Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Fri Nov 27, 2015 9:55 am

Gledam, čitam, i pokušavam shvatiti diskusiju oko HF robota, koja mi sve više sliči na n-tu reprizu Dinastije, ili gradića Peyton-a.
Kritičari argumentima, pasdarani kvalifikacijama tipa "Miljenko mi te podržavamo, to je jedino važno, oni i onako ne razumiju kako to radi" !!!!!!!!!!!!

Puno je slojeva blata na ovoj materiji, pokušat ću rekapitulirati samo njih nekoliko.
Prvi i osnovni zajeb, što obični čitatelji, među koje se i ja ubrajam, ne razumiju, leži u činjenici da je Krešin robot radio OK, i nijednom čitatelju nije jasno zašto ga je bilo potrebno zamijeniti.
Drugo, ako je neko "stručno" tijelo ( a među retcima autora robota se iščitava da je drugi Krešo pomogo da on dobije taj posao) zaključilo da ga treba mijenjati, kako to da nije bio javni poziv svim zainteresiranim, prvenstveno radioamaterima - stručnjacima za tu subspecijalnost, mislim da ih je lijepi broj.
Treće, društvena krovna organizacija, na državnoj sisi, valjda podliježe i javnoj nabavi ? Ni T od transparentnosti !
Četvrto, autor robota, u nedostatku "jačih" argumenata, u svojoj obrani, poteže "činjenicu" da je on radio od ZX-a, preko C-128 do današnjih dana, što bi , po njemu, valjda, trebali potaknuti sve kritičare da šute ? I moja je malenkost prošla sav taj razvojni put, od Spectruma do danas, pa isto ne podižem glas kao stručnjak, jer to i nisam, nego kao korisnik, s plaćenom godišnjom članarinom HRS-u.
Peto, "najjači" su "argumenti" aplaudera autoru robota da, citiram "šta on ima objašnjavati kad mi to ne razumijemo" !!!!!!!!

Mogao bih ovako do Sudnjeg dana, no neću, zadržat ću se samo na riječi robot. Ona podrazumijeva automatski rad nekog sklopa (ili sklopova) po zadanom i instaliranom programu, bez daljnjeg ljudskog utjecaja.
Pametnima (ako je koji preostao poslije Dana poslije), dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 02, 2015 7:33 am

Što ja više razotkrivam aljkav rad YOTA programa to oni više o njemu pišu ! Sad, osim aktivnosti YOTA postaja, pišu i o YCP programu. Naravno, uzdanički klubovi, koji ne šalju QSL-ke, a središnjica ne šalje ni diplome. Znači, program koji uči mladež da ne šalje ljudima diljem svijeta osvojene diplome, i QSL-ke in return. Hvala vam lijepo, drugovi na takvom nauku, i tako "odgojenoj" mladeži.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2015 5:43 pm

Hrvatska zajednica tehničke kulture objavila je Javni raspis za dodjelu javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade zajednice tehničke kulture za 2015. godinu. Kandidate za dodjelu navedenih nagrada mogu predložiti svi klubovi i svi zainteresirani članovi Hrvatskoga radioamaterskog saveza na dva načina:
1. Putem dostave prijedloga direktno u Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, sa naznakom „Prijedlog za nagradu“, p.p. 149, 10002 Zagreb. Rok: do 15. siječnja 2016. godine.
2. Svoje prijedloge možete dostaviti (poštom, faxom ili e-mailom) u stručnu službu Hrvatskoga radioamaterskog saveza sa naznakom „Prijedlog za nagradu HZTK“. Rok: do 31. prosinca 2015. godine. Na osnovu prispjelih prijedloga IO HRS-a će donijeti odluku o konačnoj listi predloženika za Nagrade HZTK.

I nikako da se opamete. K tome, drže nas za bedake, slabe pameti. Još smo im Emir i ja lani lijepo objasnili da predlagatelji i predloženici ne trebaju "posrednika". Jer, pokazala je nedvojbena praksa, da ono što ide preko HRS-a samo prolazi ako ima blagoslov trenutnog vodstva, i sprovodi njihovu politiku.
U neovisnoj Hrvatskoj ta priznanja nisu dobili radioamateri zbog i poradi radioamaterizma, i postignutih rezultata u njemu.

Slijedeći praksu i analogiju, znamo i zašto isti zaslužni NEĆE dobiti ni Nikolu Teslu.

Žalosno, do zla Boga.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 04, 2015 2:44 pm

Bio sam kod njega u stanu u Orelu. Živi dosta skromno, no, ipak ima posebno odvojeni mali PPS. Kod njih je radioamaterizam neuporedivo više priznat u društvu nego kod nas. Od države je za svoj rad dobio najviše priznanje koje se dodjeljuje u toj kategoriji. To kod nas ne možeš očekivati ni od HRS-a, kao krovne udruge.

Ovo je Emir pisao o Eugene-u RZ3ZC, prije nešto manje od dva mjeseca, na HRS forumu.
Sada je doba od nominacija. Da mi je dočekat da koju nagradu dobije radioamater, a ne podobnik vladajućih, i slijepi sljedbenik ideja velikog vođe.

Tim osobama bez mozga je zadnje 23 godine bila (nazovi) isprika-obrazloženje, citiram " da se za radioamatersko djelovanje ne dijele ta priznanja, jer da je to njegova privatna djelatnost". I to su sve sjedine po klubovima i skupštinama trpile, i oćutale, bez mineralne, ili soda vode. Dobri želuci, nema šta.

Kako je klima po raznim internetskim portalima u Rvata, malo -malo pa se sprdaju sa životom u Rusiji, navodno totalna bijeda.
Samo, tamo radioamateri - operatori dobijaju društvena priznanja, u Hrvatskoj ne.
Ima još paralela, ostavit ćemo za koju drugu prigodu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 05, 2015 1:59 pm

Znao sam ja da nisu dica kriva šta nema log-ova on line za rvaske YOTA stanice. Iden prekontrolirat svoje veze za diplomu "90 IARU", kad tamo nema rvaskih dnevnika, jedino i samo kao par afričkih !
Predsjedniče, opet te može bit sram, ovo ti je pod refeom ! Sjedni, minus dva.

QSL piše via 9A3JB, on je sad u konoplji, i da ga smetamo, pitanje je da li bi bila uspostavljena komunikacija.
Predsjedniče, zvani odgovorna osoba HRS-a, sutra je sveti Nikola, a niko nije odavno primio karte ? Nije te sram ? Poštene ljude bi bilo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 05, 2015 7:35 pm

Band me demantira, čusmo Marinka u fight-u pile up-a YR90IARU na 3.705,0.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 07, 2015 1:30 pm

Naslovnica: 58.NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA R.HRVATSKE
Između ostaloga, riječ je i o NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA U ORIJENTACIJI I KOMUNIKACIJI

Zadnja stranica pravila: http://www.hztk.hr/media/NMT2016/58_nat ... ravila.pdf

ČLANOVI DRŽAVNOGA POVJERENSTVA 58. NATJECANJA MLADIH TEHNIČARA
1. Damir Purković, prof. Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet, Rijeka, predsjednik
2. Žarko Bošnjak, prof., Agencija za odgoj i obrazovanje, Zagreb, tajnik
3. Predrag Bosnar, fotograf, Hrvatski fotosavez, Zagreb
4. Marino Čikeš, prof., Dom mladih, Rijeka
5. Andrija Gregurić, Osnovna škola Otona Ivekovića, Zagreb
6. Jelka Hrnjić, dipl. ing., Osnovna škola Mate Lovraka, Zagreb
7. Vlado Abičić, Osnovna škola Franje Serta, Bednja
8. Sanja Kovačević, prof., Osnovna škola Augusta Šenoe, Zagreb
9. Zoran Kušan, ing., Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zagreb
10. Jasna Malus Gorišek, dipl. ing., Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zagreb
11. Paolo Zenzerović, dipl. ing., Claritudo d.o.o., Pula
12. Branko Mrkonjić, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, Rokovci-Andrijaševci
13. Vladimir Delić, prof., Osnovna škola Pujanki, Split
14. Đuka Pelcl, Hrvatski savez CB radioklubova, Zagreb
15. Ivan Rajsz, prof., Osnovna škola Velikog Trojstva, Bjelovar
16. Dragan Stanojević, prof., Osnovna škola Vjekoslava Paraća, Solin
17. Zdenka Terek, diplomirani ekonomist, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zagreb
18. Hrvoje Vrhovski, ing., Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zagreb
19. Zvonko Koprivnjak, prof., Osnovna škola Janka Leskovara, Pregrada
20. Leon Zakanji, prof., OŠ Miroslava Krleže, Čepin

A di smo mi (HRS)?
Ili nam je to "ispod časti"?
Ili se ne znamo usjeveriti?

Emiru kapa dolje, na objavi, samo , nakon ovog i proteklih propuštanja promocije radioamaterizma, IO i predsjednik bi trebali dati neopozivu ostavku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 13, 2015 7:28 pm

Na HRS web naslovnicu su objesili obavijest da je zagrebački ured javne uprave ovjerio novi statut HRS-a.

Umjesto da se pokriju ušima, i sakriju svoju sramotu, oni se, na čelu sa predsjednikom, osokoliše, pa hvale cementiranu postojeću žabokrečinu. Ponose se činjenicom da nisu htjeli ići u sistemske i sustavne promjene ustroja HRS-a. To se može jedino budala, kojoj nije na umu i srcu prosperitet radioamaterstva u Hrvatskoj, ponositi. Nezainteresirani zastupnici su im samo otegotna okolnost, na koju se "vade".
Taj privid legaliteta, i "ispravnosti puta" pada onog trenutka kada se sakupi kritična masa ljudi koji ovo više neće htjeti trpjeti.

Nema te cementirane žabokrečine koju moji drugovi Hilti i Kango neće razbiti. A onda će bit, ajme i kuku...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 14, 2015 1:51 pm

Dokazaše im muljanje, nedosljednost, lupeštinu, loš rad robota, bacanje naših novaca, i, sve im to nije dovoljno da priznaju da nisu dorasli (jednostavnom) zadatku. Šta bi bilo da je bio težak ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 26, 2015 7:38 am

DR OM
Evo čitam prijedloge Plana rada HRS za 2016. godinu i pripadajući financijski dio. Od 11 stranica u Planu rada, tri rečenice se odnose na "QSL SLUŽBU". Od 442.219,00 kn ukupnih rashoda u 2016. godini za QSL službu je predviđeno 35.000,00 kn pod stavkom "Međunarodna razmjena QSL karata". Za usporedbu ARG pokriva Bjelovar x2, LZ, 4O, LA. Definitivno puno više od 3 rečenice i 35.000,00 kuna. Svima onima koji će raspravljati o ovim planovima želim puno radio amaterskih veza u 2016. godini. Mir i dobro ili kako se u Splitu kaže: Na dobro Vam došlo rođenje Isukrstovo!
73
9A6W

Vide i drugi ono što ja , godinama, pišem... QSL saobraćaj , u najmanju ruku, netransparentan, loš, bez kvalitativnih i kvantitativnih podataka, koje nam godinama obećavaju, i , koje su, da je po pravdi i zakonu, nam dužni podastrijeti.
Ovako, otužno, dva paketića QSL-ki u jednoj kalendarskoj godini, drugovi i (sumnjiva) gospodo, jel' može gore ? A sve za naše pare ! Od kojih svi ostali (pre)dobro žive, od ARG-a, nadalje !

Ovaj, "novi" , vid demokracije, u vidu elektroničkog glasovanja, i "diskusije", je još samo jedna, u nizu, obmana, s ciljem da se potpuno zatre živa i istinita riječ, novo izigravanje transparentnosti koje nema.

Ima toga još, al' neka prođu ovi blagdani, i obveze....
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK