Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Feb 04, 2025 9:42 am

Došli neki novi klinci u (ruko)vodstvo HRS-a. Red je da i njih upoznamo sa činjenicama, da znaju kako (ne) treba raditi.

Dakle, ima evo 22-a godina da ne primismo nikakvo pismeno u RK Split ! A nije da nismo pisali, kad je bio vakat. Razgovor gluhog i nijemog.
Pomoćnica tajnice, sada tajnica, me je zvala, u svojstvu odgovorne osobe RK Split, JEDNOM u 9 godina što je u HRS-u, i to kad je NJOJ nešto trebalo (spisak umrlih) !
Na spisku članova HRS-a (9A adresar) su i mrtvi ljudi, živih (nepoćudnih elemenata) nema ! Ali, zato su uredno tamo svi iz manjinskih, uzdaničkih i državotvornih klubova.
Spisak članova (plaćenih članarina) je krnj, manjkav i nepotpun, s odsustvom datuma i promatranog perioda (sve piše na HRS web naslovnici) ! Datumi uplate se bolje skrivaju nego da su u Fort Knox-u !
Spisak članica je karikatura stvarnog stanja, i daleko je od realnog ! Ima (odavno) mrtvih klubova, neaktivnih klubova, klubova koji ne plaćaju članarinu, i klubova koji nemaju veze s radioamaterskim hobijem ! UPS, pardon, imaju veze, jer da nemaju vezu, ne bi tamo bili ! Znamo i tko ih gura, i zašto !
Spisak (vječnih) reversa je još bolje čuvana tajna od prethodne. Time se kupuju glasovi, i cementira biračka baza.
Peta je godina da nam obećavaju javno podastrijeti spisak lokacija za koje HRS plaća OiV-u naknadu za smještaj i korištenje interneta. Obećanje ludom radovanje.
Mate reče da je potpisao zapisnik o preuzimanju. Ja mu vjerujem. Samo, u brakorazvodnoj parnici, ili ostavinskoj raspravi, ima ona pozitivna strana, ali i ona dugovna, spiskovi preuzetih, a neizvršenih obaveza. Potpisom na zapisnik, Mate ih je (nezasluženo) preuzeo na svoja pleća.
Gdje su izviješća o radu djelatnica od kuće ? Papala maca ? Ili nije, jer ne može popapat nešto što ne postoji ?
Izvještaj v.d. QSL managera kasni "samo" 55 mjeseci ! Afrika sa strujom ?

Sve ovo, naprijed napisano su "stari" grijesi, Matinog prethodnika. Za sada, što se moglo vidjeti, Mate ne učini ništa da ih ispravi.
Ono što ja osobno, na prvu, zamjeram Mati jest činjenica da je imenovao, i potpisao, druga Gorana za voditelja tamo nekog UKV natjecanja. Prvi među jednakima, Mate, koji se kune u poštivanje zakona, a tako i treba, ga ne poštuje, jer je imenovao osobu koja NIJE član HRS-a !
Ne može Koki dobit plaću u momčadi Ferarija, ako ne radi kod njih, a...?

Ima još, ali, pomalo, dugačka je veljača... U Dalmaciji je zovu ženski misec, ili veljača-privrtača ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 05, 2025 7:56 am

Prodaja hrvatskih znakova je počela pod Pilatom, nastavila se pod drugom Laureatom. Falsificirali su se podaci o mjestu stanovanja , prebivališta, neki su navodili Zagreb, a nisu ga vidili njanci na kartolinu. U RKZ-u su bili članovi koji su za adresu imali POBox u South Dakoti !
Mudriji od mene me uvjeravaju da hrvatski radioamateri NEĆE nikada vidjeti spisak prodanih znakova zbog imena, stvarnih i nestvarnih, kupaca ! Pametnim dosta.
I na novom obrascu za privolu za obradu i objavu podataka stoji da je to privola za objavu u CALLBOOK-u ! To je sadomazohizam i iživljavanje nad hrvatskim RA korpusom, ta nisu ažurirali ni postojeće,, od 1992. do danas, a oni osobi koja popuni obrazac tobože garantiraju objavu podataka relevantnih za radioamatere Hrvatske i svijeta !
Ali, zato su tamo znakovi osoba kojima se plaća članarina od društvenih sredstava, mrtvi ljudi, živi samo iz određenih klubova, zna se i kojih.

Zucker zu ende, ili dolce al fine, predsjednik NO je Davor, a članovi Pilat i Nikša. Trebam li ponavljati da je Davor jedan iz ešalona Istrijana sa kojima sam se prije 15-ak godina zakačio oko protežiranja i ishodovanja pozivne oznake 9A1TA, mog prijatelja Tadeja, a istarske mecene i dobročinitelja !
Zar najveća sranja o kojima pišem nisu počela pod Pilatom ?
Zar ne obilježavamo 20 godine od sramnog ponašanja Nikše, koji na skupu RA u Murteru, nije htio ni ruku dati dalmatinskom izaslanstvu, koji je tamo došao čekirati karte, tri osobe, tri dragovoljca DR-a ! Zato se izljubio i izgrlio s "osloboditeljem Konavala". Neka, svak ima svoj odabir u životu. Ne pada snijeg da pokrije zemlju....

Eto, gospodo i drugovi, ti i takvi, trio Fantastikus, bi trebali paziti, bdjeti i čuvati red i zakonitost u HRS-u. Ridi Pagliacci....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 06, 2025 6:29 am

Još par riječi o pozivnim oznakama, šikaniranju, mobingu i demonstraciji moći.

Kad sam, kao tajnik kluba, pokušavao pomoći svom prijatelju, kolegi, i suborcu, dragovoljcu Domovinskog rata, umirovljenom časniku HV-e, da odradi sve što treba u HRS-u, između ostaloga, predložili smo i pozivnu oznaku , sa sufiksom JJ. Sadašnja i bivša tajnica nisu htjele čuti, nego su poslale prijedlog pozivne oznake 9A5AAH, po principu "uzmi ili ostavi" ! Čovjek skroman kakav je, kaže meni : Pusti, uzest ćemo što nude, zaboravi. I tako se odigralo. Poslije toga RA savez BiH mu iz prve dodijeli E76JJ !
Čitaju ljudi ovaj forum, vide da se pravednika čereči na pravdi boga velikoga. Da rezimiram, Hrvat, domoljub, k tome i dragovoljac, automatski sumnjivo lice !?

Trebam li napisati koliko je Hercegovaca i Bosanaca dobilo dvoslovne i jednoslovne znakove u Hrvatskoj, od 1992. do danas ? Možda je i to razlog što ne vidjesmo PRAVI 9A adresar pozivnih oznaka ? Ja vjerujem da jest. Jer osim poklona, vidjelo bi se i što je prodano, i kome, a to moćnicima ne paše !
Moramo li ponoviti gradivo, pa napisati i da se stanoviti broj vlasnika tih poklonjenih znakova koristi hrvatskim QSL biroom ?

Ko dade mladcima dvoslovne i jednoslovne znakove, nakon 4 - 5 godina bavljenja hobijem ? Zna se, pripadali su , pretežito, 9A1A contest teamu.
Znamo i ko je proguro 9A8UA ! Znači stranac može, ono što prstom pokaže i zamisli, Hrvat sa više od 40 godina RA staža - ne može !

Neki dan, moj predsjednik kluba uzalud pokušavao tri tjedna dobiti pasvord za koristiti e-usluge HRS-a, konkretno da sam daunlodira potvrdu o pozivnoj oznaci. Nakon dugog čekanja dobio pasvord, ali to ne funkcionira ! Dragovoljac DR-a je morao nazivati tajništvo, i moliti nešto što bi trebala biti rutina. Nisam zločest, ali duboko vjerujem, poučen iskustvom baš sa njima, da to ne radi namjerno, a sve da bi se njih molilo, i da ispadne da ti rade uslugu, te da si njihov "dužnik" !

Štoriju sa mojom pokojnom suprugom i produženju dozvole za rad sam već nekoliko puta detaljno opisao, neću više, osim tvrdnje da mobing prema "nepoćudnim elementima" zaista stoluje u D-12.

Moram li pisati i o SES znakovima sufiksa RBM i RRC ? Čija je to sramota ? Ja znam, znate li vi ? Ako ne znate nazovite laureate i doajene, oni znaju.
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Feb 07, 2025 3:56 pm

A šta san ti ja reka :mrgreen:
Ne more tu Mate ništa, niti želi.

PS ti im slobodno budi i dalje muzna krava za članarinu....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Feb 07, 2025 6:41 pm

ti im slobodno budi i dalje muzna krava za članarinu..

Niki dan si Djani napisa da si pasa 60-u, znači stari se... Na početku rada ovog foruma ja sam pokušao objasniti zašto je važno plaćati članarinu krovnoj organizaciji svog hobija. No, Fata je Fata, a dvaput je dvaput, evo repete :
Prvo, neplaćanje članarine te diskvalificira, u startu, kao ravnopravnog i legitimnog sugovornika. Neću nikome dati to sado-mazo zadovoljstvo da me diskreditira iz tog osnova.
Drugo, kao član, imaš pravo i obvezu, JAVNO pitati pitanja koja su u normalnom društvu normalna, a u ovom ostajemo (za sada) bez odgovora.
Treće, imaš pravo birati i biti biran.
Četvrto, da zaključim, iako nije zadnje, HRS (SRH-e) su osnovali hrvatski klubovi, među kojima je i AKL, koji je prethodno osnovao i gradsku organizaciju Narodne tehnike.
Nitko ne diže ruke od svog čeda, pa bija on drogaš, kockar, alkos, ili sve to skupa !

Da ne mislim da će, kad - tad, doći do akcije kritične mase razumnih i odgovornih osoba, ja bih se davno okanio ovog. Duboko vjerujem da smo mi, svi slobodomisleći, u istom ešalonu, i da radimo u korist i dobrobit radioamatera u Hrvatskoj.
Raznorazni likovi, koji govore da hrvatski znakovi i hrvatski eter NISU hrvatsko nacionalno blago, će, prije ili poslije, otići u ropotarnicu povijesti.
Da u ovoj napaćenoj zemlji vlada vladavina prava, neki bi bili i procesuirani, i u zatvoru, za nesumnjive protuzakonite radnje, u funkciji prodaje Hrvatske.
Dok se to ne desi ostaje nam samo pjesma Bože, čuvaj Hrvatsku !
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Feb 07, 2025 7:50 pm

A kad hoćeš biti u tom&takvom društvu, budi volja tvoja.
Ništa šta im tu napišeš nema se di zalipit.
Kritična masa?!
Prošla baka s kolačima, ne možeš stare konje naučit novim trikovima.
Mladih nema, niti će ih biti...
Ne može ih biti niti kroz tzv. STEM područje, stari konji su se pobrinuli
za to svojim nečinjenjem.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Feb 07, 2025 8:34 pm

A kad hoćeš biti u tom&takvom društvu, budi volja tvoja.

Hebi ga Djani, i ja san prvi put stavija očale za na blizu, kad san pasa 60-u... Ajde, stavi ih na nos, pa još jedan put pročitaj šta san napisa.

Za neupućene, napisa san da to nije "njihov" Savez, iako se ponašaju kao da in je ćaća ostavija u ostavinskoj masi ! Ponavljam, MOJ KLUB , RK SPLIT (ex ANTE JONIĆ), JE OSNOVA NJIH, a ne obrnuto ! Savez je MOJ, isto kao i zadnjeg člana koji je platio članarinu ! Činjenica je da su se u zadnja tri predsjednička mandata dešavale neke veoma ružne stvari, koje ne bi trpili ni članovi saveza sakupljača salveta, a kamoli Saveza radioamatera Hrvatske, koji je s Savezom aeroklubova, osnova Narodnu tehniku Hrvatske, i Hrvatski radioamaterski savez !
Svjedočili smo, i svjedočimo, rastakanju i rasprodaji Hrvatske, a neki članovi HRS-a na tome svojski rade, u rečena zadnja tri mandata. Nema toga tko je sa mnom pričao, jedan na jedan, uživo, preko mobitela, Skype-a, WhatsApp-a i ostalih mreža, da mi nije dao za pravo, i golema većina misli isto kao ja. Zašto javno ne istupaju, to je njihov individualan problem, koji ima više komponenti, egzistencijalnu, sociološku, političku, i još nekoliko. Neću podleći iskušenju, da pokušam glumiti sociologa, to nadilazi moje kapacitete, ne i znanje.
Svaki dan, i pod novim predsjednikom, svjedočimo da se Savez bavi više s onim što mu NIJE poslanje, nego osnovnim postavkama. Dostatno je baciti pogled na na HRS web naslovnicu, dobit ćete sve odgovore. Od KMT-a do stupidnog lova na podmornice.
Ono što mu je osnovno poslanje, HRS se ne bavi, ili se bavi slabo i nedovoljno. "Zvijezde" su oni koji preferiraju hedonizam, sponzoriranje, politiku velikih brojeva...

Sva ona pitanja koja sam postavljao javno, i s razlogom, zadnjih 8 godina, su još neodgovorena.
Osnovni dokument, spisak klubova članica, i spisak članova NE postoji. Ono što su nam servirali prije elektronske skupštine je izrugivanje s članstvom, i prizemno podcjenjivanje naših možđana.
Bio sam uvjeren, kako je to rađeno u zadnja dva mandata, pod redovno, da se ta praksa pod Matom neće nastaviti ? A možda iza toga i ne stoji Mate, nego stručna služba.
Pogledajte spiskove članova, po godinama, na HRS web naslovnici. Mene osobno bi bilo sramota, kao ODGOVORNE osobe saveza onakva šta objesiti na HRS stranicu.
Ne dižem ljestvicu (pre)visoko, nego tražim, kao član, i zastupnik u skupštini, minimum minimuma normalnog građanskog kulturnog i demokratskog ponašanja.

Do sada ga se nismo nagledali.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Feb 08, 2025 5:19 pm

9a2jg wrote:
Da ne mislim da će, kad - tad, doći do akcije kritične mase razumnih i odgovornih osoba, ja bih se davno okanio ovog. Duboko vjerujem da smo mi, svi slobodomisleći, u istom ešalonu, i da radimo u korist i dobrobit radioamatera u Hrvatskoj.

Meni se čini da si u teškoj zabludi. Kritična masa se neće nikada desiti.
Za to mi ne trebaju duple očale :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Feb 08, 2025 7:50 pm

Kritična masa se neće nikada desiti.

Kad su Dudeka pitali da li je Regica nevina, on odgovori : Neki veliju da je, neki da ni, a ja se ne razmem u te bedastoće..... !

Davno, kad mi je sin bio mali, nije htio dati jednu igračku sestri, a na to mu mater kaže : Ante, daj joj, pametniji popušta ! On, mrtav-hladan reče : Kad bi pametniji popuštali, budale bi vladale svijetom !

Silnicima, manipulatorima, i modernim Judama, HRS nije ništa drugo nego igračka iz prethodnog pasusa. Ta igračka je njima služila, zadnje 33 godine, kao alat za ostvarenje svojih ciljeva.
Uopće nemam pretenzija se samoimenovati modernim prorokom, dapače, za ovako očitu situaciju ne moraš biti prorok, ni vidjelica iz Međugorja.
Kaže američka poslovica : Slijedi trag novca, dobit češ sve odgovore ! U 99% slučajeva i jest tako. Novac nije cilj, nego sredstvo da se pospješi naum pojedinca, druge strukture, asocijacije, države. U pitanju je uvijek neokolonijalizam. Ko je jači, taj tlači. Velika riba jede malu ribu.
Nas je netko ošacova da smo u rangu Haitija i Portorika, i tako se i ponaša prema nama. Više remote "javnih" postaja, nego cijela Europa. Koliko znam, ima jedna u Estoniji.
Navodno su tamo bili sve udeverat sadašnja tajnica i član NO. Biće radili dobro, čim remote radi !

U nas crkovne obljetnice promovira kadar sa Banjice i Muzila, a vjernici šute. E zato je potreban dubinski reset, kojeg sam javno zagovarao 2015. i kojeg su bacili u koš.
Stručna služba, i odgovorna osoba HRS-a. A svi se kunu u kontinuitet. Nažalost, istina, zato nam i je ovako kako je !

Da ti dam odgovor da li će se pojaviti kritična masa, ne mogu. Ne mogu iz prostog razloga što je ono malo što se profiliralo na RA nebu u Hrvata odraslo pod skutima samozvanih elitista, doajena i laureata, a oni su ih tesali po svome, prvenstveno da idu (njihovim) utabanim stazama. Nema tu zdrave kritike, i zdravih verbalnih suprostavljanja. Zato se i svodi na "mi i oni" ! Zato su i radili na 620 znakova, u WWA2025, više nego što se pojavilo u hrvatskom eteru, od 1992 do danas, da pokažu koliko nas ima. Samo još jedno od sela u okrugu Potemkin. Ko doživi još malo, pričat će. To vam ja garantujem !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 10, 2025 9:32 am

Biće da su išli u Njemačku po rezervne dijelove za robot, a...?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK