Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a4db » Sat Aug 08, 2015 1:56 pm

9A1IW Thu Dec 11, 2014 8:38 am

Je registriran ovdje te nije na ban listi....
Da parafraziromo Bibliju:
tko sam ja da bacim prvi kamen
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Aug 09, 2015 11:20 am

Bok!

Rasprava o kaznenim bodovima je bila prije godinu dana, ili tako nešto.... nema odgovora iz HRS-a.

Rasprava o Oglasima na HRS web stranicu je također bila... nema odgovora.

Ovo ispada da je HRS-ova službena stranica ( nije neslužbena jer se objavljuju
povremena izvjašća IO, zapisnici, dokumenti... HRS-a ). ali HRS jednostavni ne reagira ni na jedan komentar u Forumu.

Posvađaj pa vladaj... moto HRS-a. Pokriće za nerad.

73 Dino

Imaš pivu Dino ; ne onu koju nisi htio popiti poslije skupštine, nego još jednu, vezanu u seriju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 10, 2015 7:22 pm

I bi svjetlo...

Ko čeka , dočeka. Čovjek piso u HAKOM, dobio odgovor, s murom, i potpisom, a zvala je i odgovorna osoba, da pojasni.

Dakle, paz vako, od nastupajuće Nove godine, MORA ići nova Odluka o naknadama i članarinama, u kojoj će EKSPLICITNO stajati da su , glede pozivnih oznaka, IZJEDNAČENI klub i pojedinac.
To , praktički, znači da, ako klub nije ugašen (umro) , NE MOŽE MU SE UZET JEDNOSLOVNI ZNAK !
Dahijska naknada od 500 kuna se UKIDA, a sama naknada se plaća samo JEDNOM !
Kako smo istu platili x puta, a x je veće od jedan, to neka se slikaju oni trećepozivci, od Toma, i Milana, nadalje, što su pikirali na naš znak !

Fala ti Bože da je bar neko u ovoj državi stao na stranu izvornih radioamatera (fala HAKOM-u!), te da je zaustavio nesmiljeni dugogodišnji harač. HAKOM je učinio SVOJ dio posla. Na nama je da zbacimo zulumćare.

Čim dobijem originale, budem ih stavio ovdje, neka pate, koga smeta !

S.F.S.N.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Mon Aug 10, 2015 7:55 pm

Ja pisao,ja dobio odgovor,pismeni uz nesto usmenog pojasnjenja.Sažetak:pojedinac i klub izjednaceni sto se tice pozivnih oznaka,broj slova u sufixu nebitan.Od Nove g.bitno manje pristojbe prema državi,HAKOM se svojih odrekao.500 kn godisnje od kluba za jednoslovni,HA HA HA,nema višeeeee,gotovooooo,presušila sisa.Cuclajte nesto drugo !!
Koki,stavi te mailove,ja ne mogu sa ovim tabletom a nisam doma par dana,u Splitu sam,moram i sa Renijem na kavu,da malo procakulamo.
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Aug 11, 2015 6:17 am

Stavio Viktore, samo pod drugim topicom, još sinoć...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 12, 2015 7:12 am

Želio bih da se netko iz IO javi i komentira

Damire, Hlebinac jedan..... Kad ti se nisu javljali ovih osam godina, zar ti zaista misliš da će ti se javiti SADA ?

Osim toga, ljetnji je odmor, po ugledu na škole (znan da će sad skočit Vincek), misec, misec i po , dva, kako se zalomi, nije ih red prekidat usred nirvane.

Na kraju, ali ne i zadnje, zar ti misliš da bi nešto pametno čuo ? Pametnije pišu čitatelji, koji su se probudili iz osmogodišnjeg sna. Trnoružica forever !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 12, 2015 9:30 am

Akcija - reakcija ! Javija se odma (ne)prozvani prijatel Vincek. Veliju, on je bio , suma - sumarum, trideset kalendarskih dana na odmoru.
Denis, drogi, pa niko tebe nije ni proziva, ja sam se samo spominjal sa zaposlenicima u D-12 ! Sad, kad izađe novi reizborni natječaj za tajnicu HRS-a, natječi se, i uzmi misto sa misec i po , dva, GO-a !
Ak budeš dobar, i poslušan, možda te dopadne i koja tura u čuvenim apartmanima u NCTK u Kraljevici, pa nečeš morat ić u hladni Karlobag. ;)
9a2jg

Postby 9a7zz » Wed Aug 12, 2015 4:55 pm

Evo vratio se doma u Slavoniju od doma iz Dalmacije pa da malo pojasnim nevjernim "Tomama".
Ovako to ide:
From: Hakom
Date: 10.8.2015. 13:45:10
To: rcipar@gmail.com
Cc: v9a7zz@gmail.com
Subject: HAKOM - odgovor na upit

Poštovani,

nastavno na Vaš upit zaprimljen putem aplikacije za korisnike, odgovaramo kako slijedi:

vezano uz donošenje Pravilnika za dodjelu prijedloga pozivnih oznaka, želimo Vas izvijestiti da prilikom produljenja dozvola tj. podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u amaterskoj službi, u slučaju kada radioamater ili radioklub već posjeduje važeću dozvolu i ne mijenja postojeći pozivni znak, niste dužni dostaviti presliku prijedloga pozivne oznake. Ukoliko se dozvola kontinuirano obnavlja, jednom izdan prijedlog pozivne oznake tj. pozivna oznaka vrijedi i radioamater ili radioklub nije dužan dostavljati prijedlog pozivne oznake kod podnošenja zahtjeva za produljenje dozvole. Ista se mora dostaviti u slučajevima kada radioamater ili radioklub namjerava koristiti novu pozivnu oznaku (kao što su izmjena pozivne oznake ili korištenje prigodne pozivne oznake) i prilikom prvog podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u amaterskoj službi.

Izmjenama Odluke o visini članarine, doprinosa i naknada biti će propisane samo jednokratne niže naknade za dodjelu prijedloga pozivnih oznaka.

Molimo da nam povratnim mailom potvrdite primitak odgovora.

S poštovanjem,

HAKOM

UPIT:

Ćosić Marijan - 8.8.2015 13:13:09
v9a7zz@gmail.com ,

Tel.: , Mob.: , Fax:

Naplata korištenja ...Pogledaj cijelo pitanje http://www.hakom.hr/icons/yellow.png

http://www.hakom.hr/icons/exit.png Zatvori

Za koga: službu za odnose javnošću.

Ćosić Marijan , 8.8.2015 13:13:09

Pitanje:

Poštovani,

po drugi puta,jer do sada nisam dobio odgovor postavljam Vam pitanje o naplati korištenja radioamaterske pozivne oznake od strane HRS-a za klubove.

Naime,iz vašeg odgovora pojedincu,objavljenog od istoga na stranicama HRS-a o nepotrebnom dostavljanju prijedloga pozivne oznake u slučaju produživanja važeće pozivne oznake dalo bi se zaključiti da je zakonska regulativa ista i za klubove koji imaju važeću pozivnu oznaku,pa Vas molim da mi odgovorite:

1.Važi li i za klub isto,tj.da nije potrebno dostavljati prijedlog pozivne oznake za klub ukoliko se postojeća tj.važeća dozvola produžava u zakonskom roku?

2.Koliko je legalno naplačivanje od strane HRS-a klubovima koji imaju i jednoslovčanu pozivnu oznaku,i to za svaku godinu 500 (PETSTOTINA KUNA !!! )

za upotrebu iste.Naime,koristeči monopol,HRS mačehinskim odnosom prema članovima nameće svoju harač,naplačujući iznos od 500kn iako je istu dozvolu izdalo tijelo koje je zakonski mjerodavno za isto.Napominjem da klubovi istu dozvolu,kao i svi ostali plate HAKOM-u po propisanim zakonskim uvjetima i na određeni zakonski rok (5 godina) pa ne vidim razloga ni opravdanja za naplačivanje iste iako njeno izdavanje i korištenje ne spada u njihov djelokrug rada i prava.

Nadam se skorom odgovoru

Marijan Ćosić (9A7ZZ),sa važećom dozvolom

Mufljuzi,ovo bold sam ja napravio da vam oko urokljivo ne preskoči redak i da se ne morate praviti gupi.Baš se ne morate praviti jer ...... :lol: Samo kreten može oteti tih 500 kn od kluba i neopravdano ih uplatiti pokvarenjacima u HRS-u.Ako još blesaviji članovi to dozvole neka im bude,valjda su to onda i zaslužili.
https://www.youtube.com/watch?v=huOAzp935M8
9a7zz

Postby 9a2jg » Thu Aug 13, 2015 7:34 am

Viktore, hvala tebi, Hristi, Damiru i još nekolicini, koji su postavili prava pitanja HAKOM-u, dobili prave odgovore, i objavili ih.
Ja, svoje, odgovore još čekam, od predsjednika HRS-a, i od Ministarstva. Kad, i ako, ih dobijem, odma ću ih ovdje objaviti. Samo, ako moji odgovori dođu, i budu očekivani, onda isti više neće sjediti u D-12.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Aug 15, 2015 10:17 am

Iskreno se divim kolegama radioamaterima koji su se ovih zadnjih mjeseci probudili iz "nirvane" zvane HRS,
pa sada zagovaraju "promjene" na Skupštini. To sve naravno uz izborni inženjering i manipulacije vjerodajnicama
te stvarnim brojem članova te delagata predstavlja jedan rutinski postupak.
Promjene unutar HRSa jednostavno nisu moguće.
Tko misli drugačije, široko mu polje u istraživanju ruda i gubljenju vremena. ;)
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK