Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Thu Nov 07, 2019 11:20 am

Pari ka da je na jagli. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2019 10:10 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kol ... 31050.aspx
Ko će je ozbiljno svatit na današnji dan i datum ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 12, 2019 6:52 am

Čitam jučer da je doša novi CT za dječju bolnicu u Klaićevoj. Drago mi je, ka da san dobija Eurojackpot !
Ali, kako je čovik prokleto biće, omar su mi u templa došle dvi stvari. Prvo, kad se jedan jedini put Tarik našalija, i reka da koliko puti će se skupljat za tu bolnicu, infotan, ka i 99% hrvatskih građana, koji su od srca davali i daju, a ne vidi se ništa ! Istu večer je bija stavljen "na led" nekoliko miseci.
Drugo, omar mi se povukla paralela sa vukovarskin vodotornjen, ovo je (službeno) drugi put da su se dali šoldi za njegovu obnovu, i opet ništa! Problem do problema ! Nastranu notorna činjenica što se tamo konstantno ulaže u spomenike i fasade, a ne u radna mista ; dobro je to Domenico sinja, svaka mu dala, od Žitnića, do Mostara...

Ali to nije sve ! Ža mi je šta san (opet) bija u pravu, kad san još ovoga lita, pisa da će HTV i mediji prštat od Vukovara, počev od cca 20 listopada, do 21 studenog. Zato, sukladno tome, svaku večer, u udarnom terminu, gledamo reklamu za čizmice iz Borova. To je lipo, ali, u suštini, to ti je isto ka kad u svibnju zaredaju prve pričesti i krizme, zove te svojta, rođaci i prijatelji, janjetina već na uši izlazi. Nazočni tada počmu ronjat : E, da je ovo bilo razdilit na svih 12 miseci u godini !
Tako i Vukovar, svi ti lažni dušebrižnici, što se "staraju" o njemu, svu svoju "skrb" nabiju u tih narečenih misec dana. Ostalih 11 miseci, zero-osandeset, ka na tumbulu !

Sinoć HTV reporter pozva čovika koji je dobija nagradu grada, čovik borac, logoraš, moralna veličina. Između ostalih pitanja pita ga, okolokole, koliko je mladih zadnjih godina otišlo iz Vukovara. Pošten čovik mu nije dao odgovor, nego je nešto palamudija, ka mačak oko vruće kaše.
To je najveći problem u Vukovaru, ujedno i hrvatski fenomen ; grad u kojemu se , sukladno veličini, ulaže najviše bespovratnih sredstava, 21 godinu imaju puste porezne olakšice i druge pogodnosti, je grad s najviše odljeva mladih . O tome se nevoljko govori, piše još manje. Zašto ? Zato jer kad bi se razgrnuo stog, i ogolila supstanca, (u)vidjela bi se totalno pogrešna politika prema tom gradu, od završetka mirne reintegracije, do dana današnjeg.
Da se to ogoli, postavilo bi se (normalno) građansko pitanje : A kako su onda pusti avancirali, u vojsci, državnom aparatu, lokalnoj i županijskoj samoupravi ?
Jer, svi su oni dobili promaknuća na bazi nečeg što su SAMI nazvali uspjehom, i velikim postignućem.
Zato se i dalje udara glanc, a dežurni pituri udaraju lakirovku, daju ne drugu ruku laka, nego Bog te pita koju...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 12, 2019 9:20 am

A sam si reka koja je ruka.Dvadeset prva. :D Ako si dobro broja. ;) Tuneli su se "bojali" 7(sedam) puta. :evil:
Radna mista triba osigurat,proizvodnju,izvoz itd.Stvorit ljudima uvjete za normalan život.To se ne odnosi samo na Vukovar već na cilu LN.
Nama na čelu Vlade ne triba političar već vrsni menađer,maher u tom poslu.I ne samo jedan.Onaj tko će odit po svitu dovodit investitore.Ali ne ka ovaj u Kini ća je nikidan bija.On nezna taj posal.On blage veze o tome nema.Neznam ga ni ja ali se ne mećem di mi nije misto.Nije problem koliko će taj stranac zarađivat ako je naš radnik zadovoljan.I država,naravno.Ali ako se svake godine minjaju zakoni,ko će nam ozbiljan uopće prić i uložit lovu? I kad taj mora podmitit sve, od čistačice do samog vrha. :? Možda neki mafijaš za oprat novce?!
Ali Domenico je sve sinja i reka je dok se ovo ovdje ne dovede do kraja,dok ne dotakne dno dna,dok se sve ne pomete,nema nam naprid.Dubinski reset je nužan.Čekam tkz. "veliku"koaliciju.Da i oni zadnji nevirni Toma progleda!
Ima love,ima ozbiljnih investitora u svitu ali u ovako nakaradnom sustavu niko neće uložit ni centa.
Ja vam to garantujem ! :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 12, 2019 5:41 pm

Nama na čelu Vlade ne triba političar već vrsni menađer,maher u tom poslu

Oli si ostarija, pa zaboravija ? Zar nije, skoro, bija oni Orešković, u narodu, od milja, zvan GRAĐEVINA ? Lipo smo se bili usrićili s njime ! Za popizdit ! Žena mu je stalno davala izjave kako je ovdje, citiram, lepo, krasno, udobno, i jeftino, živit !
Tek kad su ga makli, izašlo je na vidilo koliko je sarčija na iće i piće, na karticu Vlade ! Dobro si napisa, triba nan maher, samo ne ovakovi, koji je bija na narodnu grbaču ! Lako ti je tako uštedit ! I njega ka premijera, ka i Hasanbegovića ministra, niko neće pamtit po ičemu dobromu...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 12, 2019 7:50 pm

Kod nas se svak bavi poslom za kojeg nije školovan ni osposobljen.Svak se miša u tuđi posal.I svi se pravidu puno pametni.Sve sami SVEZNAMI :!: :roll: Za popizdit. :x
A lupeži na svaki kantun.Di upreš prstom šuplje.A kako ćemo naprid? Većina je zapela negdi između 1941 i 1945.I koju godinu poza. Oni "napredni" su u 1991-95.A ni tako?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 12, 2019 8:04 pm

U zadnjih četrdesetak dana, kako se beru masline, nisan intra nijednog vojnog, policijskog, ili iz državnog aparata, umirovljenika , di bere. Većinom su to ljudi do 4 iljade kuna penzije. Dobro je meni reka Emir, u dvorišnom kafiću D-12, da će on platit meni i Dakiju pivu, jer da on ima veću penziju. E, to je problem, ne Emir, nego pogrešna logika, metodologija, vrednovanje, i realizacija. Jer, dokle god oni sa tri puta više efektivnog staža bude ima manju mirovinu, mi nećemo na zelenu granu. I neš vidit tu kategoriju umirovljenika da bere masline, jer je njima dobro. Čim im je dobro, ne talasaju. Čim se ne talasa, ne ide se naprid. Čim se ne ide naprid, to prvi sinjaju mladi, i biže glavom bez obzira.

P.S. Obadaj se sutra na medije, insider iz metropole mi veli da će sutra HDZ izbacit 15 svojih istaknutijih članova, zbog afere Viber/Whats up !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 12, 2019 9:11 pm

Nama između HDZ-a i SDP-a nema nikakve razlike.Hoću reći,bilo jedno ili drugo krilo partije na vlasti,pustošenje se nastavlja.Ako mi netko dokaže suprotno,vodim ga na pečeno.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 13, 2019 5:47 am

Ne moraš se itat, ucrvat će se to pečeno, u Perlice, na Klisu...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 13, 2019 2:29 pm

Nisan se ja bez veze itnija. ;)
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK