Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sat Jul 20, 2024 5:40 am

1991.godina, Vukovar, nažalost, odavno pao, moja, 114.br.HV, osvojila Centar veze JNA na Kili, kraj Splita. Kad smo prisilili potporučnika I.L. da otvori kasu, u njoj smo našli planove rada veze, što ih je za potrebe JNA napravio član RK Marjan. 1993. g. , kad je išao prvi prijedlog iz klubova prema HRS-u za ovlaštene ispitivače, njegovo ime je bilo (i ostalo do smrti) na prvom mjestu u RK Marjan ! Trebam li reći da nitko od vezista-dragovoljaca DR-a, iz 114. br. HV-e nije, ne tada, nego uopće u neovisnoj RH, imao šanse doći na tu listu, iako smo prije rata bili.
Koja se poruka poslala ? Da je bolje uzimati lovu od JNA, nego biti dragovoljac ? Da je bolje biti u vojnom radio klubu, gdje nije bio nijedan, nego u "buntovnom" AKL-u ?
Treba li reći da se CBM nikad nije ogradio od njega, dapače, on i supruga su točili piće, do zatvaranja kluba, moram li reći žestice ? Oni žestice, a Gogo i Rolando drukaju u ZTK da se mi u AKL-u opijamo ! Čime ? S kavom i pivom ?

Šta bi bilo da je netko iz AKL-a pisao u ZTK, kao financijera, i MORH, kao vlasnika prostora, da se tamo (najviše) toči konjak, između ostalih žestica ? No, od 1945. , do danas, nitko iz AKL-a nije bio denuncijant. Iz CBM-a ih je bilo više, koji su otvoreno radili tu rabotu, za potrebe JNA.

Događaji u Kraljevici, u hotelu Kraljevica, su pokazali tko loče, oblokava, pravi nered, i podmeće drugome , umjesto da prizna da je on to sam napravio.
Sve to velmože u metropoli, koji su ga instalirali na mjesto predsjednika, znaju ; baš zato su ga i izabrali, jer ga stalno drže na kratkom špagu, i mora bezpogovorno ispunjavati njihove naloge i zamisli. Ne kažu bez veze Šiptari da nije ubojica ko je potego oroz, nego onaj koji je dao metak !

I danas, 15 godina nakon Kraljevice, AKL-ovce prati stigma alkoholičara, zbog podmetanja par pokvarenjaka iz CBM-a. Stoput ponovljena laž, na kraju se koristi kao istina.

Da jutros zaključim, što je bolje, biti skroman, samozatajan, radišan, ne isticati se, domoljub, dragovoljac, ili sve obrnuto ? Dragi štioci, odgovorite, ne meni, nego sebi, kad budete, krajem godine (nakon što stignu danajski darovi, u vidu beneficiranih uređaja!) zaokruživali ime predsjednika HRS-a, u novom mandatu.

Izbor je veoma jednostavan , Baraba ili Isus, Abel ili Kajin. Lako se boriti s poznatim neprijateljima, unutarnji demoni su puno opasniji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 21, 2024 7:19 am

Ali, to nije sve. Bilo bi veoma nekorektno, od mene, kao kroničara jednog vremena, ne ponoviti već napisano, a očito zaboravljeno. Nije apostrofirani pokojni član CBM-a bio JEDINI iz tog kluba, koji je iz Beograda dobijao lovu, dok smo mi bili u odorama ZNG-e i HV-e. I nije samo iz CBM-a, ima ih još, svi su i danas grlati, i, gle čuda, sve kompići druga Laureata !
Zato Lassie, pardon Laureat, kad javno piše sam o sebi, naglašava da je, citiram, "dobrovoljni tajnik RK Marjan". "Zaboravlja" reći da se samoproglasio tajnikom, ne zbog toga što je duševan, i oće pomoći starom-novom klubu, nego zato što je tajnik po Statutu odgovorna osoba, pa onda, kraj neodlučnog predsjednika kluba, može raditi što hoće.
Ima li gdje primjera u Hrvatskoj da netko (kao npr. ja) javno napiše da u nekom klubu 6 ljudi rade na svoj znak bez važeće dozvole, prođe 6 mjeseci, a samo dvoje obnove znak, tj. dozvolu za rad ? Što je onda odgovornost tajnika, ako ne sprovođenje i poštivanje zakona ?

U kojoj se to državi može dogoditi da predsjednik Saveza zabranjuje webmasteru da odgovori članici-klubu, iako je tog istog webmastera upozorila i tajnica Saveza ?
RK Split čeka na odgovor više od 6 mjeseci ! Zašto ? Zato jer predsjednik svjesno krši zakon, i to mu nije prvi put, dapače, to mu je rutina postupanja i vladanja.
Autokracija, kao kod kralja Aleksandra. A ima i drugih sličnosti, ovoga je potvrdio ured za udruge grada Zagreba u siječnju, a onamo je bila 6-januarska diktatura.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 22, 2024 6:44 am

Ljudi zaboravljaju , pa moram pisati opet, Fata je Fata, a dvaput je dvaput !
Drug Laureat se samopostavio za odgovornu osobu u dva kluba, CIG i CBM. CIG nisam mogao naći na DXCC standingu, a CBM je zadnji put osvježio standing prije rata. I to ga nije osvježio on, nego drug Goran ! U Supetru su, nakon mog višekratnog pisanja, tek prije par godina izvadili DXCC diplomu, i to onu osnovnu, geni su prevladali.
U Pazinu je stanje kakvo ga je ostavija Edo 1979. Znači, uzdanički klubovi ne znaju za izvrsnost, natjecanje, i zdravi sportski duh. Kakve "odgovorne" osobe, takvi klubovi.
Pogledajte malo gdje ćete naći druga Laureata na DXCC, IOCA, 9AFF , 9A SOTA, sve ono u što se javno kunu, a ispod traverše petaju roge. Ali zato demagogije puna usta.
Sad će on doći u punom sjaju i glamuru, kad počme anketiranje, kampanja i kupnja beneficiranih uređaja ! Moj je skromni prijedlog da prvo Savez kupi određeni broj, i pokloni onima šta su in ukrali uređaje, šta ih je namočila voda, i onima šta ne plaćaju članarinu HRS-u ! Šta će se bidne udarnice više zajebavat s reversima, i papirologijom, kupiš im, i pokloniš, i, mirna Bosna, a i Hercegovina. Za 300 kuna ! Smijeh iz Brindizija i Barija odjekuje do Hrvatske. Ali, ne zaboravljamo mi ni Švabiju. Bože sačuvaj.
Oće se opet ić u Podstranu na kavu ? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 23, 2024 6:23 am

Ali, to nije sve ! Par riječi o vrbovanju.
Imali smo u klubu istinskog (ne samozvanog) doajena, (sada) pokojnog Borivoja Pešića 9A2JI. Završio Srednju tehničku vojnu školu u Sarajevu prije 2. svj. rata, i bio vrhunski vojno tehnički kadar. Odmah po oslobođenju pristupio radio klubu u Sarajevu, gdje je morao položiti 8 ispita za dobiti licencu i dozvolu za rad. Po dolasku u Split, odmah je pristupio AKL-u. Neposredno pred Domovinski rat, muzilski i banjičarski kadar mu je počeo puniti glavu da nas napusti, i prijeđe u CBM, jer, citiram, "tamo prijete ustašoidni elementi". Malo pomalo, nagovoriše starog čovika, i on prešo.
Bilo je još par starih članova, koji su s početkom rata počeli plaćati članarinu u CBM-u, sve na prste jedne ruke.

Otprilike u isto vrijeme, doživotni predsjednik RK u Supetru, se zakračunao u kancelariji, uz čuvenu rečenicu, citiram, "da na supetarskoj rivi peku vola razularene ustaše".
Zašto ovo pišem ? Zato da se vidi kako je ista retorika bila kod čelnika uzdaničkih klubova, koji nam, više od 30 godina "uspješno" uče i vode mladež. Zato je i nema.

A što reći za sami čin vrbovanja. U proteklim godinama, sve sam ih nabrojio, i opisao njihove crimene, i gle, baš takve su vabili, i "uspješno" dozvali. Svaka ptica, svome jatu. Oni na kupu, a mi jači. Svi zadovoljni !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 24, 2024 7:49 am

Može malo, za promjenu o Laži i paralaži. Ne , neću prepričavati priču koja je poznata, nego ću, pred IOTA contest, ljudima osvježiti pamćenje. Prije 16 godina je bila akcija 9A0COAST. Rastrčali se dva doživotna predsjednika uzdaničkih klubova, obećavali brda i doline, drug Laureat nabrajao sa koliko otoka će on (klupski znak) raditi, da uveliča značaj programskih aktivnosti. Naravno da od svega ništa. Na kraju doživotni predsjednik iz Supetra doša mene molit da radin na SES znak, s obrazloženjem da, citiram, "Tomo (9A4W) radi, on je predsjednik, a u klubu nema tko"! Ja odradio, ispisao karte, dostavio im ih za otpremu, još su bili ljuti što nisam sam platio poštarinu! Baš kao u filmovima sa Giuliano Gemmom, zajebi sve, i vrati se sam! Tako funkcioniraju od 1993. , do danas.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 25, 2024 10:38 am

I prođe još jedan utorak, u nizu, a da se (barem tada) nije oglasio pozivni znak postaja u eteru, gdje je on "odgovorna" osoba !
Svi to vide, svi to znaju, već više od tri desetljeća, i - nikome ništa. Bitno je da tezga radi, od 1999. , do danas.

With a litlle help of my friends !

Nema džabe, ni u stare babe !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 31, 2024 1:17 pm

Još jedan je utorak prošao, a da se iz nijednog kluba, di je drug Laureat odgovorna osoba, nitko nije oglasio, na nijednom bandu !
Šta je vama ljudi ? Zašto je Promet produžava autobusnu liniju do nove lokacije kluba ? Džaba krečili ? I stavljali nove pločice ! ;)
Evo osmi misec, sad će Rusi i Nijemci na Murter, opet će sidit na kamenom zidiću, i "zidarušu" u ruke, ka da su hrvatski branitelji.
Sve gola Minken bojna. Neće ih dočekat novi (beneficirani) uređaji, ali, drug Laureat je čovik od riči, ako nije ovo lito, bude iduće.
Profunkcioniraće i ruski biro, a i hrvatski, ako bog da, ajde, imaće ćer posla... Obeća je Trump, čin postane pridsidnik, u 24 ure.
Moš mislit. Ka i demokracija + poštivanje zakona u D-12/3. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 02, 2024 6:39 am

Nemojmo sve na nejaka pleća predsjednička. Šaraj malo... Ima i druga odgovorna osoba Saveza, tajnica.
Dakle, taman kad sam, ko pravi Hlebinac, pomislio da ja i moj klub pušemo u isti rog s tajnicom, nakon 8 godina, ona dobila od nas prvi žuti karton.
Da ne prepričavam, evo, karta kanta :
Kako biste dobili mogućnost korištenja e-servisa, potrebno je da taj zahtjev zatraži član sa svojom pozivnom oznakom.
Nažalost, nije moguće da se radioklubovi prijave na naslovnicu.

To napisa ona, ispred Saveza.
Ja joj odgovorih :
tvrdnja da se klubovi ne mogu, ili ne smiju, prijaviti na naslovnicu, jednostavno ne stoji. Takav stav NEMA uporištu u nijednom važećem dokumentu HRS-a. Klub je član, sa svim pravima i obvezama kao i svaki drugi, individualni, ili preko matičnog kluba, član.

Ne samo da nam priječe korištenje prava člana (članice) HRS-a, u svoj svojoj punini, nego nas drže za bedake. Moj klub je i prije imao pasvord za logiranje na HRS stranicu, kojeg nam jedan odmetnuti član neće da preda.
Poznato je da HAKOM više ne prima papirnate zahtjeve za dozvolu za rad, bilo novu, ili za produženje. Postoje ljudi, amateri, bez obzira koliko to nekima zvučalo kao SF priča, koji nemaju, niti su ikada imali kompjuter, e-adresu, internet... Ima jedan takav na Braču, ima sve DXCC zemlje, i na YU2, i na 9A2 znak, a nema kompjuter.
Tu uskače, i mora po dužnosti, tajnik matičnog kluba, koji mu odradi potrebno, elektronski, bez papirologije.

Ali, da čitatelji ne bi pomislili da je ovo puko proceduralno pitanje, otvoriti ću im oči. Razlog što webmaster, predsjednik i tajnica postupaju protuzakonito, svjesno i namjerno, leži u činjenici da se boje da bi onda klub (članica) tako logiran, mogao pristupiti forumu !!!
U izbornoj godini ? A dogovorili se da Reutersa treba ubit ? Pa ta ista (sada)tajnica je pomagala Laureatu, dok je bio (jedini) kandidat za predsjednika, zivkala nelegalne, neplatiše članarina, skupa i po nalogu (bivše)tajnice prepravljali i krivotvorili datume uplata, registracija, i svega što im je stajalo na putu njegove pobjede !
I to kad nije imao protukandidata ! Možete zamisliti što bi bilo da je imao ? Vaterlo !

Najgore je kad se vlast osladi, a silnik osili. Do sada su jaganjci bili utihli, no, neće vazda.
"To vam ja garantujem !"
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 03, 2024 6:27 am

Pitam, kakva je situacija u Berlinu? U gradu od cca 4 do 5 milijuna stanovnika ima nešto više od 1000 amatera. Samo 2 Ov (po našem klub), njihov i još jedan u ex zapadnom dijelu imaju svoje prostorije (od 25). Ostali se sastaju po kafićima. Moji domaćini se financiraju iz svojih sredstav

Vrhunski demagog, drug Laureat ! Manipulira činjenicama, kao da je diplomirao na Sorboni, a ne pohađao večernju školu.
Zaboravio je , jadan, reći, da se i kod nas (oni) sastaju po ugostiteljskim objektima, ali od naših, ili državnih novaca ! Odluku za to donese on, u hodu, autokratski, poslije se ozakoni na telefonskoj, elektronskoj ili birtijaškoj sjednici IO-a. Zato i je onakav sastav, da bi moglo sve proći.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 05, 2024 8:03 am

Da se mi vratimo narodnoj poslovici : Pomozi sirotu, na svoju sramotu.

Prvi tiskani Dnevnik rada amaterske radio stanice je tiskala Vojna štamparija u Splitu, a dizajnirali smo ga pokojni Mladen Blašković (član AKL-a) i ja. Prve QSL-ke za CBM smo dizajnirali i pripremili za tisak, isto nas dvojica.
Sve to ništa ne znači Laureatu, baš kao ni Zvjezdano selo, ta on je doša na sve gotovo, nije mora zamarat ni mali, ni veliki mozak. Ali, šta je on napravija ? Sve razjeba.
I to, onako, muški. Od CIG-a sam zadnju QSL-ku dobija 1986. , a od CBM-a nisam nijednu u neovisnoj Hrvatskoj ! U oba kluba on odgovorna osoba ! A posla sve.

Kako radi QSL biro, nažalost, vidimo, zorna je i transparentnost rada, i polaganje računa.
Zadnji sam LOG kupio u Kraljevici, gospođa Ljilja prodavala tuđe, ispod banka . Prije toga, prodavali Česi, skupa sa amaterskom kartom svijeta, u Murteru, za bagatelu.

Kad je ta dva segmenta Laureat razbuca i razjeba, šta je od amaterske veze ostalo ? Pivuša sa Rusom i Nijemcem, na murterskom kamenom zidiću ? Očeš fotku ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK