Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Apr 13, 2019 3:14 pm

Reni dragi, sve može funkcionirati i bez novaca, pravo pitanje je kako. Na četiri lokacije u Hrvatskoj su ulupani golemi društveni novci, "izvučena" znatna materijalna sredstva iz firmi i ustanova u vlasništvu države, da bi to na kraju dana bilo više privatno, nego društveno ! Ima li gdje takve karikature demokracije, poštenja i morala na svijetu ? Nema čak ni u Rusiji, s kojom smo se sprdali sredinom šezdesetih, a zemlje Varšavskog pakta "žalili". Sada su svi oni deset kopalja ispred nas !
U zemlji u kojoj je ovakav model radio kluba prevaziđen, oni u Zagrebu slave obljetnicu RKZ, prešućujući pri tom prevažnu činjenicu da je to bio klub salonskih dokonih slušača koncertnih radiostanica !
Znači, laži, maži, floćaji, zamaskiraj, samo da bi u metropoli bilo što "starije" i bolje !
Njih boli što je pravi radio klub bio prije u Vinkovcima, Dubrovniku, i Beogradu, pa su onda "morali" organizirati falsifikat. Nisu ljudi mogli sa manjim. ;)
A boli ih i što je jedan AKL, i ne samo on, stariji od njihovog RKZ-a, kada se gledaju klubovi nakon 15.5.1945.g. Njih boli i što je AKL bio jedan od osnivača Saveza, a ne obrnuto ! Bol boli, znamo...

Sve u svemu, slavimo ovu kalendarsku godinu kao 20-u obljetnicu rada kluba bez novaca. Vidiš Reni da se može. Jer, kokoš je snijela jaje, ne obrnuto. Darwin nije Mičurin.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 14, 2019 8:03 am

Cvjetnica je a ja na poslu.Isto tako drugu nedilju kad je Uskrs ali i na Uskršnji ponediljak.
Ova dva nevirnika su slobodni sve te dane.Nikor se neće zaminit.Četvrti,isti kao i oni radi noćne.Ali njega ni briga,njemu noć ka svaka druga.On će danas i na ribe!
Na moju žalost,nije mi ovo prvi put od rata pa na ovamo. :(
Vidiš da se od 1945 ništa prominilo nije.
9a6r

Postby 9a6r » Mon Apr 15, 2019 8:40 pm

Gori Notre Dame :!: :!: :o :cry:
Katedrala je bila u lošem stanju ali sve jako "smrdi".I to na početku Velikog tjedna :!:
A bogomolje jedne druge religije po toj istoj Francuskoj niču na sve strane.I ne samo u Francuskoj.
Početak raspada Francuske je već počeo i prije ovog požara a možda i Europe kakvu smo poznavali. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 15, 2019 10:13 pm

Početak raspada Francuske je već počeo i prije ovog požara

Točno, ustvari precizno rečeno kad se narod u Alžiru digao krajem pedesetih na borbu za neovisnost. Nakon krvavih godina borbe, zatim terora organizacije OAS, Alžirci su stekli neovisnost, ali ne samo to. Stekli su i pravo na jednakost s Francuzima, putovnicu, zaposlenje, socijalna prava, besplatno školovanje do završetka studija... Njihov put su slijedile i ostale zemlje Magreba, i centralne Afrike, i Reuniona (!), i sve konzumiraju ta prava. Činjenica je da Francuska kao država funkcionira kao kohabitacija europskog i arapskog načina življenja, gdje su svi ti Arapi muslimani. Zadnja dva desetljeća , oni su meta ekstremista u svojim redovima, a izlazi i na vidjelo rezultat vjerskih klerika, imama, koji ih uče umjesto redovnih građanskih škola. Povećana nezaposlenost među njima je direktna rezultanta skromnog, ili nikakvog školskog odgoja i naobrazbe, dobijaju samo slabo plaćene poslove, vječno su nezadovoljni, i kao takvi, idealan "materijal" da ih vjerski ekstremisti i fanatici "mijese".
Ništa nije slučajno, pa tako ni ovaj požar. Bio sam u toj crkvi, obišao je, i , kao laik, nisam stekao dojam da je u trošnom stanju. No, struka će reći svoje.

Tema je, na žalost, "zahvalna", i mogao sam umjesto imena države Francuska, staviti Velika Britanija, Holandija, Belgija, ili Njemačka. O svakoj bi se dao napisati deblji roman na ovu temu. Čak je i Merkelica priznala, na skupštini Bundesrata u Berlinu, prije 4 godine, da je projekt kulturne asimilacije, vrijedan preko 30 miljardi eura, definitivno propao u Njemačkoj.
Šta onda ostaje tim zemljama ? Gasit požare ? Auta u Marseju, katedrala u Parizu, šta je slijedeće ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 16, 2019 12:18 am

Neznamo jeli požar podmetnut.Ali znam,jer su islamski ekstremisti obećali već prije da ni vida na Eifelovom tornju neće ostat čitava!Njega je malo teže zapalit ali ga se može minirat.Nije mi jasno kako nas pobjede u balunu i rukometu kad se site a kod obnove ovakvog objekta nemaju na licu mista jaku protupožarnu jedinicu koja 24 mora dežurat.Sa policijom,naravno.Što to govori?Nebriga vlasti sa ovim neznam kakao bi ga nazva na čelu Republike.Ti si spomenuo islamske ekstremiste kao možebitne potpaljivače,što i ne mora biti netočno ali nebriga o ovom dragulju svjetske baštine ne može na njih pasti! Lova se arči na sve i svašta ali na katoličku crkvu ni centa do nikidan kako se po skelama dade zaključit.Crkva u Parizu vapi jako dugo za obnovom.Neznam ko je triba osigurat sredstva,grad ili netko drugi?To su veliki šoldi a sada su ih eto i ušparali jer sutra ujutro će se samo zgarište vidit.Viđeno tisuće puta od bliskog Istoka do Hrvatske i BiH u Domovinskom ratu.Francuzi plaču a Hrvati stisnu zube i nastave dalje.Navikli,što ćeš,takva nam je sudba.A nismo nikad bili kolonijalna sila,osvajali i pljačkali tuđe zemlje ka Francuzi.Pitam se kako bi tek prošli da jesmo? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 16, 2019 7:22 am

Točno je da NE znamo da li je požar podmetnut, no ZNAMO da je najstarija policijska taktika "uspavati" počinitelja javnom izjavom kako on nije osumnjičen.
Zar se to nije dogodilo i Vasi, prije 8 dana proturili u medije da nije osumnjičen, da bi jučer pukla "bomba", da je podignuta kaznena prijava protiv njega !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 16, 2019 11:54 am

Čitam jutros da su imali 110 milijuna Eura za obnovu Notre Dame.Ko zna koliko će in nakon požara tribat :?:
Ne sviđa mi se kad si u prethodnom postu pribacija temu sa katoličke crkve na nekog Vasu? Zar je taj Vaso neki faktor u priči o našim svetinjama? Ma daj....
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 16, 2019 12:09 pm

Vaso je potpredsjednik Sabora, i nije "neki Vaso", nego javna ličnost. Događanja oko njega su tipičan primjer policijske strategije i taktike istraživanja, koju sam opisao kao vjerojatnu, u budućoj istrazi oko paljevine crkve Notre Dam. Da sam u pravu govore i vijesti da tek predstoji početak ispitivanja stotine radnika koji su radili na obnovi i restauiranju iste. To su tisuće kockica, koje tek treba složiti u smisleni mozaik.

Nije se zgorega podsjetiti https://www.index.hr/vijesti/clanak/pro ... 78748.aspx
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 16, 2019 12:28 pm

Pa o čuvanju crkve sam pisao u onom predhodnom postu :!: :!: Nisam čuo za požar u drugoj crkvi.Tek sada preko tvog linka.Znači da sam u pravu kad sam rekao da nisu brinuli o njoj,provjera tko ulazi,izlazi na restauraciju itd.Samo što ovo već nije nebriga nego nešto puno gore. :x :?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 16, 2019 8:40 pm

Emmanuel Macron obratio se naciji večeras putem televizije. Rekao je kako će katedrala Notre-Dame biti obnovljena te kako će biti "još ljepša".

"Napravit ćemo da Notre-Dame bude još ljepša katedrala. Mi to možemo", kazao je.

Ako je i od Macrona, previše je. Podsjeća me na "čuvenu" izjavu onog kapetana I klase, što je sa Žarkovice tukao po Dubrovniku, da će, citiram "napraviti još ljepše i starije" !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK