by 9a2jg » Tue Dec 25, 2018 8:48 am
Jučer san obeća da ću danas nastavit s opison štorija , šta su sve komunjare kapaci učinit na Badnji dan, da pokvare vjernicima ugođaj.
Općina, na čijem su čelu komunjare, "velikodušno" su narodu poklonili dvi teće bakalara, na bianco. Podjela je trebala početi u 11 uri. Nešto se ljudi skupilo, bakalara - nema ! Ljudi čekaju, mrmore, grintaju, plaćeni fotograf SDP-a ide okolo, snima aparaton ko je doša, nalogodavci su mu desetljećima "štampavali" ko ide na ponoćku. Provjerenim komunističkim metodama, ubačenim provokatorima su proširili "vijest" da od bakalara neće bit ništa, da se kogo nafuma, da mu je zagorija, da ga je mora bacit, i sve u tom smislu... Neki , malodušni, su otišli, mi, koji znamo njihove igre ostali smo, uživajući u igrokazu.
Bakalar se "ukaza" oko 12:10 , loše skuhan, ljudi izpižđeni, fotograf revno slikaje, svakoga pojedinačno, ko je doša vazest ti milodar. Ja nisan moga izdržat, nego san ga pita : A u koju kasu se drže ove slike, je li skupa sa onima od prin rata, ko je iša na ponoćku, a.. ? Ništa mi nije odgovorija, teška konspiracija.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja