Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a6r » Thu Oct 28, 2021 8:49 am

Anemičar je odlučija podignut nam minimalac na 500 eura,3750kn neto.Nebi se blagajna prosela da nam je zaokružija na 4000kn a? :roll:
Ali od koga je,dobro je i ovo.Ipak su to bodulski,hvarski korijeni,Svirče, a oni su škrtaviji ob bračkih,samo o Bračanima kruže vicevi a o Hvaranima ne.Ne govorim bez veze,jer u najbližem srodstvu imam i njih! A onda za ne falit i zet je to "pojača". :D Tzv.premijer ,kako mu ulizice tepaju,je predsjednik vlade RH,kako se hrvatskim jezikom zove funkcija koju trenutno obnaša.Onaj ko ima dva zrna soli u glavi ovo razumije.Ali puno tu ima jugoslavenstva,koje se ni na nakon rata neda izbit iz gena.Jer geni su zahebana stvar.Sad pelcom upravu tuku na genetsku promjenu čovječanstva. :evil: Možda i jugoslovenstvo izbiju,ki će ga znati :?: :o
A vi i dalje pružajte ruke.Koja je sad doza,treća? A iza treće ide četvrta,pa peta,itd.pa dok ko izdrži a neće 20 god.,sigurno.U U.S.A. u koju su vječno uprte naše oči,sad idu na pelcovanje i najmanje dice! :evil: Gorili u Paklu svi koji u tome učestvuju ali i podržavaju.Nije ubojica onaj ko je povukao oroz,već onaj tko je stavio metak u cijev! :shock:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 31, 2021 9:18 am

Danas je Svjetski dan štednje. Bračani ga ne slave, to je njima cilu godinu. ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 05, 2021 3:08 pm

Gnjilo jugo. Nije đenovska, ali je duboka ciklona, koja sporo odmiče na istok. Šta radit, nego pisat, kako i priliči ljudima od pera...

Dakle, primećen (papirnate) logove, gledan kome san posla QSL-ku, da li san dobija, i , ako nisan koliko čekan ? Vrtin ja tako log iz 2004.g. , vidin jednoga "našega" , koji sebe hoće ugurati među samozvane elitiste, ali mu nešto ne ide... ;) ;) Dakle, ja njemu, za održanu vezu iz 2004.g. posla QSL ku , kako i spada za prvu vezu, on meni nikada.
Poslije toga, on je išao sa samozvanim doajenom, na par 9AFF aktivacija, ja posla karte, on nikada.

Ali, dotični redovno prosipa pamet na HRS forumu, i svakom je loncu poklopac. No, to mu nije jedini crimen, ima ih još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 09, 2021 6:41 am

Bog je diga ruke od Zagoraca, definitivno. Namistija njihov blagdan, svetog Martina, prikosutra, u četvrtak ! Kako će ga onda dostojno obilježiti ? ;)
Neki dan, prometna policija uhvatila jednog Zagorca sa 3,6 promila alkohola u krvi. Veli mu policajac : Pa vi ste mrtav-pijan !
Nisam, rezolutno će on. Nego šta ste, pita policajac. Taman, zaključi Zagorac.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 11, 2021 5:13 am

Blagdan je svetog Martina, dan kada se u našem narodu kuša novo vino, jede, pije, pjeva i fešta... Neka, tako i treba.
Svim Martinima i Martinama želimo sretan i blagoslovljen blagdan, i neka im bude "mokar" ! Vužgi !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 12, 2021 7:17 am

Fala ti bože, opet petak ! Posuđeni jingle sa Radio Splita...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 18, 2021 7:22 am

Danas je Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Sve su napisali mlađi, pametniji, i vičniji peru od mene, tako da nemam što dodati, ili oduzeti.
Sinoć je na HTV-u bio prilog o učešću radioamatera u obrani Vukovara. Urađeno jednostavno, dobro, i na način koji omogućava i zadnjem laiku da shvati doprinos radioamatera.

Ja se , pak, prisjećam prijatelja, suborca, kolege, i jednog od bivših predsjednika RK Split, pokojnog Ozrena Grubišića.
On i ja smo bili angažirani (neprikladan izraz, ali nemam pri ruci bolji !) da pripremimo privremeno okupirani Vukovar, pod UNTAES-om, na što mirniji i bezbolniji prijelaz vlasti, života i institucija, u ruke hrvatskih vlasti.
Neću pisati o "zaslugama", jer mi se i smuči kad čitam puste samohvale. Samo ću reći da nas je vodila ljubav prema Hrvatskoj, i srce. Razum , definitivno, nije, jer nam je, doslovce, svaki dan bila glava u torbi. Pripremili smo teren da se vrati hrvatska vlast, osobno uveli prve dvije u Vukovar, dalje je sve bilo samo stvar tehnike. Drugi su se poslije kitili medaljama, mi tu epizodu naših života, nismo nikad javno spominjali, niti se hvalili.

Zašto ovo pišem ? Zato da se Ozren, i takvi kao on nikad ne zaborave, baš u svijetlu sinoćnje emisije na HTV-u. I još jedna stvar, sinoć brat i sestra iz Vukovara pričaju na HTV-u potresnu priču kako su im ubili majku pred njihovim očima, da bi ih onda, drugi Srbin, s "višim činom", komšija, spasio od sigurne smrti, njih dvoje i oca.

To se isto dogodilo i pokojnom Ozrenu i meni, dok smo pili pivo u kvazi krčmi na Sajmištu, uleti Srbin, komšija, i poviče da bježimo, i , kad smo izašli, pitam ga o čemu se radi. On, sav zadihan, nam objasni da se drugi Srbin uputio da nam ubaci bombu, jer smo bili jedini gosti u prostoriji, a svi su znali tko smo, da smo "zenge" !

Ovo ne pišem da ijednog prekršitelja zakona, zločinca ili onog tko je okrvavio ruke, pravdam, nego da, baš kao i mladić iz sinoćne emisije na HTV-a, kažem istinu, da nisu svi Srbi isti, da konačno trebaju prestati podjele u Vukovaru, jer je to jedan od glavnih generatora nemira, ljudskih i međunacionalnih u tom kraju.

Nepravde, i pogrešnih postupanja u tom gradu je bilo, o svemu sam pisao i na ovom forumu, ali nisu krivi ni Srbi, ni Marsovci što se ljudi, poglavito mladež, iseljavaju, nego totalno pogrešna i promašena politika, nakon mirne reintegracije. Od grada s 20.000 radnika, su učinili grad muzej, a to nijedan pravi Vukovarac ne želi. On želi raditi, i živjeti od svog rada, ne biti eksponat u tom muzeju. Od 1998. do danas su ulupane miljarde, a ljudi je sve manje. Službena politika očito smatra da su ljudi bedasti, i da ne vide očito, da takvo stanje nije dobro, i da su se cijelo vrijeme radili pogrešni potezi.

Da zaključim, mi, koji smo volili i posjećivali Vukovar i Borovo, i prije rata, u sklopu organizacija Narodne tehnike, smo na odlasku, i boli nas što sve tako ide u pogrešnom smjeru. No, tko sluša penzionere ? Skoro pa nitko, a kad ih pogodiš "u žicu" , onda kažu : Ma pusti ga, prolupo, PTSP, bio u dva rata, u Hrvatskoj, i BiH....

Ozrene, hvala ti za tvoj udio da Vukovar postane opet grad po mjeri čovjeka, ja, i meni slični, nećemo šutjeti, i nećemo te zaboraviti.
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Nov 18, 2021 10:10 am

Meni je drago da si ovo gore napisa. Tko će ako nećeš ti.
Ovu emisiju koju spominješ sam vidio u najavama, bio mi je jasan sadržaj,
nisam ga gleda.
Zašto nisam?
Zato što sam ujutro slušao početak sjednice VRH i obraćanje demokratski
izabranog PM. Nažalost govor koji spada u kategoriju -izama, na koje sam alergičan,
stoga sam u doba koje gore spominješ radio slične stvari onima iz emisije i još više od toga.
Ukratko u ona doba prije 30 godina, borili smo se protiv totalitarizma na načine
kako smo najbolje znali i mogli - da bi danas i ovdje završili na plenxizmu.
Da meni Vrhovni sud, Pravosudna, Temeljna i Granična policija, Biskupska konferencija,
član znanstvenog vijeća, Predsjednik RH i tisuće građana javno te stotine tisuća potiho,
okrenu guzicu kao njemu - ja bih se zamislio.
On ne, on najavljuje represiju...
Quo Vadis Croatia?!
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Fri Nov 19, 2021 11:36 am

Kad je Mladić sa tenkovima doša na Šibenski most,moj je MPR-64 paket radio modem bija na stolu u RK "Ante Jonić" uvezan na C-64 i monitor,2m uređaj i antenu.Tamo je došla obavijest da su srbočetnici na mostu.Moj pok.otac i ja smo bili drugi na PR-u u Splitu i široj okolici.Prvi je bio Joško Bolech,YU2RPH.Tada se radilo preko nodova,ali u Italiji jer ovdje nije bilo ničega.A.D.1987.Onaj ko je tada radio PR,zna o čemu pričam. Pogledao sam emisiju.Prva liga.;)
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 19, 2021 1:22 pm

Jedan je moj suborac rekao, prije desetak godina, veli : Koki, i mi smo, u Dalmaciji, trebali imati svoju Vesnu Bosanac, da nam naštanca nekoliko stotina, ili par tisuća, potvrda , sa svim potrebnim pečatima, da imamo PTSP, i sve što treba, da se zaštitimo, od divljeg kapitalizma, i barbarskog ponašanja poslodavaca.
Moram priznati da ga nisam ozbiljno shvaćao, dapače, neki su mi se dijelovi gadili, jer smo se, između ostalog, protiv toga borili, ali život neumoljivo melje, mladci koji dolaze na političku scenu nas ne hebu ni 2 posto, njima je Domovinski rat samo tema koju oni ne žele više slušati. Oni sebe osiguraju, visokim plaćama, otpremninama, i zaštitnim klauzulama, ta zaštićeniji su od ličkih medvjeda !
Mi smo osuđeni na tavorenje, dok ne crknemo... Ovo ti je ka na SBER banci, ekspozitura Novi Sad.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK