Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Wed Dec 30, 2015 12:51 pm

Isti izvor, nova balkanska ujdurma :

Točke 8 i 9 , KV i UKV natjecanja u 2016.g. , 29.000 + 23.000 kuna , sveukupno 52.000 kuna , za one koji nemaju kalkulator pri ruci, OSAM posto od ukupnog iznosa za programe ! ili, još gore, 4,76 % od ukupnih rashoda !
Plaćanje vlasniku robota, plus diplome i pehari, za one prilike gdje nisu našli "sponzore" !

I, kad ja napisah da je HRS postao podružnica Ferijalnog saveza Hrvatske, mnogi su se smijali. Sada se više ne smiju. Neki plaču...

I sve to zastupnici "previde" i glasaju ZA ! Kako ih nije sram ? Grobari radiooperatorstva u Hrvatskoj ! A, možda ima nešto što ja (i mi, sitna boranija) ne znam ?
Slijedi trag novca, nečeš pogriješiti.
Tu je Mordana...
I Hamsphere...

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 01, 2016 2:45 pm

Baš me interesira da li se naša koji Hlebinac koji je posla prijedlog za nekog, za priznanje HZTK, preko HRS-a ? Ili, oni to koriste da proture koji prijedlog, za kojeg svog podobnika , ka i uvik, kao tobožnji prijedlog baze !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 07, 2016 4:52 pm

a. Časopis „Radio HRS“ izlaziti će 2015. u PDF formatu – minimum 4 broja godišnje.
b. Časopis „Radio HRS“ u tiskanom obliku izlaziti će 2 puta godišnje kao kompilacija
PDF brojeva i slati će se po 2 primjerka svim klubovima.

Ovo me podsjeća na humorističko satirički list Charlie Hebdo.
Jedino šta se ovdje niko ne smije.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 08, 2016 2:48 pm

Staviše na HRS web naslovnicu info da je sutra Zimski kup. Ako se ko zajebe, pa dođe. Jer, nakon obilate balkanske kuhinje, manipuliranja robotom, autorom robota, pravilima, i, što je najvažnije natjecateljima, onaj ko se odluči natjecati mora imati slonovski stomak, konjske živce i neosjetljivost na krađu.

Stara je dalmatinska poslovica da je ćaća mater samo jedanput zajeba... Ovdje su natjecatelji bili x puta zajebeni, a x je cijeli broj, veći od jedan, i , opet ima Hlebinaca, doduše, svake godine manje. Dok ne pomru.

Mene već niko ne bu fukal, u mom žitu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 13, 2016 4:11 pm

Opet Šicerovske metode, doboš, daje se na znanje :
Izvršni odbor Hrvatskoga radioamaterskog saveza objavljuje Javni natječaj za dodjelu Nagrade „Nikola Tesla“ Hrvatskoga radioamaterskog saveza za 2015. godinu. HRS poziva sve svoje članove da predlože kandidate za dodjelu Nagrada „Nikola Tesla“: Nagrada za životno djelo „Nikola Tesla“ i Godišnja nagrada „Nikola Tesla“. Prijedlozi za Nagradu „Nikola Tesla“ 2015. dostavljaju se, najkasnije do 15. veljače 2016. godine, poštom, faksom ili elektroničkom poštom u stručnu službu HRS-a.

Dakle, ko o čemu , kurva o poštenju, vojska o skraćenju, HRS "dokazuje" , po ne znam koji put, svoje "demokratske" metode i javnost rada.

O svakome od nas, koji smo u socijalizmu bili u SRH, sve piše, čak i kad smo išli na zahod, i zašto. To je provjerio drug Gogo, u neovisnoj Hrvatskoj.
Čim je počeo rat, počeli zahtjevi, upitnici, križaljke. Di je ko, u kojoj strukturi, postrojbi, VES-u...Završio rat, ušli u Vukovar, napisala se izviješća.

Sve se zna, a nagrađivalo se one koji su srcem i dušom na onoj drugoj, neprijateljskoj strani. Na ovoj su samo fizički, da prime papir, i zeru balina...

U Kraljevici, 2009.g. sam prvi i jedini put govorio privatno sa predsjednikom HRS-a o restauraciji (resetu) radioamaterskog priznanja Nikola Tesla.
Prije tri godine me pokušao naivno isprovocirati na tu temu na skupštini HRS-a u Zagrebu. Da bi im drug Gumeni vješto izbio kukavičje jaje, novčani dio, i mogućnost opetovanog dobijanja istog. Štela je bila izmišljena, zaokružena, i spremna za snene automatske dizače ruku. Jebi ga, nisu predvidjeli da drug Gumeni nikad ne spava, zbog udarca u glavu. Kolege iz Službe mu kažu da je on uvijek budan.

I sada, ova Obznana, gluma demokracije, i njenih metoda, a sve se zna, gdje je ko bija, i šta je radija. Sad kad se ne dijele novci, puna im usta i naslovnica demokracije, moš mislit.
Umjesto da, prvi put u samostalnoj Hrvatskoj, amateri-operatori daju jedni drugima priznanje, opet se politizira, i nastoji breme odgovornosti nominacije prebaciti sa osobne, na kolektivnu odgovornost. Dokle ?

P.S. Nemojte mi zaboravit druga Gogu, on je svog Borisa Kidriča dobio daleke 1983.g., iste godine kad i radnički (sada Uzdanički) radio klub Jugovinil.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 15, 2016 1:16 am

Smatram da je on zaslužija i nagradu za životno djelo.I pola mog ratnog puta je odradija.Čovek,drug i starešina..Hvala mu...

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 15, 2016 9:40 am

A javija se i u Pučišća da bi tija bit član, ne znaju oni da, ako ga prime, sami sebi stavljaju guju u njedra. No, eto ih, imaju i godina i pameti...

Govori mi neki dan 9A6AVA iz Šibenika da je i njima ponudija pomoć. Sve ću ja na trepavicama odnit iz prostorija njihovog kluba, na Kamenar, šta će in on pomoć. Ali, eto ih, on veli da se vratija među svoje ! Lassie se vratija doma.

I jednima i drugima će se, pari mi se, dogodit ka i Milnaranima, kad in je , nakon nekoliko godina, pita da mu vrate žicu od 1,5 mm2 koju je donija za dipol u jednom KV natjecanju, i koju su , BTW, drogeraši ukreli, prilikom jedne od svojih noćnih "akcija" rumbavanja kluba.

Ma ima još, događanja sa članovima RK Marjan, samo su me usrdno molili da ne pišem o tome ; njih je sram, ne njega !!! Razumin ih, i sam sam proša sve to sa njin.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 18, 2016 12:50 pm

Piše, "Povodom 70 godina djelovanja tehničke kulture, IO HRS omogućiti će u jubilarnoj godini korištenje prefiksa 9A70 klubovima i pojedincima. HRS će aktivirati pozivnu oznaku 9A70TK."

Ja i ne vidim baš neki smisao u tome.
OK, neka HRS aktivira taj 9A70TK.
Ako baš želi.
Samo ne znam tko će raditi.

Sad se HRS odjednom sjetio klubova!
U stvari, klubovi bi s tim 9A70x trebali odraditi akciju u ime HRS-a a za promociju HZTK.
A šta klubovi imaju od toga?
Trebali bi biti sretni i veseli?

Drago mi je da je i Emir javno reagirao na ovu (njihovu) notornu glupost. Da li zato što je pročitao moj tekst na ovom forumu (koji se puno ne razlikuje), ili je sam došao do toga, nevažno je.

Ono što jest važno je činjenica da je još neko pokazao da ima muda (od onih koji smiju pisati na HRS forumu) napisati ono što je očito.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 18, 2016 5:17 pm

ne razumijem...

evo, ja baš hoću, meni su prefiksi fora... samo sam škrt platit WPX Honor Roll... više volim janjetinu...

još dobijem i QSL karte (nije baš jasno, možda samo pripremu, opet dobro)...

sretan i veseo... ajde dobro, nesretni oni kaj su željno čekali 9A30TA... jubilarni...

nemereš svima ugodit...

Zna san ja da nisan falija, u zadnje dvi godine, dva puta, kad san javno predlaga Dadu za predsjednika. On bar šalje QSL-ke, od Palagruže, nadalje...

Aktuelni predsjednik ih i nema...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 18, 2016 12:05 pm

Eto šta san dočeka, da mi bivši Renijevi kolege "sugeriraju" da ne pišen. Dobro , neću pisat, oće drugi, ne bojte se. Sve na slavu Boga.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK