Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Tue Oct 08, 2019 9:39 pm

Sve na slavu Boga !
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 09, 2019 7:37 am

Brač me prati, od 1963. , do dana današnjega. Tako i u Borbenu ponoćku, don Karmelo Ljubetić, a da kuda će, nego iz Sutivana ! U crikvi Domenico, jedini vadi dolore za lemozinu iz portafoja, a brat linčina ga kune, njega i Jameriku.
Kampanel, a odakle će bit, neg iz Ložišć. Ona mala peškaruša, u koju se zagleda študente Mirko, je opisana po stvarnom liku jedne iz Milne, koja je svaki dan prodavala ribu na splisku peškariju, zna san je...

Nego da se mi vratimo na tvoj sinoćnji post. Pisac ovih redaka, to jest ja, je PONOSAN šta je bija udarnik, i to dva puta !
Ti , očigledno, ne moreš kapit, da je bilo takvo vrime, da je to bilo normalno, i bez ikakvog pranja mozga, odnosno političke indoktrinacije. Na radnim akcijama su se završavali, u slobodno vrime, foto, radio i moto tečaji, i ja san naučija vozit tamo, kao i tisuće drugih. Tamo di si ti bija u rezervi 91' je bio lijepi broj mojih školskih kolega, i kolega iz AKL-a, koji su također bili udarnici, i koji, baš kao i ja, smatraju to primjerenim onom vremenu.
Da puno ne tupim, ne bi Emir stavija izvor Jadra za 9AFF lokalitet, da nije čist, a čist je jer smo ga SISTEMATSKI čistili, od ljudske zloće i nekulture, iz njega smo vadili, od olupina motorkotača, do frižidera, i veš mašina. No, najvažnije što smo uradili jest da smo kultivirali Solinjane da se primjereno odnose prema toj rijeci koja napaja cijeli Split pitkom vodom !
To se radilo UDARNIČKI, nositelj je bila organizacija omladine Solin, a mi iz Splita smo pomagali. Cili dan, i dobiješ sendvič od po kile kruva, i 25 deki mortadele. Za piće ti je isprid čunke Jadro.
Kome je to smišno, nek se smije, ja bi, i dan danas, da me mola pinku išijas, iša opet.

P.S. I u Bolu se dva puta na godinu čisti podmorje, izvadi se par kamiona smeća, od autoguma, do prikolica, nastojim pomoći koliko mogu, jer osobno ne ronim.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 09, 2019 8:21 am

Ti si od one generacije a djelomično i moja, kad se volonterizam cijenija.Kad danas to spomeneš,mnogi te blido pogledaju.I u RK "Marjan" odavno niko nije tija mukte držat tečaj. :? Neznam kako je sada jer odavno nisam njihov član, pa to nije u redu komentirati.Pokušava san doli inicirat ljude za te tečajeve,da malo "prodrmamo" klub, ali uvik je zapinjalo oko novčane naknade.A Jozo je govorija da love nema.Ka da smo imali "izvor" pinez pa samo otvoriš špinu i ona počme curit.Onda bi se drugovi ofendili i kraj priče.Nesta para,nesta prijatelja! Žaj mi je ća Jozo nije živ pa da ovo potvrdi.Ja san bija voljan dat svoj doprinos bez ikakve naknade.To je prošlost i sada mi to nažalost nema ko posvjedočit osim dragoga Boga.
PAZI ! Tražili su novce za tečaj koji se održava u sklopu jednog hobby-ja. :roll: Neprofitabilna djelatnost.Pa jeli to normalno? Možda je,pa se ja ne uklapam u cijelu priču? Kolege koje su njih učili nisu niti dinara u ona doba uzeli za tečajeve.Jeli tako?
Ovo da ispričam nekome u Americi,Njemačkoj,Italiji,Japanu,blido bi me pogleda. :? :o
I onda ćemo mi u Europu :?: :roll: Dobro ti govoriš: Ko je utrnija sviću? :(
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 10, 2019 6:40 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... sest-osoba

Ništa me ne čudi, Orbanovi mladi kršni momci, ošišani na pelu, bez prtljage, zasukanih rukava, već viđeno u Hrvatskoj. No jedna druga stvar je meni upala u oko, citiram, "Autobus iskrcao 40 Mađara ispred splitskog kazališta" ! Znači, Mađari mogu , Hrvati ne mogu. Pardon, da budem precizniji, Mađari i Skejo mogu autima, ostatak građana Splita i Hrvatske, ne mogu ? Nema to veze što oboje pripadaju desnici, to je slučajno... ;)

Sićan se kad je u Split dolazija etiopski car Haile Selasije, manje je bilo osiguranje nego danas, a to je bilo prije 61 godinu, u onom "nenarodnom" režimu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 10, 2019 8:57 am

Alkohol,droga i šupljine u mozgu su uvik dobitna kombinacija bilo di u svitu.Eno onaj luđak u Njemačkoj jučer ubija nekoliko ljudi a sve to je uživo priko interneta vrenosija :?: :? To su jučer bili nevini ljudi,židovi a sutra će bit neki drugi koji ubojicu ne poznaju.Ove budale se isto tako ne poznaju pa se mlate! Sinoć ja sve ovo govorim mojoj Bepini koja mi iz posteje govori da oli ne vidim da je cili svit iša u niku stvar? Vidin ja sve i priko više.Jučer veliki sultan malog rasta započeja ofanzivu na Kurde! Trump mu,kažu,dao zeleno svitlo.Čik pogodi zašto? A kako neće bit pizdarija kad ljude dovode do ruba izdržljivosti.Kad bi ti počeja opisivat radnji tjedan moje Bepine, ti bi reka da lažem. :( Ja san uliza u 21 misec bez dana G.O. Kad bi mi me sad neko doša drkat,dobro bi se mora suspregnut da mu nešto ne doleti,znaš?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 10, 2019 9:09 am

https://www.index.hr/sport/clanak/nered ... 22729.aspx

Dugo godina ja pratim Mađare, od kad su nahrupili na Vir (najmnogobrojniji u bespravnoj gradnji, sve se poslije legaliziralo), sumnjive gradnje u Mirca i Sutivan, na samome moru (što Hrvati ne smiju, Mađari dobiju građevinsku dozvolu u Supetru !), ne zove se zaludu Sutivan Sent Istvan ! Najveći bespravni iznajmljivači na Bolu (nakon Slovenaca) Mađari, nikad in nije inspekcija zakucala na vrata, nama legalnima stalno, i redovito te kazni za nepostojeći prekršaj !
Moga bi ovako brojit do Sudnjeg dana, zajednički nazivnik je da su Mađari u povlaštenom položaju u Hrvatskoj, u odnosu na Hrvate !
Zašto san popizdija na naslov da su ih iskrcali isprid Hrvatskog narodnog kazališta ? Zato šta san pročita preklani u Slobodnu Dalmaciju da je Policija uredno kaznila mladoženju i mladu, i svatove, koji su se drznuli doći autima na isto misto, da bi se vinčali u crkvi Gospe o' zdravja !
Onda, jesmo li građani drugog reda u vlastitoj državi, ili nismo ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 10, 2019 11:11 am

Jesmo.To san više puta napisa i to ne samo na ovom blogeru.Svi imaju neka veća prava od nas.I svima njima se kroz prste gleda.Nesmi se nikome ali oću ti reć! Eno,onaj otel na Žnjanu radi a nije još niti podnija zahtjev za uporabnu dozvolu ! A di je pregled objekta da se da "blagoslov"? A već prima goste i jedan pir je bija.26.10 ide drugi uz vatromet,seveda! Nek se mladi vesele.Mimo zakona,regula.Pa kad se dogodi dežgracija,ko će bit odgovoran? To te ja pitam.
9a6r

Postby 9a6r » Thu Oct 10, 2019 12:57 pm

I tako se tresla brda,rodili se miševi.Pričam o "buni" nekih u HVIDRA-i.Sve su polizali i povukli se.Ne mogu smijenit korumpirano i pokvareno vodstvo.Sramota.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 10, 2019 1:08 pm

Oli nije lakše primat 7.500 kuna plus invalidnina, plus auto svakih 5 g., pa mukte autocesta, pa dite bez znanja upisa na faks, dobija preko reda dom, i mali prednost na Student servisu ? Neprocjenjivo !

Kad su mi materi isključili telefon 1991.g tvoji kolege, ka "narodnom neprijatelju" i članu SUBNOR-a (zločinačka organizacija),
te poveli hajku protiv Saveza boraca, omar san reka da će oni stvorit sto puta žešću organizaciju, sa tisuću puta više privilegija. Rečeno - učinjeno ! HVIDRA ih je šuperala po svim pitanjima, od penzije, do stambenog rješavanja.
Ali, to nije sve ! SUBNOR se nikada nije bavio politikom. Ovi bi htjeli biti neki faktor , koji se pita, od postavljanja ministara, do dodjele koncesija ! Jedino šta ne žele je da in se čačka po potvrdama o bolesti i PTSP-u, te o ukupnim primanjima.
Drugovi, izglasajte moratorij i na to, biti ćete žešći od svi faraona u povijesti !

P.S. Zaboravija san napisat, navezano na prvi pasus, koji god se razveja, ostavija je stan ženi, pa je dobija drugi.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 10, 2019 1:21 pm

Pa dobro imaju li ti ljudi barem malo srama? Ako ništa drugo ogledalo u kupaonici?! :? Jer ovako ispada da su u rangu Atile,huna,tatara i onih priko Drine.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK