by 9a2jg » Thu May 30, 2019 2:03 pm
Svi zakoni na ovim prostorima, poslije Franje Josipa, su pisani s figom u džepu. O čemu se radi ? Svaki je pisan na način, da se odmah po njegovom izglasavanju znalo kako ga izigrati ! Socijalizam tu nije bio ništa, ni bolji, ni gori, od ovakvog kapitalizma.
Pojedini političari, bogati kao Krez, prije dvadesetak godina su bili u minusima, a prije trideset, kruha gladni ! Na svakog člana obitelji, bliže rodbine, i kumova, prebačen dio imovine, pokretne i nepokretne, računi u bankama, samo da ih se, kad im dokažu lopovluk, nema od čega ovršiti ! Ispada da in triba ić prosit kruha, isprid svetoga Frane na Rivi.
Ja sam rekao bolskom načelniku, neka mu saberu sva primanja, od devedesete, do danas, i da su njemu, ženi i sinu stavili čep u usta i u guzicu, nije moga skupit ni stoti dil onoga šta sada ima.
Ali, nije samo on, tako je i u Milni, Supetru, Nerežišćima, gdje god se "pretvaralo" društveno vlasništvo u privatno, uvik bi se učesnicima nešto zalipilo za prste...
Zar nije ista stvar po klubovima ? AKL-a pokrali, u CBM-u raznijeli Nikolinu gambužu, di je, osim vrijedne furde bilo i skupocjenih komada prijemnika i mjerne opreme. Priča mi njegov kolega, udovica ga naputila da ide uzeti jedan laboratorijski KV prijemnik, a njega nema ! Kad je malo prokopa, saznalo se ko ga je odnija (ukra) ; oni koji je već prije uvatija ruku, pa ga ide...
U Supetru isto, Visu isto, Hvaru isto, Makarskoj isto, Veloj luci isto, Korčuli isto, Pločama isto, Metkoviću isto, Omišu isto, Trogiru isto...
Ali, to nije sve ! Sad su došle samozvane Mesije, jedan u CBM, drugi u CPB. Di su bili do sada, sve su razjebali. Zar sumnjate da će razjebat i nove (stare) sredine ? Ja ne sumnjam, i to TEMELJITO.
Nakon njih dvojice ostaje samo spaljena zemlja.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja