Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Mon Nov 18, 2019 9:14 am

Nije jedini u svijetu.Proces tkz."mirne reintegracije" je doveo do ovoga što danas imamo.Ja san to još onda "vidija".Da se njega oslobodilo kako ostali dio LN,sad nebi o tome pričali.Ti se s tim vrlo vjerojatno nećeš složit,ali imam pravo na svoje mišljenje.BTW,Nijemci su nakon 2 rata prošli katarzu,Srbi nisu i neće.Četnici su kod njih patrioti,primaju mirovine,dižu im spomenike.Jedan ima i mali mauzolej tamo kod Vukovara!Još 80-ih,kad san godinu dana bija na odsluženju vojnog roka u Šumadiji,itekako san osjetija na vlastitoj koži kako oni dišu i razmišljaju.Civili kolega,ne pričam o tadašnjim ročnicima a bilo je i takvih sa provokacijama prema meni ka "ustaši".A sam znaš da su mi svi bili u partizanima u 2 svj.ratu.I ti si za njih ustaša,tako da znaš.Veći od mene,bija si na prvoj crti.Kada 150 godina nekom "pereš"mozak za kurac su sva uvjeravanja druge strane u istinu.Ja san proša KOS-va ispitivanja,meni je sve odavno potpuno jasno.Da je 91 pala Hrvatska,nebi sad pisa po ovoj tipkovnici. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 18, 2019 9:30 am

Ima dosta elemenata istine u tvom pisanju, ali to nam ne smije zamagliti perspektivu. Da nije bilo hrabrih Šibenčana, i da su Mladićevi fašisti prošli šibenski most, Hrvatska bi bila presiječena na dva dijela, i mi bi se mogli pozdraviti s neovisnom Hrvatskom. To nitko ne smije zaboraviti. Bez protuoklopnih sredstava, hrabri rezervni policajci i dragovoljci su čekali da provire oklopi, toga je jedino bilo u bitkama za Moskvu i Staljingrad ! Pri tom, naravno, ne mislim umanjiti golem doprinos Zadrana, koji su , bez vode i struje, napola gladni, izloženi najvećim topničkim napadima u Dalmaciji, uspjeli obraniti Zadar, krenuti u protunapad, napraviti Maslenicu, i vratiti svoju zemlju.
Da nije bilo Dalmatinaca, sva golema žrtva Vukovara bi bila zaludu. Jutros slušam jedinog preživljelog zapovjednika HOS-ovaca u Vukovaru, oni su izbrojili, precizno, radi netočne propagande, Vukovar je branilo 1803 branitelja ! To su junaci, heroji Domovinskog rata, ne oni svi što primaju penzije i invalidnine.

Što se tiče mene, zar mi nije prvi susid bija kapetan I klase KOS-a ? Je, sad prima potpukovničku penziju hrvatske države. On mi je u lice reka, da ONI imaju svoje ljude u RK Marjan, da ONI znaju kako ja dišem ! Ne sumnjam kakva bi mi bila sudbina da sam im dopao šaka.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 18, 2019 12:44 pm

Koki,dva najtužnija datuma u mom životu se ovaj današnji 18.11 i 01.04.Molim Boga da na tome ostane.
Sve ovo ća si napisa u zadnjem postu je živa istina.I uvik govorim,ne samo 18.11,hvala im na svemu,slobodni smo ljudi.I Dubrovnik je podnija žrtvu.Medijski je jako puno učinija za našu stvar.I Zadar i Šibenik,Pakrac,Lipik,Osijek i Vinkovci o kojima ljudi malo i ništa znaju.A Županja je bila pod stalnom općom opasnošću,1261 dan,najduže u Hrvatskoj.Pa i Karlovac i oko njega.Ma sigurno ću nekoga ispustit.Trećina LN pod okupacijom odmetnika.A bili su građani te iste Hrvatske kao i mi! :roll:
U Vukovaru je poginulo priko 2700 ljudi s naše strane.S one druge,kažu oko 15000,ako je istina.U logore, u Srbiju(a oni tvrde da Srbija nije napala Hrvatsku!)su odveli oko 7000 naših.I civila ! Nisu se svi živi vratili. :( Grad sravnjen sa zemljom,a protjerano sve živo.Onaj tko bez suda strelja,kolje razoružanog branitelja,vojnika atroke civila,taj je ratni zločinac.Takvih,još uvik neosuđenih ima još uvik koji slobodno po ovom svijetu šetaju.Evo i šjor Marko iz Škabrnje sad o tome govori.I dobro je reka da više cijeni Srbina koji je zajedno sa Hrvatom branija svoju domovinu,nego sve one Hrvate iz "Minhen bojne".Nije svak ni za pušku ali može se na druge načine pridonjeti obrani.A ne uteć u Milano,Minhen a i puno dalje.Ja sam moga na 3-4 mista uteć.Pola roda mi je vanka.Moga san se lipo smistit i to u jednom od najlipših gradova na svitu,u Parizu.Niti u primisli mi to nije bilo :!: I ovako smatram da sam malo tada učinija. :o A neki,danas kurčeviti su cili rat davigali i dolare na račun filali.Ima i gorih,ratni profiteri.Jer uvik ima onih kojima je rat "brat".I takvi su danas puni love i zajebaju nas,"di si bija 91?" :twisted: :x :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 19, 2019 2:02 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kak ... 33440.aspx

Zar nas to treba začuditi ? Zar nismo upravo to i očekivali ? Predsjednica svih građana Hrvatske, moš mislit...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 19, 2019 6:11 pm

Vidim da je sve više onih koji su "progledali".Ima li ih dovoljno,neznam.Koliko čitam,slušam,vidim,sve je više onih koji su skloni mišljenju da drugi mandat nije zavrijedila.O tome sam već pisao.Moj glas nema.Mada joj on neće puno odmoć. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 19, 2019 6:51 pm

Da ne ispada da sam iz stožera druga Milanovića, ali ovo zaista jest dno dna ! Slikavat se sa našim vojnikom, koji je na službi u Afganistanu, i sada je u Hrvatskoj na liječenju, i sa onom (sada odraslom) curicom, suznih očiju, u plavom kaputiću !
Nije morala ništa govorit, ka šta i nije, ali ovo je karikatura građanskog morala, to je moje osobno mišljenje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 20, 2019 7:32 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pom ... 33680.aspx

A šta je ona, i sindikati, mislila, da će on biti lojalan "svojoj" ministrici, a ne HDZ-u koji ga je tamo s nakanom postavio.

Urušavanje sistema školstva je počelo s Ljiljom Vokić, rigidnom ministricom, desnih stavova, koja je doslovno provodila zamisli HDZ ideologa u kulturi i znanosti.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 20, 2019 10:35 am

Pa ova u niti jednoj uređenoj državi nebi mogla biti mistrica. :( Jer nema pojma.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 20, 2019 12:06 pm

Pa valjda ti je jasno da je ona na to mjesto došla političkom "trgovinom" HDZ-a i HNS-a, koji je tamo "zamijenio" Most. Nakon idućih izbora, neće ih biti nigdje. Mislim da se Savka i Mika okreću u grobu...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 20, 2019 1:50 pm

Koja Savka?Ona je TV u boji za sve ove sada.Ovo su diletanti.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK