QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Aug 31, 2022 3:43 pm

Znači, kao i na zadnjem slanju QSL-ki. Prvo dobijaju neplatiše, i sluge režima. Prečesto u istoj osobi. Zadnji, ako dobiju, redovni platiše. Zato drug Laureat skiči da, citiram, "nije istina da su klubovi bankomati za HRS" ! Jesu. To vam ja garantujem !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 01, 2022 4:32 pm

Značajna obljetnica. 26 mjeseci je Zlatko v.d. , isto toliko čekamo na IKAKAV dokument o troškovima QSL biroa, IKAKAV dokument koji kaže koliko kilograma, i koliko novaca ide na QSL-ke preko privatnih managera ? To je vrh sante, satkane, ne od leda, nego od netransparentnosti, amoralnosti i čina koji oštećuju HRS i članstvo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 02, 2022 4:43 pm

A ako može pisati u godišnjem izviješću koliko je GRAMA poslao u klubove, može jednom u 26 mjeseci napisati koliko je KILOGRAMA poslao preko privatnih managera ? Ili da mu mi napišemo koliko je kilograma hendlano preko 9A biroa, od 1999. do danas ?
Ne možemo falit više od plus/minus 5% !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 09, 2022 11:41 am

Pod ruku mi je došla reklama - flyer od IT9EJW, kojim reklamira i tiskanje QSL knjige , i Dnevnika rada ! Znači, zaostala Italja tiska papirnate dnevnike rada, a napredni mladi Hrvati bi da se ukine ikakva evidencija rada veze ! Zaista, remote, ili DMR generacija će satrat ostatke radioamaterstva.
Uvik se sitin susreta u Murteru gdje su visoki češki predstavnici prodavali tiskane logove i RA karte svijeta za bagatelu. Česi, nazadan narod, moš mislit !
To je bilo prije susreta i skupštine u Kraljevici, di je Ljilja prodavala dnevnike ispod banka. I to sa amblemom HRS-a, kojeg nije uopće briga za tiskanje istih ! Može ih biti sramota.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 11, 2022 10:49 am

Nazva me čovik sa sjevernog Jadrana, veli, Koki, naivo, kako će se itko u HRS-u zauzimati za tiskanje logova kad imaju znakove samo za ukras, ta nikada nisu učinili ni jednu jedinu vezu, samim time ni QSL-ke, ni LOG-ove ! Svojedobno smo se, u Perino vrime, sprdali s pčelicom, sada umisto jedne, imamo dvi !
Imali smo vrijednu i poniznu Ljilju, koja je imala znak, i nikada ga nije stavljala na službene dokumente, uz svoje ime.
Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 26, 2022 10:55 am

Periodično mi se jave s portala qrzcq.com , gdje su me sami učlanili, i šalju mi "podsjetnike" da je za premium paket dostatno 22,30 USA $ , ili 22.99 eura. A kad su me nutkali da im pristupim, govorili su da je sve besplatno ! Uvrgli se u svoje američke kolege na qrz.com. Nema džabe, ni u stare babe. Sve se , polako ali sigurno, pretvara u biznis. Slično je i na eQSL, samo tamo još "trpe" neplatiše, ili one koji daju dobrovoljni prilog, ali zaista onoliko koliko to hoće onaj koji daje !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 06, 2022 1:29 pm

Više od misec dana čekaju QSL-ke , koje je drug Zlatko posla po drugu Laureatu, za neke (podobne) bračke drugove i klubove. Čekaju u škafetinu HEP-a u Splitu, jer nikoga nije briga. Prvo druga Laureata, pa onda redom. Slijedi logično, glupo, pitanje : A zašto to nije v.d. QSL manager poslao poštom ? Odgovor je jednostavan i jednoznačan : Jer se drug Laureat tija pravit dobar i uslužan ! I da pošalje manageru poruku da se nosi po Mirku i Slavku, jer (naših) para nema ! Ko je jamija ? Kako čujem , nitko, ali da su navodno probijene sve stavke u YOTA 2022 ? A ni sponzor više ne daje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 07, 2022 7:13 am

Zvali su me sinoć dva druga iz Zagreba, da ja širin neistine, da su oni baš jučer dobili karte sa 9A biroa. Neka ljudi, velju ja, drago mi je, kao da sam ja dobio ! Zaboravio sam ih pitat jesu li karte bile spakirane i u omotu, ili onako, refužo, ka srdele na peškariji ?
Kako sam pisao, posljednja (jedina) pošiljka koju je dobio AKL je bila u staroj, izgužvanoj i pohabanoj kuverti, kao da su je dva pasa žvakali, ili kao da je bila u centrifugi.
Sve je povezano, bilanca programa YOTA2022, stanje računa, i netransparentnost rada HRS-a, su, nažalost, pretpostavke za ovakav rad biroa. 27 mjeseci bez ijedne riječi o financijskom dijelu odrađivanja, toga nema, kako mi kažu dobro upućeni, ni u Vinkovcima !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 23, 2022 6:24 pm

Navezano na moj post, pod ovim topicom, od dne 6 listopada, obaviještavam svekoliku RA populaciju da je ostala ista meta, isto odstojanje. Karte u Splitu, u firmi gdje Laureat radi, tako blizu, a tako daleko. Ova pričica zorno prikazuje (neupućenima) dvije stvari, koliko je njemu stalo do QSL karata, i koliko šlampavo QSL biro šalje. Jer, ne vjerujem da brački klubovi nisu zaslužili, plaćanjem unaprijed, da dobiju svoje QSL karte uslugom Hrvatske pošte ? Baš kao što ni ja, i moj matični klub dobismo JEDNU pošiljku, u staroj, rabljenoj i izdrpanoj kuverti s mjehurićima.
Sve se vrti oko činjenice da članstvo HRS-a NIJE dobilo nikakvu informaciju, u 28 mjeseci djelovanja v.d. qsl managera, koliki su troškovi rada biroa, sa specifikacijom istih. Zar puno tražimo ? Zar nije drug Laureat, u postupku kandidiranja za tu funkciju, obećavao transparentnost i javnost rada ? Je, isto kao i javnu raspravu u rujnu, a sada je kraj listopada. A da mu pošaljemo kalendar ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 26, 2022 7:50 pm

Danas,poštom,stigle dvi potvrde.Zadnji entitet koji nisam imao (kartično)potvrđen.To je otok Macquarie,"ispod" N.Zelanda.
To je 340-ta na mom kontu,odosno 345 sa ugašenim zemljama.
RA sam od 1982 god.a osobnu UKV postaju prvi put sam imao 1985,mali walkie-talkie,ručni rad na koju sam dobio prvu pozivnu oznaku.
Prvi KV uređaj sam kupio 1989 god.i od tada "za ozbiljno"radim po KV-u.
Znači trebalo mi je 33 godine da bih vlastitim snagama odradio i potvrdio sve entitete.
Danas je to lakše i brže ide.Ima LoTW pa se ne troše novci na puste direkte.Ako se želi QSL-ka treba naravno izdvojiti koji šolad.
40 godina na radioamaterskim opsezima,kao klinac prije toga i na CB-u ali to ne računam. :D
Danas u svega nekoliko godina neki uspiju iz tri slova prijeći u jednoslovnu poz.oznaku.Sad sam sebe pitam,jesam li ja loš ili su te face Supermani? :?
Meni je trebalo 40 godina za sve ovo pohvatati uz nemala ulaganja,trud,znoj i provedene noći,godišnje odmore itd., a oni sve to uspjeli u svega nekoliko godina :o
Izgleda da živimo u nekakvom paralelnom Svemiru? Matrix.koji k...c?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK