Primija san ljubazni poziv prijatelja Davora 1UN, da dođem na njihovu ICC konferenciju. Drugi poziv, u nizu. Još ljubaznije sam otklonio mogućnost nazočenja tom događaju, iz istih razloga kao i lani. Snaći će se oni i bez mene.
U mailu kojim me poziva me malo bocnuo, da sam pogrešno napisao da on ima i američki znak, kaže da ga nema. Ja mu vjerujem. Ni otac mu ne laže, zašto bi sin ?
Ono što mene buni jest činjenica da, ako nije "orijentiran" na englesko govorno područje, šta će mu nickname Dave ?
U mom klubu, nikad operatori nisu rabili skraćenice koje aludiraju, ili pretežu na amerikanizam. Pričao sam stoput, može i stoprvi put, ja osobno, kad sam postao licencirani operator, imao sam već u klubu Borivoja, Boru, Borisa i Borisava, ja sam morao uzeti nešto drugo. Uzeo sam ono što sam već imao, nadimak iz ulice gdje sam odrastao u Splitu, Koki, po talijanskom TV voditelju Koki-ju Mazetti-u emisije Non'e mai, e troppo tardi, emisije za analfabete RAI1, koji se samo mogao gledati u Dalmaciji u to doba.
No, sadašnja orijentacija predsjednika Mate je remote, sad je savršeno svejedno kako se tko zove, da li šalje QSL-ke, radi po PS-u...
Ceterum censeo, dok Edo Koljatić iz Splita nije doša 1978 na odsluženje vojnog roka u Pazin, tamo nisu znali za DXCC. Pametnom, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja