Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 9:12 am

Nisu Hitler i Musolini imali šanse protiv nas. Kad god se diga, u bilo koju uru, neko od "zvaničnih drugova" je budan, ili je logiran na forum, ili cipa na 7 i 10 CW. Tako i treba.

Elem, jedan treći, umirovljeni, iz Službe, me jutros zove, veli : Koki, cila Rvaska zna ko će bit administrativni radnik u HRS-u, ti ne znaš !
Nije to ništa, odgovaran ja, svi znaju koji će radioamateri sutra dobiti priznanje (odluku) HZTK, ja ne znan !
Ali, zato znan zašto će je dobit !
Jer ih nisu predložili iz HRS-a !!!!!!!!!!!!!

To te ja pitam !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 5:06 pm

Još jednom obaviještavam čitatelje da vrlo rijetko obilazim svoju poštu na hamradio.hr , iz tehničkih razloga, na "njihovoj" strani .
Ovo pišem da neko ne bi pomislio da sam nekulturan, pa da neću da odgovorin na upućeni mail.
Ipak ja nisan iz uzdaničkog kluba.

P.S. Danas je naš član bio u nadležne službenice za verifikaciju udruge po novim propisima. Ona mu reče da ona ima kod sebe, u arhivi, statut našeg Društva iz 1946.g. On je zamolio da li ga može kopirat, i za vjerovati je da ćemo to i učiniti.
Ovo pišem za nevjerne Tome, koji su javno vrtili glavama kad sam javno pisao da smo najstariji klub u Hrvatskoj, jer je osnovan od vezista 26. udarne divizije, sastavljene isključivo od Dalmatinaca, a nakon povratka od oslobađanja Trsta. Oprema je bila njemačka, koja je zarobljena kao ratni plijen u teškim borbama za oslobođenje Knina.
Zahtjev je podnijet u 1945.g. , a riješen u 1946.g. , da li vas to, dragi čitatelji na nešto podsjeća, od ovijeh dana, morti ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 12, 2016 10:01 pm

To je povijest koja je točna ali trenutno stanje je da isti RK nema prostorije i da je slabo i nikako aktivan.Eto to je za pisat a ne se vračat u 46.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2016 9:08 am

Reni, ko god ne poznaje, i ne priznaje povijest, nije ništa naučija od nje, kao majke svih nauka i učiteljice života.

Rusi svake godine u svibnju imaju na tone posebnih oznaka, a posebno se apostrofiraju (malobrojni) veterani-vezisti, iz 2. svjetskog rata. Oni ih poštuju i cijene, i njihove su fotografije sa par crtica iz života, po hodnicima Vojne akademije veze, aka Banjica. Tu školu je, između ostalih specijalnosti, proša i Putin. U toj školi postoji prevedena knjižica Radio strah i kako ga pobijediti, koja je, nažalost više cijenjena vani nego kod nas.
Kad je umro autor, vrhovništvo HRS-a nije napisalo ni riječi. To je službeni odnos HRS-a prema svojim prethodnicima.

Kad sam došao iz Zagreba, sa službe, u Split, 2001.g. prvo san se naša s tobon, i popija , ja kavu, ti čaj, u kafiću , na kantunu, križanje Balkanske i Avnojeve (Vukovarske i Dubrovačke).
Onda san ti reka, šta govorin i sada, možda ga neću spasit, ali je sasvim sigurno da ja neću zabit zadnju brokvu u kapsil kluba, kojega su drugi naručili i skrojili.
Ti drugi su sada u CBM-u, a dijelom ih nema nigdi. Oni su svoju destruktivnu zadaću izvršili, i to temeljito.

Ja san, skupa sa predsjednikon, i pretprošlu setemanu, da iz svoga žepa, priko obvezne članarine, da uspijemo dat aždaji zvanoj HRS što traži. I tako od 2001.g. , do danas.
Meni, mulcu bez šoldi, s puno volje i želje, je AKL isuviše da, da bi ja zadnji trnija sviću.

Ima još, otvorili su se arhivi...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 13, 2016 10:16 am

Ja te u potpunosti razumin.Kažu da nije dobro bit isuviše sentimentalan a sam sam,HI.
Smatram da je to što činiš samo produženje agonije RK SPLIT.Daj Bože da san u krivu!
Plaćate da održite klub na aparatima a one radio aparate pokrali,jeli tako?
A Grad oduzeja prostorije jer ste samo pili pivu navečer i kartali na briškulu oli trešetu.
Nije ni Marjan bija puno aktivan ali nije se kartalo.Pivo se i danas utorkom pije,puši se,čakula i tako 4 utorka za 2000kn misećno.Jeli to RK? Pa bolje da ga nema nego da takav postoji.Zato su neki i OTIŠLI iz MARJANA!!!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2016 10:50 am

Zato su neki i OTIŠLI iz MARJANA!!!

Puno mi je srce kad vidin ispravno napisano, Marjana, a ne ka šta tukci iz HRS-a, već 24 godine naopako pišu MARIJAN !!!! I iz RK Marjan u te 24 godine nije otiša ni jedan jedini prosvjed !!!!

Ako si mislija na Rolanda i Gorana, oni su otišli, svako za se, iz osobnih razloga, neke znam, ali mi kućni odgoj ne da da javno komentiran.
Moj načelnik veze je u Emiratima, drugi prika je već 20 godin u Kini, ostali su umrli...
Je, ima i oni "naš prebjeg" šta je uteka sa članarinon, i "vaš prebjeg" šta je uteka sa našin match-box-on ! Čujen da je bija i u zatvoru ! Da kuda će ! Da je Boga, i ostali bi lupeži u zatvor !

Lipo je to, kad imaš u jednome gradu dva kluba, pokaraš se, ili, jednostavno više ne dijelite iste životne i političke poglede, otiđeš u drugi. A kad se pokaraš u drugome, onda si gastarbeiter, malo u Rijeku, malo u Pučišća, malo u Gomilicu...

Vidiš kako je naš Milan, kad je utrnija klub, nije tija bit član u WiFi radio klub u Jelsi, šta mu je rodijak Petar potpomoga osnovat, nego je platija doživotnu članarinu u HRS, i finila Mare zavit !
Ali to nije sve ! Pitaju ljudi di su uređaji, 2 x TS530S, beam ? Mene bi, sa onolikin brojen godina, i onako malo sidih vlasi bilo sram. Očito njega nije.

Nego, vidin i čitan javne natječaje u HEP-u, opet su oglasili kupnju VN osigurača, triba in za TS Konjsko, vuče Broćanac, da kuda će...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 13, 2016 10:58 am

A i ta lokacija dođe barem 3000 kn misećno jeli tako? IMA SE,MEŽE SE. ;) Članarina, čini mi se, godišnja 500 kn.Pa ko voli nek izvoli. :)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2016 11:13 am

Neman ja ništa protiv, dapače....
Ono što mene, i, nadam se, svakog normalnog RA operatora u RH zasmeta je metodologija u postupku sticanja lokacije, opreme i financiranja, da bi, u konačnici, služila jednoj osobi, ili, u vrh glave, nekoliko njih.
Bezbroj "društvenih" lokacija te vrste je u Hrvatskoj, u 95% vremena su neiskorištene.

Lokacije tipa Jarun, Kraljevica i Zvjezdano selo, su se "ubile" za operatorski rad, ali, uzurpatori iz sjene opsluže budalastu javnost tek toliko da se primjeti da (tobože) nešto rade, ostatak vremena gledaju u lokaciju i opremu ka u Sveto otajstvo !

Zadnjih 6 godina sam, na žalost, zbog raznih bolesti u obitelji, bio mnogo u Zagrebu. Da ne bi Kike 9A9K, ne bi vidio ni jednu lokaciju, uređaje i antene, o radu da i ne govorim. Zahvaljujući njemu sam bio na jednoj od najboljih lokacija u gradu, u Pionircu, mir Božji, nema QRM-a, mikrovalki i svičera, samo pravi šum sa banda ; čak sam bio radio i jednu novu zemlju !
U Pionirac san dopraća, prije 35 godina, ćer na sedmodnevni boravak, priko društva Naša djeca, sada ja dolazin, na kapaljku, koliko se može...

Ostali svi jaki na jeziku, prika ovo, prika ono, kad dođe jedan na jedan, nema ih nigdi...

Tako mi je bilo i u Daruvaru. Još san i najavija da ću doć, ponija i piće sa sobom, nije doša niko od pozvanih, a svoje piće sam sam popio, sa Mihovilom, koji je isto pija piće koje je sam donija.
Ovu zimu je tamo bija 4 miseca, sve su ekspedicije prošle, nisu mu dali pristupiti na lokaciju, di su se Dean i ekipa iživljavali po deset - dvanaest slotova, a on nijedan, dva kilometra kućon udaljen !
Ponovila se stara, narodna : Nesta para, nesta prijatelja ! Dok je dava, bez pitanja, bija in je dobar...

I tako svugdi, di god se okreneš...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 13, 2016 12:09 pm

Ah taj Dean....pretvorni laskavac.Davno san ja njega ubra a i ti sto posto.A Miću mi je žaj i nije.Triba je unaprid znat s kim ima posla.Znan da je on Daruvarski zet ali za te RA on je samo jedan Dalmoš.Pogotovo u tom Jan Husu.Kad san sa Visa uradija 900 veza u jednom 6m kontestu ništa in nije bilo jasno pa su me zvali na mobitel(prvi put i nikad više nakon toga)s kojom opremom ja to radim :?: Kad san in reka za opremu počeli su vene kidat.Zeky 5ST je bija pored mene pa može potvrdit.Odma su napravili 2KW linear i 13 el.long Yagi. :lol: :lol: Panika nastala brajo moj.Toliko o tim likovima.Miće je mene moga pitat,sve bi mu u dvi riči objasnija.Ali znaš ti njega.On je tvrdoglav čovik i neda se kovat i ne trpi savjete(dobronamjerne).Tako da mi ga nije puno žaj.
Koki,znam ja kako ko diše i odakle kome kapaju šoldi.Samo nemam vrimena ni živaca pisat.Nisam u mirovini,imam posla i ne samo u QRL-u.
Zvjezdano selo nije ničija privatna prčija već dobro sviju nas.Ovi ća su ga uzurpirali nemaju pravo na to.Ja nažalost nemam automobil pa sam hendikepiran.Da ga imam tu i tamo bih koristio tu lokaciju pa makar ispred Zvjezdarnice u nekim UKV kontestima.Ali ako uspijem sina animirat nije isključeno da se koji kontest zaletimo na jedan dan.Od jutra do večeri meni dosta. Pa da vidim ko će mi to zabraniti.
A za kraj još nešto.Hrvatski Jal je sada toliko velik da sam siguran da u povijesti nikad toliki nije bio.Zavist,ljubomora,himbenost...ima puna duzina toga. :(
Eto Koki to koči napredak RA u Hrvata.Ja ovo ne govorim napamet.Sve sam to doživija na svojoj koži :!: Časna pionirska :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2016 1:28 pm

Zvjezdano selo nije ničija privatna prčija već dobro sviju nas.

To ja govorin i pišen već 35 godina, javno, zato me i ne vole.
Kad smo tamo probijali pute, i ravnali, dok je objekt bio samo u glavama jednog zanesenjaka i vizionara, i dok doslovce niko u to nije virova, a najmanje ovi šta sada koriste objekt, uz faktor iskorištenosti 5%, sami nosili marendu, i mislili se za prijevoz.
Još je bija živ pokojni Futa, onda bi on ukrca mene , Dragu i pokojnoga Jakšu, u fiću od Elektroprivrede Dalmacije, u radno vrime, dakako, i goni gori, dokle gume izdrže...

Borija san se i izborija na Skupštini SIZ-a tehničke kulture grada Splita za novce, a imali smo i direktnu žnoru kod gradonačelnika.

E to njih jebe, šta tu nije ušlo ni dinara iz državnog proračuna, šta su to sve, direktno i indirektno, platili radni ljudi i građani Splita, pa sad ne mogu ništa diktirat.
Ali, našli su oni modus, uvalili nan trojanskog konja, u liku druga Laureata, samozvanog predstavnika Dalmacije u IO, i doživotnog predsjednika RK Kaštilac. On, s voditeljem Zvjezdanog sela, i tajnicom ZTK Split, čine trijumvirat, koji je dobio 4 priznanja (i pripadajuću lovicu) HZTK, i sam projekt ZS dva puta. Oni, koji za javnost predstavljaju dobrotvore NT kada je riječ o ZS, su največi kočničari da stvarni radioamateri dođu gori, i odrade šta in triba.

Iman ja i detaljne podatke, ali, izgleda, to nikoga ne interesira, jer su ljudi postali komodni, oli nije puno lakše nazvat iz Zadra Broćanac : Alo Bing, ovdje brat !

To te ja pitam.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK