1991.godina, Vukovar, nažalost, odavno pao, moja, 114.br.HV, osvojila Centar veze JNA na Kili, kraj Splita. Kad smo prisilili potporučnika I.L. da otvori kasu, u njoj smo našli planove rada veze, što ih je za potrebe JNA napravio član RK Marjan. 1993. g. , kad je išao prvi prijedlog iz klubova prema HRS-u za ovlaštene ispitivače, njegovo ime je bilo (i ostalo do smrti) na prvom mjestu u RK Marjan ! Trebam li reći da nitko od vezista-dragovoljaca DR-a, iz 114. br. HV-e nije, ne tada, nego uopće u neovisnoj RH, imao šanse doći na tu listu, iako smo prije rata bili.
Koja se poruka poslala ? Da je bolje uzimati lovu od JNA, nego biti dragovoljac ? Da je bolje biti u vojnom radio klubu, gdje nije bio nijedan, nego u "buntovnom" AKL-u ?
Treba li reći da se CBM nikad nije ogradio od njega, dapače, on i supruga su točili piće, do zatvaranja kluba, moram li reći žestice ? Oni žestice, a Gogo i Rolando drukaju u ZTK da se mi u AKL-u opijamo ! Čime ? S kavom i pivom ?
Šta bi bilo da je netko iz AKL-a pisao u ZTK, kao financijera, i MORH, kao vlasnika prostora, da se tamo (najviše) toči konjak, između ostalih žestica ? No, od 1945. , do danas, nitko iz AKL-a nije bio denuncijant. Iz CBM-a ih je bilo više, koji su otvoreno radili tu rabotu, za potrebe JNA.
Događaji u Kraljevici, u hotelu Kraljevica, su pokazali tko loče, oblokava, pravi nered, i podmeće drugome , umjesto da prizna da je on to sam napravio.
Sve to velmože u metropoli, koji su ga instalirali na mjesto predsjednika, znaju ; baš zato su ga i izabrali, jer ga stalno drže na kratkom špagu, i mora bezpogovorno ispunjavati njihove naloge i zamisli. Ne kažu bez veze Šiptari da nije ubojica ko je potego oroz, nego onaj koji je dao metak !
I danas, 15 godina nakon Kraljevice, AKL-ovce prati stigma alkoholičara, zbog podmetanja par pokvarenjaka iz CBM-a. Stoput ponovljena laž, na kraju se koristi kao istina.
Da jutros zaključim, što je bolje, biti skroman, samozatajan, radišan, ne isticati se, domoljub, dragovoljac, ili sve obrnuto ? Dragi štioci, odgovorite, ne meni, nego sebi, kad budete, krajem godine (nakon što stignu danajski darovi, u vidu beneficiranih uređaja!) zaokruživali ime predsjednika HRS-a, u novom mandatu.
Izbor je veoma jednostavan , Baraba ili Isus, Abel ili Kajin. Lako se boriti s poznatim neprijateljima, unutarnji demoni su puno opasniji.