by 9a2jg » Tue Nov 12, 2019 6:52 am
Čitam jučer da je doša novi CT za dječju bolnicu u Klaićevoj. Drago mi je, ka da san dobija Eurojackpot !
Ali, kako je čovik prokleto biće, omar su mi u templa došle dvi stvari. Prvo, kad se jedan jedini put Tarik našalija, i reka da koliko puti će se skupljat za tu bolnicu, infotan, ka i 99% hrvatskih građana, koji su od srca davali i daju, a ne vidi se ništa ! Istu večer je bija stavljen "na led" nekoliko miseci.
Drugo, omar mi se povukla paralela sa vukovarskin vodotornjen, ovo je (službeno) drugi put da su se dali šoldi za njegovu obnovu, i opet ništa! Problem do problema ! Nastranu notorna činjenica što se tamo konstantno ulaže u spomenike i fasade, a ne u radna mista ; dobro je to Domenico sinja, svaka mu dala, od Žitnića, do Mostara...
Ali to nije sve ! Ža mi je šta san (opet) bija u pravu, kad san još ovoga lita, pisa da će HTV i mediji prštat od Vukovara, počev od cca 20 listopada, do 21 studenog. Zato, sukladno tome, svaku večer, u udarnom terminu, gledamo reklamu za čizmice iz Borova. To je lipo, ali, u suštini, to ti je isto ka kad u svibnju zaredaju prve pričesti i krizme, zove te svojta, rođaci i prijatelji, janjetina već na uši izlazi. Nazočni tada počmu ronjat : E, da je ovo bilo razdilit na svih 12 miseci u godini !
Tako i Vukovar, svi ti lažni dušebrižnici, što se "staraju" o njemu, svu svoju "skrb" nabiju u tih narečenih misec dana. Ostalih 11 miseci, zero-osandeset, ka na tumbulu !
Sinoć HTV reporter pozva čovika koji je dobija nagradu grada, čovik borac, logoraš, moralna veličina. Između ostalih pitanja pita ga, okolokole, koliko je mladih zadnjih godina otišlo iz Vukovara. Pošten čovik mu nije dao odgovor, nego je nešto palamudija, ka mačak oko vruće kaše.
To je najveći problem u Vukovaru, ujedno i hrvatski fenomen ; grad u kojemu se , sukladno veličini, ulaže najviše bespovratnih sredstava, 21 godinu imaju puste porezne olakšice i druge pogodnosti, je grad s najviše odljeva mladih . O tome se nevoljko govori, piše još manje. Zašto ? Zato jer kad bi se razgrnuo stog, i ogolila supstanca, (u)vidjela bi se totalno pogrešna politika prema tom gradu, od završetka mirne reintegracije, do dana današnjeg.
Da se to ogoli, postavilo bi se (normalno) građansko pitanje : A kako su onda pusti avancirali, u vojsci, državnom aparatu, lokalnoj i županijskoj samoupravi ?
Jer, svi su oni dobili promaknuća na bazi nečeg što su SAMI nazvali uspjehom, i velikim postignućem.
Zato se i dalje udara glanc, a dežurni pituri udaraju lakirovku, daju ne drugu ruku laka, nego Bog te pita koju...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja