemačku na servis ?! Navodno još neke stvari nisu bile obuhvaćene ugovorom o kupnji ? Govore da ima i problema sa tzv. sinhronizacijom, dva ili tri čvora, no ja nisam dovoljno upućen u sistem da bi to mogao komentirati.

Danas popodne, i večeras, sam igrom okolnosti bio kući, bio je upaljen TV aparat, više puta je zamrzlo sliku, a još više puta izgubilo ton, od 3 do 10 sekunda ! Osim toga, kada je sve "u redu" gledam usne onog koji govori na TV-u, ton kasni za slikom !

Sve ovo pišem iz kuta gledanja penzionera, koji ima muda pisati o istinitom stanju, i kako nas sistem, ustvari, drži za budale.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 29, 2020 9:33 pm

Za sada ne vridi pizdu vode ! Zamrzava sliku,moraš prominit program pa vratit na onaj koji si gleda da bi opet bilo OK.Pa kad krene najrađe bi sve obo tlej! :twisted: Onda zna ton kasnit za slikom.Moja više vridi jer nisam u mirovini a isto otvoreno pišem i govorim. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 9:38 pm

Znači, svima isti problemi, a samo mi javno pišemo ? Opet će bit : "Oni lijeni Dalmoši, opet nekaj izmišljaju..."
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Dec 02, 2020 6:27 pm

Par starih ali dobrih naslova o radio tehnici, sve u pdf formatu.

https://worldradiohistory.com/BOOKSHELF ... dbooks.htm
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Dec 02, 2020 8:38 pm

Znači, Foranima ne mrzne sliku ? Tona nema po 7 - 8 sekundi ! U "redovnim" okolnostima zvuk kasni jednu do dvije sekunde.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 02, 2020 11:34 pm

Meni mrzne i nestaje tona. :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2020 8:36 am

Ovi južnjaki, naveke se nekaj bune... ;)
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Dec 03, 2020 12:00 pm

Za Forane ne bi znao, evo nama signal sa Visa uglavnom UFB
Nisam mjerio razine ali od prije postoji rezerva signala u distribuciji unutar kuće.
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK