by 9a2jg » Mon Jul 06, 2020 1:14 pm
U Bolu sam ja bio predsjednik Izborne komisije. Zato i nisam ništa komentira, sve ove dane. U Bolu je HDZ dobio 251 glas, a SDP 206 !
Most 82, Stranka s imenom i prezimenom 64, Škoro 49, Možemo 36, Živi zid 24, Kerum 16.
Gledao sam sinoć, do kasno, utiske u svim stožerima. Ono što sam vidio u stožeru HDZ-a, nisam nikad prije, iznenađenje pobjedom.
Kao kad daš igračku djetetu, koje zna da nije bilo dobro. Nisu se znali ni radovati. I govor pobjednika, Plenkovića, je bio vrlo suzdržan, ta on najbolje zna da najgore tek dolazi... Jesen sa brojnim otkazima, sve skuplji i složeniji život, slabim kreditnim rejtingom, i devalvacijom koja visi iznad naših glava, kao izvjestan Damoklov mač. On zna, da kao pobjednik se nema čemu radovati, jer svaka iduća mjera koja se dogodi, neće biti popularna, ni od naroda prihvaćena, iako nužna...
Jedno je izvjesno, Plenković ne treba Škoru za sastavljanje Vlade, i tu mu je pao kamen sa srca. Nije on uzalud, u pobjedničkom govoru, spominja doktura, ta on mu je pokaza put, ono šta dobiješ, plus manjine, ako fali jedan-dva, to "kupiš", i , idemo dalje.
Stari pajdaši, kolege i prijatelji, predsjednik i predsjednik, su se čuli u pobjedničkoj noći, i vjerojatno sve dogovorili oko mandatara za sastavljanje nove Vlade. Po meni, to je samo tehničko pitanje. Karte su podijeljene PRIJE izbora.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja