by 9a2jg » Fri Mar 22, 2019 12:26 pm
Zovu me prijatelji iz metropole, pričaju mi čudnu, a ujedno i interesantnu priču. Vele da su , navodno, radioklubovi Marjan i Kaštilac podnijeli zahtjev HRS-u za financijsku pomoć za ekspediciju na Reunion. Ono što je mojim prikama zapalo za oko su dvije stvari. RK Kaštilac, s danom 31. prosinca 2018.g. nije uplatio ni kune HRS-u, ni kao klub, ni itko od članova (izvor HRS) ! RK Marjan je uplatio, kiti se sa 34 člana, a na godišnju skupštinu ih se jedva skupilo 10, jedanaesti je bio novoustoličeni "volonterski" tajnik, a dvanaesti Mihovil 9A2VQ, oba su platili članarine, da ih bude više (na papiru) !
Ali, to nije sve. Pod ruku mi je došla kartolina koju su mi iz Nepala poslali učesnici ekspedicije Manaslu 83. Sami pogled na nju mi otvara teške rane, koje nikada nisu zacijelile. Na račun njih, i njihove alpinističke ekspedicije, nijedan klub pod kapom SOTK-e Split (sada ZTK), nije dobio ni dinara, i još su , doslovce, skupljali milodare po klubovima !
Kako ima osoba, koja je bila učesnik i onda, i sada, ne bi me iznenadilo da se ponovi obrazac ponašanja. Vidili baje da stvar radi, pa što ne bi opet pokušali ? Fata je Fata, a dvaput je dvaput !
O činjenici da se pod krinkom alpinističke ekspedicije odvijala privatna, radioamaterska, mogao bih napisati knjigu.
Dumam za naslov, jedna od ideja je Od Manaslua, preko Vanuatua, do Reuniona .
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja