Narodna poslovica kaže da svaka nova metla dobro mete. Ako "novoj metli" servis Stručne službe ne radi dobro, nova metla brzo bude prozvana stara metla.
Devet dana od izborne skupštine, nema zapisnika skupštine, liste glasanja, odluke o razrješenju bivše garniture, odluke o sastavu Nadzornog odbora !???
Netko će reći : Pa nema ni Izviješća o obavljenoj reviziji programa, kako za 2023, tako i za 2024.g. ! Ako se to nije dogodilo, kako je data razrješnica bivšima ? Ako se je dogodilo, zašto to ne visi na HRS web stranici ?
Kad je svojedobno Nikša insistirao da i institut tajnice ima prerogative odgovorne osobe, jedan moj prika je odmah reagirao, i rekao da je to zbog toga da ona bude "država u državi" ! To me neodoljivo podsjetilo na Domovinski rat i ratne operacije u bosanskoj Posavini, i dvostrukoj liniji zapovijedanja ! Kako se pokazalo i dokazalo, to tamo nije valjalo, neće ni ovdje, ako je točno, a ima nekih naznaka ? Država u državi, a država to sam ja ! Zar to nije bila škuža Mate i Kreše, za naprasno demisioniranje, prvi put ?
Već na početku mandata, ni kriv ni dužan, ušao je u Guinness-ovu knjigu rekorda, prošlo je VIŠE od godinu dana od dana kada smo zadnji put dobili QSL karte, uslugom Hrvatske pošte. Nije ni počeo predsjednikovati, a prati ga neslavan rekord ! Jer, tko da krivi nekoga tko je v.d. ? Sjećam se tog pojma iz socijalizma, to je uvijek označavalo nekoga i nešto za par mjeseci, u vrh glave, kao nešto prolazno... Ta "prolaznost" traje, službeno-4,5 godine, neslužbeno-par mjeseci više. Za naše novce. Nikome, pa ni nama koji smo to plaćali i plaćamo unaprijed, nije podnio račun ! Štitio ga je imunitet bivstvovanja u Izvršnom odboru ? Za poštenu osobu, to bi u normalnom svijetu bila, ne škuža, nego otegotna okolnost ! Dvaput napisao, u gram koliko je išlo na radio klubove, NIKADA nije napisao koliko je išlo KILOGRAMA privatnom manageru. To se krčmilo od 1999. , za novce , usluge, materijal, MTS-a, nitko nikome ne radi džabe. I onda ona nezapamćena sramotna odluka bivšeg predsjednika i tajnice o 300 kuna !
Ni u Svetom pismu ne piše da onaj koji ima malo i ništa, daje onome koji ima puno ! Ali, oni su se ušemili, svatko u tom hranidbenom lancu je našao svoju računicu.
Članstvo traži odgovore ! Članstvo traži podnošenje računa, njemu, ne bivšem NO-u, koji je nastao na kaubojski način, krađom mog mandata, i perfidnim izbacivanjem Ive iz Zadra, iz njega. Nisu ga izbacili, nego su poštenog čovjeka prisilili da to sam učini ! Stručna služba, koja još uvijek jaše, kao 4 jahača Apokalipse !
O predloženom sastavu novog NO-a bi mogao napisati knjigu. O tom, potom.
Osam dana do božićne noći. Nema vreve u prostorijama HRS-a u Dalmatinskoj 12. Nema spontanog okupljanja amatera na neorganizirani božićni domjenak, kojeg bi ne-organizirao navodni KOS-ovac, UDBA-š, "Nišlija", i ko zna koju etiketu još nabacili nove vel'ke Rvatine, za pokojnog Žiku, navodnog ateistu ? A on nije organizirao NIŠTA, on je samo bio otvorio vrata, da ljudi mogu ući u SVOJ Savez, i tamo se ugodno osjećati. Tako je i bilo. Sada više članstvo to ne osjeća kao "svoje". Nema tamo više Boga, ni Božića, ni magije božićnog vremena.
Ne može se služiti zlatnom teletu, i nama, običnim, malim ljudima.
U Badnjoj noći, dok svi budu prebirali po mozgu, radili inventuru godine na izmaku, opraštali onima koji su na njima griješili, mi ćemo se moliti i za njih, koji su svojski radili, već dva mandata, nekome drugome, a ne nama. Zato i i vi, dragi štioci, baš kao i u Vazmenoj noći, molite za njih, nevjernike, njima je pomoć Božića najpotrebnija.