Pričao sam malo s ljudima o svetkovini Krista kralja, što bijaše prekjučer. Većina ih je mislila da je taj spomendan vjekovima... ne, on je ustanovljen prije točno 100 godina, kad su se rezimirali rezultati 1. svjetskog rata, miljuni poginulih, miljuni sakatih i bolesnih do kraja života.
Nama taj datum koincidira sa obljetnicom tisuću godina hrvatskog kraljevstva, potvrđenog od pape, koji mu je poslao krunu, kao znak priznavanja. Naravno da prije 100 godina nije bilo proslave u Kraljevini Jugoslaviji, jer to nije pasalo kralju. Zaludu se on dodvoravao Hrvatima, davši sinu ime Tomislav ! Dokaz, ne kako priča drug Goran, nomen est omen, nego bacanje magle u oči konstitutivnom narodu u zajednici SHS, koji je nametnutim ustavom i autokratskom vladavinom kralja, postao tek broj.
Sada, povodom obljetnice 1.100 godina, osim crkve, nitko drugi to ne obilježava, barem na dostojnoj razini. Moj je osobni dojam da je i crkva u Hrvata to minimalizirala, vidjevši da se država nije baš pretrgla.
Koliko vidim i čujem, i SES 9A925T je one-man-show, maltene privatan projekt. Zar nije to trebalo biti općehrvatski projekt, u kojemu je svaki Hrvat mogao participirati ?
Zar u zadnjem projektu takve vrste, 9A98PAX, nije sudjelovalo 6 operatora iz 3 kluba, sve piše na QSL-ki ? Zar zadnji popis stanovništva u Hrvatskoj nije (po ne znam koji put) pokazao (i dokazao) da se 95 % stanovništva izjašnjava vjernikom, a 92 % kršćanske vjeroispovijesti ?
Da li država služi svom vjernom vjerničkom puku, ili..... ?, Ipak se HRS financira iz državnog proračuna ! Neću dalje, doći ćemo na vrlo sklizak teren.