Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Nov 15, 2019 6:14 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zbo ... 32172.aspx

Triba je s njima odletit i Penava, ali zbog datuma nije ! Iako je bija na promotivnom skupu KGK. Sidi na dvi stolice. Javlja budno uho iz metropole.

Reklamiranje žutih čizmica na HTV-u. Poslin utorka neće biti tih reklama ; dokaz više da političari obilato koriste ove dane obilježavanja tragedije u Vukovaru i Škabrnji za svoju osobnu promociju, i promidžbu u kampanji.

Javljaju mi i da se Jale "fudra". Bude se pisalo i o tome, kako bude kampanja išla naprid. Znaju ljudi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 15, 2019 9:31 am

DEJA VU.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 16, 2019 5:36 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sko ... 32588.aspx

A jadan li je, nema svoj slogan, pa se referira na tuđi ! Šta je, zakazo stožer ? Ko o čemu, pobjegulja o ratu ! Svašta...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 16, 2019 7:59 pm

Ako je istina da je već 89 bija u Americi,znači prije "balvan" revolucije i prije prvog poginulog,kako je onda "pobjegulja"? Ja imam prijatelja koji je još nešto prije njega otiša za Kanadu.On je tamo osnovao obitelj i danas živi.Dolazi nekad ljeti u Split na G.O.,obać živu rodbinu ,okupat se i nazad na posao.Škoro se vratija 92 sa ženom.Di je uteka? Nije bija na prvoj crti sa puškom,to svi znamo.Pa nisam ni ja niti metak ispalija.Jesam li onda i ja ka i on po tebi? Nemam ja njega što braniti ali reci koji bi to čovik po tebi bija u ovom trenutku najbolji za predsjednika države? Jer očito tebi on ne odgovara.Jel ti ZM paše? KGK? Kolakušić,koji sere kvake čim zine? A znam i tko sve stoji iza njega i podupire ga ali ti neću kazat.Dumaj sam.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 16, 2019 8:58 pm

Ako se vratija 92' , kao što vele, kako se nije prijavija za obući časnu odoru HV-e ? Bilo je i Bljeska i Oluje, i akcija HV-e u BiH.
Ili je, možda, primamljiviji bio ex Jugoton ?
Nitko nije treba biti heroj, samo dati onaj svoj mali, pripadajući, dio duga Domovini. Da je bilo tako, došli bi do Beograda.
I to ne svi vojni obveznici, nego samo oni koji (danas) imaju status hrvatskog branitelja. Po miljuna, umarširali bi u Moskvu.

A šta je on očekiva, da mu neće secirati životopis ? I ne naći nepripadujuću otpremninu sa HTV-a ! I kad ga intervjuiraju i pitaju je li to u redu, moralno, pošteno, on nekoliko puta ponovi : Ja sam imao takav ugovor ! Zemljo, otvori se...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 17, 2019 6:29 am

More bit da san ja ostarija, pa već ništa ne kapin u politici ? KGK došla na Rujevicu, isto ka da nije nikidan srala da je Rijeka srpski i nehrvatski klub ! Da ne dođe do međunacionalnog ekscesa, između nje i Jale je sidija Ćiro. Cili prijenos utakmice, nije je pokazalo njanci jedan put ! Valjda je shvatila da ne moreš po svom narodu srat, i onda doć, ka da se ništa nije dogodilo ? Ja mislin da će se glasovi za nju u Rijeci brojit na prste dvi ruke, možda uža obitelj, ali nije siguro.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 17, 2019 6:38 am

Moj jamačno neće dobit.Prin 5 godin san joj ga da.Ne zbog nje,već radi "lignje",da budem jasan.A i tada san već zna o njoj puno toga.Osim toga,ima dosta kandidata,a može se nedat nikome od svih njih.Samo mi kopa oči i dušu 22 prosinca ! Po tome se vidi tko zaista vlada ovon provincijom EU. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 17, 2019 6:58 am

Zna san ja da ćemo mi, na kraju doć na 22. decembra, bija je i KV kontest pod tim nazivom. Lijepi broj još živućih RA iz CBM-a je unaprijeđivana na taj datum.
Sve go Banjičar, čovjek s Muzila je tu zaluta ;) . Moš mislit koliko je netko triba bit podoban, i koliko je doprinija "sustavu", kad je već 1971.g. bija rezervni kapetan prve klase. U ondašnjoj shemi rezervnog sastava i TO Hrvatske, bija je jedan jedini pričuvni pukovnik veze, i majora za prste dvije ruke.
Sustav se brine za svoje. Kad je DR uša u predvidivi završetak, sustav je pozva takve, drža ih par godina, prvo na poziv, poslin na ugovor, i onda ih posla u pukovničku mirovinu !
On, i ona dva Jastreba, zapovjednika obrane Vukovara, u istoj mirovini ! Zemljo, otvori se !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 17, 2019 7:01 am

Pa sad reci jeli to jedna velika IZDRKOTINA :?: :!: :x :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 18, 2019 8:06 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kak ... 32883.aspx

Dugoročno najgora odluka vezena za Vukovar, koja se dogodila nakon zločina i razaranja, jest odluka o politički nametnutom razdvajanju djece, njihovog djetinjstva i školskog doba. Zato se i dalje umjesto istine grade mitovi, a zaboravlja se da samo istina i činjenice, oslobođene patetike i dodatnih interpretacija, govore same za sebe i svojom bi jednostavnom snagom potaknule s jedne strane suosjećajno sjećanje i razumijevanje, a s druge spoznaju o budućnosti koja se može graditi jedino u zajedništvu"

Sinoć su u Temu dana doveli dvije mlade Vukovarke, neopterećene ratnim strahotama i posljedicama. Iz usta jedne od njih čujemo ono što nitko normalan ne želi ćuti, od vrtića i jaslica, preko pučke škole, do srednjih i strukovnih, sve podijeljeno, po nacionalnom ključu ! Dodao bih, iz osobnog iskustva, i kafići su "naši i njihovi". Ne jednom sam napisao i javno rekao da je to rezultat loše politike politike vladajućih prema gradu mučeniku, i heroju, koji takvom pogubnom politikom, nema perspektivu.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK