Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Jan 13, 2020 8:27 am

Slušam jutros najranije HR1, ne mogu vjerovati kako nas službena politika drži za ovce. Objaviše kako je u prosincu 2019 bilo 12% manje nezaposlenih nego u prosincu 2018 ! I zadnja budala znade da nije manje nezaposlenih, nego da je, najmanje za tih 12%, otišlo ljudi u inozemstvo, trbuhom za kruhom. Svašta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 13, 2020 9:11 am

Nije in to prvi put da lažu.Najteže je prvi put.Onda to poslane rutina.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 14, 2020 10:42 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/spl ... 47329.aspx

Namjerno neću pisati o obračunima u podzemlju, ijednog grada, to svaki grad ima, netko više, netko manje. Ono što mene (ne)iznenađuje su fotke s očevida.
Na njima se lijepo vidi motore, sve cca 15 do 20 tisuća eura svaki. I društvo, s nadležnim službama, nikako da stavi prst na čelo, i da se upita odakle nekome, sa dvadesetak godina, bez dana rada (radnog staža), motor koji toliko košta ? Ne moram širiti priču, pa ukazivati na pripadajuće modne detalje, od odjeće, obuće, očala, sve "marke", da su ti i takvi redovito u kafićima gdje se troše bićerini po 30 - 40 kuna svaki, to svi vide, sustav ne trza.

E, ali to isto društvo se, periodično, okomi na besprizorne, pred kvartovskim dućanima i poslugama, na zidiću, s zidarušom u ruci. To me podsjeća na turističke inspektore, koji (redovito) ulaze u sitnih iznajmljivača, legalnih, malih ljudi, a u velike prekršitelje i kriminalce ne.
Ne moram ponavljati da su ti na zidićima žrtve opljačkane hrvatske privrede, često hrvatski branitelji, a redovito iz disfunkcionalnih ili razorenih obitelji.

I društvo, očito, baš kao i HRS, treba dubinski reset, što prije, dok ne bude (pre)kasno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 14, 2020 11:23 am

Davno je trebao taj reset.Od 2000 na ovamo najmanje.Ali i prije toga.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 14, 2020 11:55 am

Dubinski reset nije, i ne smije biti samom sebi svrha. On podrazumijeva suštinske, sistemske, promjene, od zakonskih akata i podakata, do sasvim novog modela, primjerenog kapitalističkoj zemlji 21. stoljeća.
Po ne znam koji put ponavljam, ne može se s istim osobama, koje su i dovele NTH u ovu situaciju, ići dalje, u progres, i nove oblike rada i organiziranja.
Usudim se reći da su svi, stariji od 50 godina, prestari da "nose" te promjene, i taj projekt. Oni mogu samo biti pomagači u tom procesu, no ne i nositelji !

Ono što piše Mark o klubu Kaj, i što napisa 3R, to je dobar način kako pametni i vispreni ljudi uobličuju svoj hobi, u svima prihvatljivoj formi.
No, to nije dovoljno. I jedni i drugi , citiram, "održavaju članstvo u HRS-u zbog QSL-biroa" ! To je JEDINI faktor koji još veže klubove za HRS ! Ponavljam to od skupštine u Kraljevici 2009.g. ! Kad bi HRS to voljno prepustio ( ka i Emir IOCA program ;) ) nekom jakom klubu, ili pojedincu, svejedno, taj isti HRS bi u idućoj godini brojio desetak članica !
Godinu poslije ga ne bi već ni bilo !

To je razlog mog fajta s njima, još od 1985', kada smo bili stvorili jaki Savez radio klubova ZO Split, Osječani su radili nešto na tom tragu, i onda su drugovi u Zagrebu osjetili opasnost za sebe, i činili sve u njihovoj moći da nas razjebu. U tome su im najviše pomogli domaći izdajnici, s našeg terena, ali to je zahvalni predmet jedne druge priče.
S vremenske distance od 55 godina unatrag, unatoč prethodnom pasusu, tvrdim da je to bila najbolja organizacija SRH/HRS-a u povijesti.
Oni koji sada vuku konce iz drugog plana u Zagrebu su zaboravili, ili nastoje zaboraviti kako je to funkcioniralo.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 14, 2020 12:38 pm

Sada davnih godina vidim ja taj ZARS postoji,pa meni odma sine ideja o osnivanju DARS-a.Pogodi koja me persona odma napala da je to separatizam,secesionizam,deboto autonomaštvo :?: :twisted:A ja tija isto što imaju i Purgeri :!: Drvlje i kamenje po meni.Nisam širija tu priču po Dalmaciji već samo u splitskom "bazenu" di nas je brojčano i bilo najviše.Tada je još bilo živih klubova,neki na aparatima ali tada se i njih moglo oživit.Danas je to naravno završena priča.I dobro si reka da smo mi stari,infetani,zaraženi i kao takvi ne možemo donijeti nikakve promjene.Nisam siguran da bi trebali išta "pomagati".Ja sam mišljenja da sve triba od "nulte godine" započeti.Novi,zdravi,moderni sustav,kako si reka primjereno kapitalističkoj zemlji 21 stoljeća.
Ali drugovi su žilavi,nedaju oni te "teke" tek tako.Jer ti malobrojni jebu nas koji smo većina.Imaju tu neku korist i dok je tako nema naprid.Ako će netko otvorit privatni QSL buro,neka mi se odma E-mailom javi! Drugo mi ne triba.HAKOM za 100kn izdaje dozvole,na pet godina,po potrebi vrši mjerenja a moga bi i poz.oznake jednog dana dilit.Ako ljudi oće klub,nije problem.Vanka ga osnuju,sastaju se kod nekoga doma pa i po kafićima,pubovima i oštarijama! Ako oće radit natjecanja lako se dogovore.Mnogi nisu članovi nacionalnih saveza.Pa tako pusta desetljeća.Naš problem je,a o tome sam više puta pisao,što mi još uvijek mentalno živimo u socijalizmu.Izašli smo iz njega ali nije on izašao iz nas ! NHF LP

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 14, 2020 12:47 pm

Ne triba više ni onih 100 kuna za HAKOM.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 14, 2020 1:08 pm

Eto na. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 15, 2020 9:08 am

Obilježavamo 28 godina međunarodnog priznanja Hrvatske. Prilika je da se sjetimo onih koji su tome domoljubno i profesionalno doprinjeli, a nisu više među nama, a bili su radioamateri. Oni koji su živi, ne žele da im spominjem imena javno.
Jednom riječju, hvala svima.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 15, 2020 9:47 am

Ima ih živih a k....m nisu mrdnuli i ništa nisu doprinjeli. :evil:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK