Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Mon Mar 16, 2020 12:08 am

Sad slave uhljebi,jugosloveni,četnici i lažni branitelji.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 16, 2020 10:32 am

Nisam gledao sučeljavanja KGK i Zorana Milanovića, bilo je sve predvidivo. Gledao sam sučeljavanje na RTL-u, večer prije izbora za čelnog čovjeka HDZ-a. Gledao sam jer nikada ne znaš šta će izvaliti. Nisam se iznenadio. Dva fakultetski obrazovana čovjeka, s magisterijem, jedan s doktoratom, su bili na nivou peškarije.
Mislio sam, tijekom emisije, bože mili, ovo gledaju obični građani, mali ljudi, prvo što će pomisliti da ako se ovako ponašaju ovi učeni, onda, jao si ga nama.
Dvije stvari su mene osobno narajcale. Jedan drugog su obasuli pitanjima : Jesi ti mason ? Pa tako jedno 5-6 puta svaki. Na kraju je Plenković rekao, ja nisam, ovaj nije rekao ništa !
Drugo, Plenković je rekao da nijedna vlada nije ovoliko investirala u Vukovar, te da se Penava pokrije ušima, našto je protukandidat samo zaključio : "Ali, odoše ljudi..."

Ta dva momenta su ključna. Za prvi nisam dovoljno kvalificiran komentirati ga, ali ima podosta političkih analitičara, koji imaju prave input informacije, i koji će ovo tjednima, ako ne i duže, analizirati.

Glede Vukovara, ma što ko govorio, brojke ne lažu. Nominalni iznos ulaganja je golem, i vjerojatno je točna Plenkovićeva tvrdnja.
Ono što NIJE rečeno, jest činjenica, koju ja ponavljam od završetka mirne reintegracije, da se malo, skoro pa ništa, ulaže u proizvodnju, koja je prije DR-a bila baza opstojnosti Vukovara, Borova, i okolnih naselja. Nije bilo nezaposlenih. Sada nema zaposlenih. To je problem, jer i oni malobrojni zaposleni u Obućari dobijaju male, bijedne, i neredovite plaće. Njihova djeca to vide, ne žele takav život, i masovno bježe u inozemstvo.
Floskula kojom maše Penava da je za njega glasalo preko 89% u Vukovaru i županiji, pada odmah na metodologiji statističkog obračuna, jer toj izjavi treba dodati ono što fali, završetak prostoproširene rečenice, a to bi trebalo glasiti "u odnosu na one koji su izašli na izbore!".

Plenković je dobio 27,6% glasova od ukupnog članstva, a 79% od onih koji su glasali. Svi njegovi kandidati su prošli, i to s golemom prednošću pred protukandidatima.
Poraženi i nadalje tvrde da su u pravu oni, i vjerojatno je da će stanoviti broj prebjeći u Škorinu stranku. Sve drugo je dvoličnost i licemjerje.
S obzirom da se zbog epidemije neće održati Opći sabor stranke, za očekivati je da se neće ništa ozbiljno dešavati na političkom nebu do parlamentarnih izbora krajem godine.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 16, 2020 2:03 pm

I eto opet najesen umisto plavih kmera,crveni kmeri na vlasti.Davno nisu bili. :roll: To je ustvari ciklus izmjena koji se ponavlja svih ovih godina.Izdržat će jedan mandat i fiju.I možda dođe ta famozna velika koalicija ako im dođe ugroza "treće"opcije.To im je zadnja linija obrane.I bude li trebalo to se sprovest u djelo.Mnogi ljudi u HR nisu svjesni ni u 2020 da 1990 nije nastalo višestranačje već je jedno jednoumlje zamijenilo drugim,malo liberalnijim, ogrnuto u plašt "demonkracije".Dovoljno ti je pogledat čiju se djecu pa i unuke uhljebilo na poslovima koji su na državnoj sisi! Jedan moj rođak siše istu sisu.Jer su mu ćaća i hdz to omogućili.Onaj ko je bio dragovoljac DR-a se omalovažava i šikanira kao i njihovu dicu.Njima nema pristupa tim radnim mjestima.Za njih je pečalba!Još 2000 god mi je jedan pulicjot u 4 oka prijateljski reka da danas nije "popularno" hvaliti se da si bio u Domovinskom ratu! PAZI,to mi je reka prije punih 20 godina :!: :o O čemu dalje pričati? Mi smo dobili rat i predali in državu Hrvatsku a i živote naše dice i unuka. :( Možeš li zavisit na što će ličit ova nesritna država za 20 godina? :? :( Pljačka se nastavlja kao i raseljavanje istinskih Hrvatica i Hrvata.Povijest se ponavlja ali je sada još teža nego poza 2 svj.rata kad nisu za stalno odlazili.Uvik su govorili da idu na privremeni rad u Njemačku i druge zemlje.Ne za ostat živit tamo.Neki su i ostali,ne kažem.Danas ova mladost odlazi i sa dicon i govori da je Hrvatska za njih završena priča. :cry:
A neki drugi narodi na granicama,bez dokumenata i papira.Za koga se obnovilo kuće i stanove porušene u ratu?
E moj narode.....
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 16, 2020 7:28 pm

Na Braču je Plenković dobio 391 glas (88%), a Miro Kovač 55 (12%). Medved 44 glasa ((86%), Penava 7 glasova (14%). Isti odnos.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 16, 2020 11:05 pm

Analni alpinisti.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 17, 2020 9:26 am

Nije trebalo puno čekati, "samo" 24 sata, ražalovani su Vaso i Miro, a i Penavi se drma stolica.
Što reče Al Capone, ko je jednom izda, opet će...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 17, 2020 11:36 am

Kad mu Pupi,Dejan Jović,Index,komunisti, itd.čestitaju na pobjedi, onda je sve kristalno jasno.Da HDZ nije uhljebio cijelu vojsku, sanjao bi 10% na izborima.
E, Franjo da ti je ovo bilo doživit. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 17, 2020 12:47 pm

Sinoć sam prvi, i jedini, put gledao seriju Predsjednik, na HTV-u. Poslije odgledanog, bilo bi mi zaista žao, da NISAM gledao !
Najboljeg (po kvaliteti sadržaja razgovora) sugovornika, autor serije je označio upravo pokojnog Račana, s kojim je doktur često, i dugo razgovarao. To ne čudi, jer su se nadopunjavali, ipak su oni bili plodovi iste korenike.
Velikane, tipa Gotovca, Veselicu, Đodana, Tripala i Savku, nije volio sretati, još manje upuštati se u teoretske diskusije, naročito Vladu Gotovca, koji mu je , od početka predsjednikovanja, kresao sve u brk, a doktor je bio, kako dobro znamo, veoma tašt.
Nije trpio kritiku, još manje nije poznavao pojam samokritike, iako se na tim postavkama napajao u socijalističkom društvu.

U narečenoj epizodi se lijepo i detaljno opisuje kako se "popunjavao" broj od 200 izabranih obitelji, koje će (tobože) voditi Hrvatsku, i u nastavku, sustavno uhljebljivanje, podobnih i pokornih s stranačkom knjižicom.
Tako se i došlo do cca po miljuna uhljeba u Hrvatskoj, koji neće glasati za nepoznato, bez obzira što se radi o desnoj orijentaciji.
Oni su odgovorni, i zahvalni, u isti mah, središnjici, i tim će putem kročiti do smrti. Ja tebi, ti meni.

Ljudi doživljavaju sinkope, zaborav caruje, svi zaboravljaju kako je Sanader došao na vlast, i krunom, golemim skupom u Splitu.
Upravo desni dio HDZ-a, braniteljske udruge, i narečena količina državnih uhljeba, plus nacionalne i domoljubne parole.
Tko se ne sjeća, sve je na youtube-u.

Da se vratim na ražalovane, da su imali trunku samopoštovanja, dali bi ostavke na sve funkcije sami, odmah nakon proglašenja rezultata, i time bi bili pokazali da su istinski domoljubi, koji priznaju poraz, u fair utakmici, po demokratskim standardima.
Ovako, ostaje gorak okus u ustima, da su htjeli još nešto ušićariti, s političke trpeze, koja nije njihove boje.
Da se razumijemo, nisu oni nezbrinuti, odverglaće saborski mandat, i smiješi im se povlaštena mirovina, i prst u uho.
Povijest ih neće zabilježiti, to je sigurno.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 17, 2020 5:31 pm

Ja nisam nikome dužan,ni plavim ni crvenim kmerima.Tako da ne moram glasovati za njih i to još mobitelom poslikati i slati u središnjicu da se vidi "pravovjernost" :? .Vranji je sa partijskim knjižicama prešlo oko 90000 komunista! U SDP-u ih je ostalo jedno tri puta manje.Ove brojke sve govore ali i još neke škakljive stvari kojima ovdje nije misto.Kakvo višestranačje,kakva demokracija? Još malo uvest će i verbalni delikt ka i u Jozino vrime. :o Faktograf mi je već posla "poruku". :evil: Od svega jedino u što sam siguran je da nismo prvi posijali ovaj nesritni virus koji će nas unazad bacit samo tako. :( Novi krediti,nova zaduženja,nastavak dužničkog robstva.A kad uđemo u eurozonu :?: :!: :o
E moj narode.... :cry:
9a6r

Postby 9a6r » Tue Mar 17, 2020 6:26 pm

Na prvim izborima 1990,u prvom krugu, HDZ je osvojio 42% glasova,komunisti 25 a KNS (Tripalo,Savka,Veselica,Budiša,Gotovac i ostali) 14%. Relativno brzo su se "raspali".
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK