Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Fri Jul 25, 2025 5:23 am

Još uvijek nemamo referentne datume stanja plaćenih članarina, za godine 2020, 2022, 2023, 2024, a ni za 2025. , jer se 99% članarina uplati do 31.3. tekuće godine.
Ove godine su velmože odlučile taj datum pomaknuti za 15 dana, ne znam što im to u životu znači, možda državne firme do tada spuste dotacije, od kojih državotvorni klubovi plaćaju klupske, i osobne, članarine ? Sve je moguće, u dragoga Boga, i cura rodi dite, a muža nema...

Krađe uređaja, poplave, potresi, i oni stvarni, i oni fiktivni, stižu uređaji, pišu se reversi, troše se naši novci samovoljom (bivšeg) predsjednika, dile se pasvordi pilonima režima. Klubovi se gase, osim na papiru, i u glavama megalomana. Upisuju se u članstvo HRS-a udruge koje nemaju veze sa radioamaterstvom, svi ga muzu i koriste.
Zato i je sastav IO-a onakav kakav je. O NO-u ne želim trošiti riječi. Po mjeri onih snaga koje su i dovele Savez ovdje gdje jest.

Kaže vic : 1941 smo bili na rubu ponora. I onda smo učinili sudbonosan korak naprijed.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 28, 2025 9:12 am

I jučer sam, dobronamjerno, dakako, upozorio dvojicu članova bratskog gradskog radio kluba da rade bez dozvole za rad HAKOM-a.
Samo šta me nisu poslali u neku stvar ! To njih ne handri, jer oni su uvik bili uz vlast, i pripadajuće službe ! Sukladno tome, podrazumijevalo se, i oni su to tako shvaćali, provodili, i živili, kao da se pozitivni zakonski propisi na njih ne odnose !
Zato i imamo nered i nepoštivanje zakona, gdje god se okreneš. Da barem pometemo u svojoj avliji ? Bio bi vakat.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 31, 2025 11:59 am

Presahnule muze na kamenjaru šibenskog zaleđa ? Ili Agitprop nije dao instrukcije ? Bar u nečemu se slaže sa svojim Gazdom, ne interesiraju ih (više) QSL-ke.
A da mu smi protuslovit javno, pa napisat šta stvarno misli o remote-u ?!!! Da bi jednu penziju !
Ali, veži konja di aga kaže, da bog da krepali i konj i aga !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 06, 2025 4:22 pm

Ko to kaže, ko to laže, da ne radi server ? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 07, 2025 7:58 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77728
Pametni Martin, i drug Goran, su kao Pat i Patašon, ako jedan ne pametuje bilo kojem učesniku HRS foruma, oće onaj drugi ! Dva poluvala iste sinusoide.
Raspisali se o home made paper LOG-u.

Da se ne zaboravi, prvi organizirani, uredni RA papirnati dnevnik smo složili pokojni Mladen Blašković i ja, godine gospodnje 1966. Otisnut je u tadašnjoj Vojnoj štampariji u Splitu, i desetljećima je služio RA širom Jugoslavije. Postojala je varijanta sa mekšim i tvrđim koricama, a kuriozitet je bio (i ostao) da dobrohotnošću tadašnjeg predsjednika RK Marjan, kap. fregate Marija Velata, nikad nikome nije naplaćen ni dinar, po tom osnovu.
Zadnja organizirana prodaja, ispod banka, je bila u Kraljevici, prije 15 godina, prodavala ih je naša Ljilja, dobri duh HRS-a, za nekog privatnog tiskara, po popularnim cijenama.
Nešto su prodavali i češki radioamateri, na Murteru, prije 20 godina, zajedno sa kartom svijeta, i kartom WW lokatora, po veoma razumnim, da ne kažem, simboličnim cijenama.

Ja osobno, vodim papirnate logove, od 1966. do današnjeg dana, i ne mislim odustati.
Poglavito nakon što me UI stalno nutka neka "svoja" rješenja ! Dotle je došlo... !
Ne buš jela, Gabrijela !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 09, 2025 7:49 am

Čitam javne podatke sa onog sterilnog foruma, i da se dosta iščitati...
Najveća gledanost, pretpostavljam i čitanost, je bila 21.siječnja 2020. Za neinformirane, ili zaboravne, to su bili dani kad još nije bila pravomoćna odluka o registraciji novog vodstva HRS-a, na čelu s drugom Laureatom.
Da se ponovim, u Uredu za udruge grada Zagreba, gdje je HRS registriran , su mi lijepo rekli, nakon uvida u dokazni materijal : Tužite, sigurno ćete dobiti spor !
Podsjeća me na lajtmotiv iz crtića , Hugo, zavrti, sigurno češ izgubiti !
Svi koji su mi (nam) obećavali potporu, neki u novcima, neki u pro bono odvjetničkim uslugama, su, preko noći, doslovno nestali! Ostade Koki kao Pale sam na svijetu.
Nije mi se išlo u tužbu protiv Saveza kojeg je i moj klub osnovao, kao jedan od pokretača Narodne tehnike Hrvatske, ali, očito, bez rezova, nema napretka.
Ljuta trava, na ljutu ranu.
Ne remote, osobno, moliću lijepo. Pa ko pukovnik, ko pokojnik. Iz revolucije i katarze se uvijek rađa nova kvaliteta. Ne paše svakome, u skladu sa poslovicom : Nije se rodio, tko bi svakom ugodio.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 12, 2025 7:46 am

Po treći put mi dolazi cirkularni mail, u naravi zamolba za financijsku pomoć, od strane organizatora manifestacije PJ6Y.
Di toga ima na svitu da bogati traži od siromašnoga da mu novčano pomaže ? Ili, vidili ljudi da tamo, na brdovitom Balkanu, ima ovaca spremnih za šišanje napretek, šiša ih ko stigne, pa šta ih košta da probaju i oni ?!!!
Znači, mi bi, iz pokradene Hrvatske, trebali novčano pomagat tamo neke u SAD, saveznoj državi Georgiji, jer im je palo na pamet nešto organizirat ?!!! Svašta !

A možda su pogrešno protumačili odaslane poruke zgubidana sa dokoličarenja u istarskom hotelu ? Možda su, načas, pomislili da oni prezentiraju Hrvatsku ? Jedina naša veza s njima jest činjenica da muzu NAŠE novce, za svoju korist. To se zove metiljanje. Krpelji na zdravom tkivu. Na našu žalost, instalirali su svoje pristaše u tijela upravljanja i nadzora, tako da se mogu zaogrnuti plaštem tobožnjeg legitimiteta. Zaludu im, prozirni su, ko čovječja ribica.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 13, 2025 8:58 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77741
Drug Goran nam, po običaju, pokazuje put u svijetlu budućnost. U hodu malo pljucka na diplomu Užička republika, a i sam je radio , za klub, u tom mini natjecanju.
To je došlo u modu, ako si svjestan Hrvat, ili novopečeni, red je da bar malo hrakneš na susjede. To, šta su ama baš svi klubovi, u tom vremenu , radili za tu diplomu, nebitno je, za sadašnje razmišljanje druga Gorana.
Nebitna je i činjenica da je diploma bila besplatna, znači, da HRS moderator radi svoj posao, kao što ne radi, vidio bi da tekst ne odgovara naslovu, i to sve pobrisao.
Ali, znamo da sve znatne funkcije rade podobni, pa se ne smije brisati ono što mu kolega iz ešalona piše ! U bobu isto kao kad 6KX nije imao muda diskvalificirati 3MR, jer je kršio propis, a sam prekršaj vodi diskvalifikaciji. Nisu znali koga će kooptirat u organe, iz Istre, proveren kadar, koji muče, i rade što im se kaže. I dižu ruku, kad im se kaže. Otac zanat ostavio sinu.
I, da ćemo mi naprid ! Sreća naša što rikverc nema brzine ! Šta bi bilo mrtvih po Istri... :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 18, 2025 8:32 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77745
Javija se, zna se, drug Goran. On kaže: "Sve OK, ali malo mi je ka ono...da ne kažem šta...da se vijest o ovom nađe svuda, a na našem webu ni abera..."

Na našem webu nema, ali će vjerojatno biti na webu Plivačkog saveza Hrvatske, odavno sam objasnio da je više sati za kurs plivanja i kupanja, nego radioamaterskih znanja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 20, 2025 5:02 am

Šta ti je stranačka, da ne rečen, cehovska, stega ! Prvo, ne smi javno reć da je remote sranje, a sad mora begenisat da je 5 dana tečaja - Arkadija ! On. koji je i sam držao tečajeve od 6 mjeseci !
Mora bit zaista hebeno u duši, pišat sam sebe, svoja djela, i minuli rad, s velike visine.
Strpljen - spašen.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK