Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Tue Jun 11, 2019 9:00 pm

I nekoliko otoka kod "doajena"nisam u logu :?: :roll:
A neki me nisu tili čut dok im je pola Europe govorilo "9A6R te zove".
Imamo mi poslovicu za to: "Pamti pa vrati!" ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 12, 2019 4:12 pm

A niti drugi psk modovi nisu isti ko FT8. Da, tamo se ne prima na uho, ali kod svega toga čovjek koristi computer kao alat, no on je taj koji radi vezu. Na kraju krajeva, ne mjenja ništa u biti stvari dal radiš rrty s mehaničkim teleprinterom ili computerskim programom. Kod FT8 program sam donosi odluke o poslanoj poruci, promjeni frekvencije, sam odlučuje kad je veza gotova, pa i koga će raditi (fox mode). Operator skoro pa da netreba (za sada). Meni to više naliči na vezu computera sa computerom nego čovjeka s čovjekom.

Ako ovo, što je napisao 6WW, nije dovoljno Martinu, i njegovim istomišljenicima, onda što je ? Jer, čovjek je u tri rečenice sažeo bit problema, razlike, i situacije. Kruške i jabuke...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 13, 2019 5:57 am

Ako je nobelovac počeja sa FT8 a nedavno je "izbacija" FT4,onda bi triba jednog dana i FT2 :?: :lol: U zadnju će doć na FT0 :!: Je vuče za nos RA zajednicu samo tako. :x
A toliki imaju primjedbe na taj njegov software.... :? Ali FT4 je brži od FT8...eeeeeee :roll: DUPLO BRŽI ! Ali više i griješi. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jun 13, 2019 6:27 am

Razgovara san sa jednim Amerom, njegov izričaj je samo potvrdio moje sumnje. Sve ove "nove" vrste rada su modificirani protokoli koji su odavno urađeni za uporabu u vojsci i specijalnim snagama. Stoga nobelovac spušta RA populaciji mrvice sa stola koji je već "nahranio" neke druge sustave, za golemu lovu.
Njegovo znanje nitko ne želi poricati, ali ovo nije put u progres, kako nas Martin i istomišljenici hoće uvjeriti, nego put u sporu, ali sigurnu propast.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 13, 2019 7:39 am

Točno.To nije za RA niti napravljeno.Ko zna tko stoji iza tog nobelovca? ARRL i tko još? U konačnici,potpuno dehumanizana "vrsta rada". Sad novi uređaji imaju odma te monitore sa famoznim "vodopadom".Da bi industrija mogla i dalje zarađivati na luckastim RA.A u tim uređajima ima manje elektronike nego prije.Ali oni i dalje drže cijenu.
9a6r

Postby 9a6r » Thu Jun 13, 2019 6:45 pm

Slušam 50 Mega cili dan.Na SSB-u i CW-u pokoji signal.Jučer san na 70 Mega "na silu",na moj phone CQ uradija dva Maltežanina.Tuču u kraj,oba dva :!: I oba su pala,bez problema.Sad vidi koja je to papazjanija da je došlo kumst uradit klasičnu vezu na UKV bandu :!: .Sporadic-E tuče u kraj, a oni se muče sa ton digitalnom p.....jom. :roll: Stvarno mora doć Sudnji Dan. :(
9a6r

Postby 9a6r » Thu Jun 13, 2019 7:01 pm

Onda su izdali puste diplome za FT8.Odrađeno ovo,odrađeno ono na FT8.Ima more toga, po cilome se svitu "nakotilo".I tu se "ubere" koja kinta. ;)
9a6r

Postby 9a6r » Thu Jun 13, 2019 7:08 pm

A šta je najgore i profesionalni telegrafisti su se dali u te vode i na taj način daju potporu tim štrukabotunima. :? Neka stave prst na čelo. :oops:
9a6r

Postby 9a6r » Sun Jun 16, 2019 10:18 am

Čitam,interesne nakupine,telekomande,dronovi itd.,oće nam otet dva metra band.Ide preko Francuza,adakuće :?: Pa i revoluciju su tamo podmetnuli da ubiju tada jaku kršćansku Francusku sa kraljem.:roll: Međutim,idu oni i na cili svit,drugi i treći Region,ne samo na prvi! :o
Malo po malo,ovi će nas utrnit za sva vrimena pa ćemo se opet bavit ilegalno kao u samim počecima radija.Nije ovo SF,a nije ni udba,već sudba, koja se nadvila nad RA.A kako nam neće oduzimat bandove,pogotovo UKV kad su nastupili lumeni,FT8 štrukabotuni :!: Više rep.nego operatora :!: Još gore sa simplexima. A klonovi napadaju.U PET KOLONA.Jer to su cile armije dronova i klonova i ostalih koji traže mjesto pod suncem i onda normalno di će ga tražit :?: A neće na frekvencijama koje rabi vojska,policija i ostale profi službe.I širokopojasni internet će zabit svoju brokvu u naš RA kapsil.Budete videli. :cry: :o Ide to...pa se vi sad smijte koliko god hoćete.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 16, 2019 12:43 pm

Da se nadovežen na to tvoje... Priča san lani s jednim Vukovarcem, pitan ga ja : Kako to, na spisku 36 članova radio kluba, u eteru samo jedan, i to uvik isti ? E, odgovara on, ti ne slušaš FM dio UKV-a !
Majke ti božje, nastavih ja, pa nije valjda da jedan ličnjak cipa sam na KV-u, a da ih je 35 na FM simpleksnim kanalima s Baofenzima ? Nije mi ništa odgovorija. A onda san ja njega pita : A je li istina da je ta brojka članova prenapuhana, i da su članarine plaćane od klupske love, samo da ih je što više, i da je broj veći od 30 (sindrom RK Marjan), da bi vladajući imali dvi sigurne ruke na izbornoj skupštini?
Ni na ovo pitanje nisan dobija odgovor.
Dobit ću ga u materijalima za slijedeću izbornu skupštinu HRS-a, 2020.g.
Oni stvarno misle da smo mi duduci, stoka sitnog zuba, balkanske budaletine.... ? Vjerujte, nismo.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK