QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Mar 11, 2024 1:50 pm

Prije 3 dana dobijem elektronsku QSL kartu od QSLCREATOR-a , za vezu sa OO7Z/p. Još me, u tekstu, nutka da mogu i ja, istim putem povratno potvrditi ! Rezolutno sam odbio ! Tko to more platit, čekat od 9A, ili 2HW, po 25 godina, na odgovor ? Neprocjenjivo !
A da ne kažem da ne želim ostaviti vojnog penzionera bez dodatnog prihoda, mala penzija, za ove šta su ušli u HV 1992 !
Jel' da san duševan, a...? ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 21, 2024 2:39 pm

Stigle QSL-ke za 4W8X, nije bilo do Svena, on je svoje odradio...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 22, 2024 9:04 am

Javljaju mi i drugi da su dobili QSL-ke 4W8X. Znači, stvar radi. Platiš, dobiješ. Plaćamo i HRS-u, no 90% ljudi s kojima sam razgovarao, mi kažu da od lani nisu dobili ništa ! Čak i u metropoli !
Dobro (!) je reka 2VQ kad je počeja FT8, citiram, "onda neće ni tribat šavat karte" !!!
Sjebali ste drugovi, i šefa, i stanicu, i sto meteri pruge... Nema nazad, samo naprid, a tamo je gore...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 24, 2024 2:35 pm

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju, Koki o QSL-kama. Ne budi lijen, ja pitam u vezi jednog nizozemskog RA koliko često dobiju QSL-karte sa njihovog biroa. Kaže on meni, doslovno, zadnjih desetak godina, 5 do 6 puta na godinu, kako koju. Ja mu zahvalim, i nađem na bandu jednog Belgijca, koji ima i hrvatski znak ( ;) ). Pitam ga isto pitanje, on (skoro) isto odgovori, citiram, 4 do 6 puta na godinu! Sad su mi dali mislit. Koji Stahanov, koji Alija Sirotanović, trebalo bi pravnika, na pola radnog vremena, predložiti za udarnika!

Ali, da bi kandidatura bila valjana, ja se malo raspita, pravnik ima pomoć volontera, 2 puta tjedno, po 4 sata. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 25, 2024 1:20 pm

U sklopu Hrvatskog radioamaterskog saveza djeluje QSL ured kojeg trenutno vodi Zlatko Matičić (9A2EU).

Ovo piše na HRS web naslovnici. A da malo počmemo govoriti hrvatskim jezikom ? Za 3 mjeseca ima 4 godine da to radi, a oni trenutno ! A možda oni, i on, stvarno to tako i doživljavaju ? Kud apotekarska vaga ? Prešo na kantar ? Ili smo na kolskoj vagi kod Bosiljeva ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 02, 2024 12:51 pm

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju.
Zaista ću morati izvaditi osobnu iskaznicu u Hlebinama, jer sam ispao teški naivac. Još ja jednog RA uvjeravam, prije desetak dana, da ne mogu pojmiti da QSL biro neće distribuirati karte prije Uskrsa korisnicima, kao najljepši, i jedini dar, koji ti mogu dati. Jer, zadnja je pošiljka bila za Božić. Još mene prijatelj zahebava: To ti je gore, sve go vjernik, vidiš da su nas ošacovali na Božić, Uskrs i Veliku gospu!
Je, je, velju ja, svi su u kasarnama išli na vjeronauk !

Ali, to nije sve. U međuvremenu je privatni manager dobio karte za svog klijenta. Uz cifru koju su Laureat i tajnica odredili. Judine škude.
Ali, ni to nije sve, bude velikih novosti...Strpljen - spašen.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 07, 2024 2:52 pm

Kažu mi frendovi, čitali na Fejsu, da se M0OXO žali da mu se vraćaju paketi sa nekih europskih biroa. Biće službenice odbile primiti paket, kao svojedobno moj u Zagrebu ?
Ali, to nije sve ! Ne vraćaju se paketi sa kartama iz Nizozemske, i Austrije ! Tamo di je Uzdanica reka da ne rade dobro ! Pogodija je ka prston u govno. Isto ka i s antenama iz Vincekovog kluba. Zato sada njegovi pouzdanici rade sa Buje remote.
Ali, i to je dobro, šta nas čeka. Škatula - batula, crne boje, na 6 kotača, i mali Pilipinac koji nadolije gorivo ! To je za nas, u južnoj provinciji Dalmaciji.
Za ove na kontinentu, još par remote lokacija, i još desetak ugovora sa OiV-om za podstanarstvo DMR repetitora. Jer i na postojećim nitko ne radi.
Sad će Ulip i Martin o hrvatskom satelitu, samo što nije.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 09, 2024 12:16 pm

Prebirem tako QSL file, i gledam ono što ne stiže, a ja poslo ! 9A WRTC čekam 15 mjeseci, 9A YOTA 16, E77DX, na koga se ljutim i zbog neposlanog loga IOCA manageru, nije poslo svoje karte ni za boravka i rada iz Hrvatske, ni za 2022, ni za 2023 ! Zaista imaju šta omladinu učiti u kojem istarskom hotelu, za naše novce. Kolike, to još nismo saznali, ali hoćemo. Saznali smo i veće stvari.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 16, 2024 1:11 pm

Stalno zovu mene, umjesto v.d. QSL managera, svi isto pitaju : Kad će karte ? Svakome nudim njegov broj, svi otklanjaju, vele, imamo ga ! Onda. šta hoćete ; za javnosti i pozu, biti u dobre sa HRS vrhuškom, a Koki da obavlja prljavi posao ?
Drugovi to tako ne funkcionira, vi ste ih birali, vi ih prozivajte ! Ako nemate za to muda, kako ih uopće imate za nešto drugo ? ;)
BTW, zadnja pošiljka je stigla pred Božić !

Neki dan, sam u osobnom mailu pita Svena kad će karte od 4W1, čekamo više od godinu dana, via biro. Ništa mi nije odgovorio.

Javno sam prozivao HRS moćnike gdje su QSL-ke, od lanjske i preklanjske aktivnosti WARD, WRTC, YOTA, prave se glupi i gluhi. Moćnici u HRS-u, a nemoćnici u pameti. Oni za to ne haju, jer ni sami ne pišu i ne šalju karte. Čelnik HAK-a bez vozačkog ispita !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 24, 2024 7:30 am

Da se ne ponavljam, kako da prozivam v.d. QSL managera, kad mu naredbodavci prvi ne pišu i ne šalju karte !

Sjetim se zgodne anegdote, kada je 2VQ tek počimao ulaziti u svijet FT8/FT4, komentirao je naglas : Baš lijepo, nećemo morati više koristiti QSL-ke ! Nije ih koristio ni prije, ali to je nevažno za nezainteresiranu raju...

Ono što mene muči, jest preporuka EA4 biroa da ljudi koji hoće dobiti AO75 kartice koriste baš uslugu TOG biroa ! Sad se tek vidi dalekovidna mudrost našeg Velikog vođe, koji je , prije 4 godine, angažirao zeta, da šleperom vozi pakete u Španjolsku ! Sad, kad zna turu, bit će mu lakše u obrnutom smjeru ! ;) Ipak, do danas je učinjeno miljun i sto tisuća veza ! Šapka do poda !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK