Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Wed May 01, 2019 11:39 am

Malo ko to čita.Tamo su pretežito dizači ruku.
9a6r

Postby 9a6r » Wed May 01, 2019 11:47 am

Muća se o FT8 i sl. p.....je a niko ne daje odgovor na pitanje koje po svitu postavljaju a to je zašto rade sa jednom postajom? Pa nisu valjda ponjeli jednu :?:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 01, 2019 1:12 pm

Vidin ja šta si tamo na DXC napisa, poslin će ti reć da san ti ja šapja, da ti trujen dušu... Ustvari, ti si to napisa nakon desetina drugih, koji su postavili logično pitanje. Proteklih dana trojica Australaca išla po teškim i nepristupačnim otocima, uvik su bile dvi stanice u eteru, u ekstremnim uvjetima, pa si ljudi postavljaju logična pitanja...
Samo ti piši, ionako će opet drug Pero reć da si ti dobar momak, ali da si potpa pod moj (loš) utjecaj !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 01, 2019 1:31 pm

JBG,neko mora bit "gromobran".Žaj mi je ako ga ti moraš "glumit". ;)
Ja pitam kao i svi drugi.Pitanje je bez malicije.Jeli možda u pitanju ograničenje iz dozvole za rad njihovog Ministarstva veza,prometa? Može biti više razloga pa i neki banalni.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 02, 2019 1:38 pm

Ma meni nije jasno šta se ovi pusti ljudi po clusteru žale da nemaju raporta, zar nisu čuli Martina, da to nije važno ? FT8 je iznad toga, to je budućnost...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 02, 2019 2:19 pm

Ko je vidija razminjivat raporte? To je prevaziđeno,rekli bi oni priko Drine.
9a6r

Postby 9a6r » Thu May 02, 2019 3:31 pm

Ajde ide pomalo.6 keka u logu,pola unikata,98 9A postaja.Možda se navuče nekih 15000 :?: Ili sam malo optimističan?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 02, 2019 8:54 pm

Govori mi jedan danas u telefon, da će ovako bit i ovoga lita na Prviću, jedan radi, ostali se kupaju. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 04, 2019 7:21 am

Nije dobro. Čovik postavi pitanje na Fejsu zašto rade samo sa jednom stanicom, on mu izbriše pitanje. Nije lijepo, nije kulturno, i nije kigijenski.
Ali, kad odvrtim film unatrag, to je sve logičan slijed, tako se oni i ponašaju zadnjih 12 godina. I poslije Pere, Pero. Ignoriranje da postoje ljudi koji ne misle kao oni. Koji misle svojom glavom, i ne kunu se u osnovne postulate radioamaterizma, a rade sve suprotno.
Jedva čekam vidjeti što im to znači MOSTLY, i koliko su nan, i ovi put, zagrabili u žep, protiv naše volje, i bez našeg odlučivanja.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 04, 2019 8:40 am

Dosta ti je poć od samospotiranja.I to se spotiraju stari,prekaljeni RA u Hrvata,neki se samoprozvaše i doajenima radioamaterizma,ma što to značilo.Postoji valjda i naša,hrvatska istoznačnica. ;) Jer ova ide iz francuske riječi a oće kazat najstariji,kojemu je po dužnosti ili činu pripalo prvo,uglavnom počasno mjesto.
I ne radi se to od nedavno,već godinama.Samospotiraju se pod tuđim ali i pod vlastitim znakovima što je još luđe! :shock: Jučer vidjeh jednog koji ima godina na radio-valovima barem 10 god.više od mene.Radi on od ranih 70-ih.Srića tada nije bilo dxclustera. :roll: Pratim ga već duže vrijeme i čim sjedne za uređaj prvo pukne samospot.Navika brajo,misli da je to u redu i ispravno.Očito ga nije nitko naučija i reka zašto služi dxcluster.A kad se "uvati"ruka onda je kasno za ispravak.E sad takvi su već stari ali nažalost "inficirali"su mlade koji se isto ponašaju uz neizbježno ne slanje QSL kartica jer su im isti "lumeni"ubacili u možjane da je ta kartica nepotrebna i prevladana.Prije dva dana smo mogli pročitati da na FT8 ne treba ni raporte ramijeniti :?: :? Još jedan "biser".
Da se razumijemo,kod te digitalne vrste rada raporte ne razmjenjuju operatori već algoritam,software.Prije par mjeseci sam radio dvije FT8 veze sa dalekom DXpostajom,uredno su išli ti raporti,logirani u digitalni LOG,čak sam ih i fotkao.Međutim nikad te dvije FT8 veze nisu ušle u LOG DXexpedicije??
Veze na 7 i 10 MHz.U mom su kompiću i fotoaparatu al se mogu slikat s njima. :x Jer,ponavljam,nisu ubačeni u LOG DXexpedicije. :( Propale dvije veze.
Toliko o tom "savršenom" FT8 mode-u.Znači nije nikako "savršen".Mogu razumit da mi jednu vezu ne logira a dvije je već ajme.
Što se tiče financiranja u RH rijetko je išta transparentno.Kako onda očekivati da ta njihova ekspedicija prije odlaska podastre način,izvore financiranja?Mostly je engleska riječ a ja san Hrvat kao i oni pa su je mogli na materinjem jeziku izustiti i reći nam u kom postotku je samofinancirana.Tako se to radi u uređenom,kulturnom i demokratskom svijetu.U onom drugom svijetu se to naziva muljanjem,netransparentnošću,prikrivanjem najnormalnije informacije.
Dosta je napisati postotke,ništa više a ni manje.Čisto dvojim da ćemo ikad saznati te podatke.A trebali bi kao što se radi u cijelom svijetu.I odgovori na najnormalniji upit koji po cijelom svijetu postavljaju RA.Jeli to možda neko bezobrazno pitanje ili uvreda ako se pita normalno RA pitanje?
Međutim "krivu"Drinu se neda ispraviti i toga sam duboko svjestan.Onaj koga su krivo učili i naučili teško da se može popraviti.Nije nemoguće ali dvojim u takva "čuda".Veći je problem što i mladi to vide pa se i oni isto ponašaju.Jer učenik uvijek nadmaši učitelja. :(
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK