QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Sep 10, 2025 9:10 am

Dakle, tjedan prije Jaruna je izašao bijeli dim ! Ne sa trga sv. Petra u Rimu, nego iz špajze , od milošte zvane 9A QSL biro, u Dalmatinskoj 12/3.
Ono što je Mate pokušao nježno, u celofanu, poturiti svekolikom članstvu, sad je došlo brutalno, od v.d. QSL managera, već 5,5 godina. On je, odabranicima svog srca, pustio glas kako neće više primati QSL-ke u odlaznom saobraćaju, za SAD, V.Britaniju, skoro cijelu Afriku, i još dva tuceta drugih zemalja. Kako je stao QSL promet za Rusiju i Ukrajinu, već 6 godina, inverznom samoinduktivnom metodom nas naš dobri predsjednik hoće uvjeriti da su njegove proročanske pitijske riječi bile svjetlo na kraju tunela.
Morti je taj tunel ona druga cijev kroz Učku ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 10, 2025 2:21 pm

Mnogi su samovoljno ukinuli,zatvorili i radio klubove pa zašto ne bi i on moga utrnit 9A QSL buro? :? :o U onoj njegovoj poslanici on je otvoreno to i najavio.I tako ih nije u životu posla ka mi!
Nadalje ,može isto tako ukinut i HRS.Pa manja bi bila šteta.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 18, 2025 11:24 am

Od jutros su me dvojica zvala di su QSL karte. Lijepo sam im objasnio zapovijedni lanac i ustroj HRS-a. Postoje DVIJE odgovorne osobe, predsjednik, i tajnica. Nakon njih, u hranidbenom lancu, idući je v.d. QSL manager. Ispod njega su Marinko, Mato, Mirko, Slavko, i ostala sitna boranija, NHF ikome. Koki nije na tom spisku. Pokušao sam ih uvjeriti da ne pjevušim pjesmu Bijelog dugmeta, "Ima neka tajna veza", ali bez uspjeha. Bebek i ja jarani... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Xxb-AbK ... rt_radio=1
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 20, 2025 6:51 am

Pisa ja ruskom manageru šta je sa nekim QSL-kama, za veze koje je AKL radija sa stanicama iz Jemena ? On mi lijepo odgovori da je on to posla via biro, prije 3 godine.
E sad, svaki sudionik u QSL lancu se može vaditi na rat, ali, evidentno je da ne stižu...
Ma, i inače ne stižu, slušaju Matu, UI će to riješiti, ka i janje na ražnju u Švedskoj. Naše jarane uhapsili, ka da su ubili nekoga. A janje je ubija mesar !
Kako brzo dođosmo na Šicera, i studenta koji je zapalija žito ; i tako uvik !

https://www.youtube.com/watch?v=XUPlebV ... rt_radio=1
"palili ga i Nemci i Turci...."
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 21, 2025 5:56 am

Pitaju me jarani kako to da se u privatnim izvješčima sa Jaruna ne spominju QSL karte, i apotekarska vaga ? Biće zahrđala, a Šute mali ?
A izviješće nismo dobili još od ustoličenja, znači, 5 godina i 3 mjeseca !
Obavijesti pastvi, iz 9AQSL biroa idu samo mobitelom, kao da mi ostali nismo članovi ? Sramota na kompletno vodstvo HRS-a !
Samozvani elitisti su se udružili s Matom i oktroiranim vodstvom, koje pretežito ne šalje karte, pa ih problem QSL saobraćaja ne tangira !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 30, 2025 8:24 pm

Politika QSL-iranja karata za koje su odgovorna lica Mate i tajnica, je politika KONTINUITETA. Naime, takve QSL-ke nisu slali, ni operatori, ni odgovorne osobe Saveza, ni pod Pilatom, ni pod drugom Laureatom. Izbrojio sam ih više od 20, samo u mojim logovima ! Nešto sitno je samoinicijativno ispisa i posla Braco, 7R, valjda ga bilo sramota, ljudi pitaju, traže, nisu u sedmom nebu, sa remote-ludilom, ka Alisa u zemlji čudesa, nego stoje sa obadvije noge na zemlji.
Samo u travnju ove godine su radile postaje 9A0HRS i 9A0IARU, ja poslao u svibnju, čekam, ali se ne nadam. To je prava politika kontinuiteta.
Nema ni QSL-ki 9A24RRC. Kad sam pitao Ogija, kao odgovornu osobu, šta je sa kartama, on mi reče da je on samo izvadio znak, a da je ostalo njihova (ruska) odgovornost !
Nisan zna, oću li plakat, ili se smijat.
Identična situacija kao svojedobno sa pokojnim Emirom, i QSL-kama 9A22MINE.
Od Emila čekam 24 godine kartu, in return, seveda, prve (njegove) aktivacije 9A15 prefiksa. Kako onda, tako sada. A ja mu posla dvaput !
Od Iveka, i njegovih aktivacija Palagruže i okolnih otoka, više od 20 godina čekanja...Možda zato jer je iša na radni nalog ?
Ti i takvi nam uče djecu, naslikavaju se za zidne novine HRS-a, UPS, za "udarne članke" , potkrijepljene fotkama, kako njihovi puleni pobjeđuju u natjecanjima za KMT.
A šta ćemo s osnovnom djelatnošću ? Tu rade Agitprop i Gutenberg, u 3 smjene štancaju se rezultati, kojih - NEMA ! Kao ni oni buljuci na plandovanju u istarskom hotelu.
Oni stvarno misle da smo mi bedaci ! Pa mi, u bobu znamo koliko ih je bilo, odakle, i koji su, bez igranja detektiva... Jedino ONi misle u 9A da smo mi glupi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 02, 2025 9:54 am

Čitam jučer da je HŽ pustio u promet električne vlakove na baterije. Doseg - 200 km. Znači, ne mere doć do Zagreba, i pokupit karte ? Samo do Knina, ali nema šta pokupit, RK Gojko Bjedov odavna ne radi, CDW.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 08, 2025 7:03 am

Vijest koju Bračani i ljubitelji Brača odavno čekaju ! DX ekspedicija koja šalje besplatno karte via biro ! 5X2I, op. Pišta HA5AO, putem OQRS na svojoj stranici !

A QSL-ki za veze sa Jarvisom još nema ! Nakon dva direkta, i dva puta po 5 USA $ ! Sa poštarinom , 13 dolara (do sada) ! I svi se prave grbavi !

Pa da nije bolji remote, i QSL creator ? Živija Mate !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 11, 2025 3:38 am

Radio ja prije 3 dana postaju OM8HG/p koja je radila u FF programu. Noćas mi mailom došla QSL-ka, ovaj put od QSL experiences ! Još jedna zvijezda na QSL nebu koja bi uzela svoj cut ! Nije dosta ovih desetak postojećih ? Malo , pomalo, mi liježe na svoje mjesto Matina spika da se, citiram, moramo okrenuti novim načinima potvrđivanja veza. Kako nam je on to lijepo i suptilno objasnio.
Samim time, njegov v.d. QSL manager ostaje bez posla, pa mu je dao da bude sudac u odabiru kandidata za HST. Dobro je da čovik nije bez posla. Samo, prvi put u životu vidim da takvo povjerenstvo ima JEDNOG člana ! A, nije mu lako. Od svih omladinaca (ispod 30 godina) samo je JEDAN napisao da ga interesira HST ! Mislim, 9A7RA.
Poslovica kaže da jedna lasta ne čini proljeće. Tako ne čini ni jato.
No, tu je tajnica, koja će pomoći pri odrađivanju tih provjera. Sigurno se naradila veza, veliko će joj iskustvo sigurno pomoći u tome. Tako kaže Matin ferman.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 17, 2025 4:39 am

Kako nam se približava zima, počele su ptice sa europskog kontinenta ići put Afrike. Jedna tako jučer sleti na moj prozor, da se malo odmori, i priopći mi da mogu očekivat QSL-ke sa hrvatskog QSL biroa. Rekoh joj : Fala za info, ali dok ih ne vidin, ne virujen.

Neki dan san, iz škerca, pita jednoga Holandeza koliko puta na godinu primi kartice sa njihovog biroa. On mi iskreno reče : Od 4 do 5 puta na godinu. Bilo mi je drago, toplo oko srca, da bar neko uživa u plodovima svojih veza, i tako ih završava i kompletira.
Oće oni pravnik na pola radnog vremena, oće...

Govorila mi je pokojna mater, šta su Hrvati vikali pred zadnje izbore u Kraljevini Jugoslaviji : Oće Maček, oće...
I on je, kao i oni olandeški pravnik, zdušno radio za svoj narod.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK