Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Dec 05, 2019 5:20 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... 38046.aspx

No radi se o još jednom u nizu predsjedničinih gafova jer je PISA istraživanje provedeno u rano proljeće 2018., a kurikularna reforma uvedena je u škole u jesen 2019.
To je Kolindi danas poručila i Blaženka Divjak zaključivši kako je nemoguće da reforma daje rezultate 18 mjeseci prije nego što je uveden
a.

Koliko jon je to stopalo, koliko je kuršuma do sada primilo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 06, 2019 2:00 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ban ... 38230.aspx

Kad Bandić to kaže, onda vjeruju samo oni u Vrapču, ne vjerujem da li i oni svi...
Pogledajte sve presice i javna pokazivanja Bandića, ona mu je uvijek iza leđa. Konzultantska tvrtka u njenom vlasništvu, sve govori...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 07, 2019 12:37 pm

Ako Bog ovake sluša onda smo zaista na.....li! :o
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 09, 2019 6:43 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kol ... 38751.aspx

Nije lipo kad starija žena laže. Narast će joj nos, ka Pinokiju...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 09, 2019 2:23 pm

Od onih koji su prije pet godina glasovali za nju,malo ih je koje nije razočarala,ponizila.
9a6r

Postby 9a6r » Mon Dec 09, 2019 10:01 pm

Sutra će se polagat vijenci,cviće i palit sviće,molit Boga na Mirogoju.Čak i oni koji ne viruju u Boga.I svi će bit tužni i zaklinjat se da su na njegovom putu. :?: :roll:
Možda dođe i netko iz onih 200 obitelji,da papi izmoli očenaš.Moš mislit. :?
Ja neću.Jer jednom komunjara, za mene je vazda komunjara.
Zato nam i je ovako. :x
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 09, 2019 11:33 pm

Treba pročitati njegov kompletan književni opus da bi ga se razumjelo. A njegova djela su se kupovala po direktivi, na metre (dužne), baš kao i sabrana djela druga Tita, ili nekog drugog u socijalizmu. I kad sve pročitaš, shvatiš da je on dijete socijalizma, i da je bit njegovih djela skup dobrih postavki, koje su (u praksi) otklonile od vertikale, baš kao i ideja socijalizma. Koliko je socijalizam dobar, u svom iskonskom obliku, govori činjenica da su mnoge njegove postavke prihvatile, i sprovele u djelo, visoko razvijene skandinavske zemlje, Danska, i mnoge druge ! Jer , nigdje u socijalističkoj misli, npr. nema uravnilovke, koja ga je, između ostalog, pokopala ! To se izvitoperilo u praksi.

Ista stvar je s dokturovim opusom. Nije ideja o 200 porodica koje će voditi Hrvatsku izašlo iz njegovih misli i djela ! To su mu progurali pobočnici, da bi se Hrvatska mogla opljačkati iznutra. Jednom sam gledao taj spisak. Prije rata su to bile face koje se nisu mogle ničim podičiti, najmanje rezultatima RADA, i menadžerskim sposobnostima. Na njih su pali komadi nacionalnog bogatstva Hrvatske, s kojima se nisu mogli nositi, i, prosto rečeno, nisu znali što bi s time ! Tili bi lipo i lagodno živit, ali ne znaju upravit poklonjenim. To je već bio golemi problem. Zato je velika većina tih firmi propala.

Te neznalice me podsjećaju na vic o Cigi. Maznuo on skupu bundu od krzna, za svoju Ciganku. Žensko ko žensko, tila se pokazat, i natirala ga da je odvede u kazalište. Kad su došli, stavili kapute u garderobu. Kad je završilo, Cigo ide po kapute, i ustanovi da je njenu bundu neko maznuo. Ide prema Ciganki, a ona vidi da nema bunde, pa ga pita di je. On odgovori : Otišla po nabavnoj cijeni !

Reka bi naš narod, kako došlo, tako ošlo. No, nije to SAMO tako. Iza njih su ostala pusta radna mjesta, ljudi u srednjim ili kasnijim godinama koje nitko nije htio na tržištu rada. Cijele porodice su se slamale, raslojavale, urušile. Veliki emocionalni, i nervni potresi, a što je dovelo do nervnog rastrojstva, i mnogi su, ili digli ruku na sebe, ili umrli bez valjanog medicinskog razloga, na prvi pogled. Zašto tako zborim ? Medicina i doktori barataju samo onim što je stavljeno u njihove knjige, na bazi prakse. Ovo nije zabilježeno igdje , kako u ekonomskoj, tako , posljedično, ni u medicinskoj literaturi. Moje kolege su ovo nazvale "divlji kapitalizam", valjda stoga što ih podsjeća na Divlji zapad, ili, možda, stoga što ga ne mogu podvesti pod ijednu ekonomsku zakonitost. Ekonomisti su sretnici, nadjeli su ovom društvenom tsunamiju ime. Eksperti medicinske struke, po svojim kriterijima, još nisu. Zato i pišu, uzrok smrti nepoznat.

Ovo je ekonomsko socijalni pregled njegove ostavštine. O političkom imam svoje mišljenje, ali ga javno ne pišem, jer se ne bavim politikom. Politika se, na žalost, bavi svima nama, i miče nas, baš kao šahist pješake na šahovskoj tabli. Koliko god mi upirali, ne možemo se izdignuti iznad kretanja za jedno, ili dva polja, Siciljanka, ili Karo-kan, a ako , slučajno, podigneš glavu, apciguje ti je en passant !
Nama, malim ljudima, još manjeg naroda, svoje mjesto je pokazala Austro-ugarska monarhija. Jedan od monumentalnih spomenika u Beču je slavoluk pobjede, kopija onog u Parizu. U palači iza njega je smješten OESS. Oni su to namjerno napravili, da smo mi morali ići tamo, i proći ispod njega, te osjetiti ono što su oni željeli, koliko smo mali, kad smo ispod njega. U tome su uspjeli, jer su u njih škare , igla i konac, zadnjih 200 godina.

Nikada se u životu nisam toliko smrznuo nego kada je bila dokturova sahrana. Dovelo nas, tri sata prije, na minus desetak stupnjeva, na svečanu montažnu tribinu, po njima poradi sigurnosnih razloga, po meni poradi nečije gluposti, ali nema veze.
Kad je počela ceremonija, ni ja, ni ljudi oko mene više nisu osjećali noge. Jedva smo čekali da se to sve skupa završi, i da nam se udovi otkrave.

Šta reći o ovima, koji se u predizbornom vremenu u njega kunu ? Kunu se zbog okoline, očito, ne zbog svojih uvjerenja.
Jer, kako kaže Isus, pastir pozna ovce svoje...
Ide se na dobitnu kombinaciju, a ne na snagu argumenata. U toj kombinaciji, pokojni doktur je nezaobilazan.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 10, 2019 10:25 am

Kaže Luka Bebić jučer ispred generalskog zbora da nije bilo Vranje,nebi bilo ni danas ove Hrvatske.Nije se sitija naše mladosti koja je životima platila ovu Hrvatsku.General bez vojske ne može ništa.Šundov ga je posli ispravlja.Nije on zaništa iz Zagore.I sam Vranjo je govorio o zajedništvu domovinske i iseljene Hrvatske.I jedna i druga su prevaren i raseljene a taj trend ide svaki dan.I da završim sa onom vječnom "Imamo Hrvatsku,al' nemamo za pivo".
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 10, 2019 10:58 am

Poznajem Šundova od prije rata, i što je bio i radio na početku rata. U idućoj godini ide u mirovinu. Tek tada češ čuti neka drugačija mišljenja o svemu, od 91' , do danas.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 10, 2019 11:34 am

Poznaje ga moj punac.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK