QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Oct 15, 2015 5:55 am

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 31, 2015 4:53 pm

Koliko je HRS vrhuška "uspjela" sterilizirati HRS forum svjedoči i činjenica da o QSL-kartama više niko i ne govori. Kako javlja Radio Mileva, nacionalni QSL biro je zatrpao dnevni boravak privatne kuće !
Još se samo čeka da hazjajin odriješi kesu, da bi se paketići poslali po Hrvatskoj. Mi njima 1.400 kuna u ovoj godini, oni nama dvije poštarine, sveukupno "povrata sredstava" 1,7% ! Tak i treba.

Neki dan me jedan prijatel, iz Purgerije, špotal, da "što se ja bunim da je nacionalni biro u privatnoj kući, kad imamo lijepi broj klubova na adresi predsjednika istog kluba". Heben ovaj novi registar !
Sve se vidi, sve se zna. Jedino šta u registru ne piše je podatak koliko je klupskih uređaja u stanu predsjednika. To bi, moliću lijepo, bilo malo previše, nije li dosta da vlada načelo klub, to sam ja ?
Vi bi, odma, uvodili i ono drugo, klub je tamo gdje mu je (beneficirana) postaja !

Ne pišem ja ovo, bez veze, na današnji dan! Predsjednik HRS-a je ozbiljno zaprijetio klubovima, citiram "da su dužni, do današnjeg dana, poslati ispunjene obrasce....." ! Šta slijedi ako ne urade to ?
Streljački stroj, Šicer, ili vješanja po Dubravi ?

Nikako taj nabijeđeni predsjednik da shvati zašto je Isus prao noge svojim učenicima...........
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 16, 2015 6:44 pm

Kolike su to ovce, članstvo HRS-a, niko se ne buni što su dobili jedan ili dva paketića iz nacionalnog biroa u cijeloj godini ! Kad su ovce, nek' ih šišaju, da ne rečem primjereniju, bezobraznu, riječ.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 17, 2015 6:29 am

Jučer sam dobio direkt od UA6A/p sa potvrdom veza za 30 različitih RDA ( DA i CN )!
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 25, 2015 10:45 am

Neki dan ispunih i poslah, u ime kluba, podatke za slanje QSL karata iz "nacionalnog" QSL biroa klubovima (članovima).

Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Podsjeća me na početak 1992' , kad su iz tajništva, u prva tri mjeseca, tri puta tražili (i dobili, od nas, budala) iste podatke, gdje je koji član, u kojoj postrojbi, službi, ili obvezi.
Rezultat ? Najbolje su prošli oni koji nisu bili nigdje, poslije njih oni koji su bili na drugoj strani (poslije učestvovali u KV contestima u organizaciji HRS-a, bez dozvole za rad), a dragovoljci DR-a, i njima slični, najebali ko žuti.
Tako i treba, koj' nas je kurac tero' grlom u jagode, mogli smo fino, ko i većina, čekati da se sve riješi, pa ić u pukovničku penziju.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 26, 2015 9:53 am

Stisla zima, što češ, no prebirat QSL-ke, slagat kartice i uspomene.
Dođoh tako i na (nepriznato) Kosovo i Metohiju. Radio domaće (hrvatske) mufljuze koji su tamo bili, nikad kartice. Radio tamošnje Albance, nikad kartice. Podrazumijeva se, u oba slučaja, in-return !
Jedine dvije koje sam dobio su od Dušana i Maria, oba Slovenca ! Istina Bog, bilo je i malo javnog prozivanja, ali sve je (odavno) stiglo.
E sada, ko je vrijedniji radioamaterskoj zajednici svijeta, samoprozvani "elitisti" iz HRS-a, ili izgnani nepoćudni elementi ? Ja znam.
U politiku se ne diram. Za to postoje drugi forumi, na kojima se žarko angažirao bivši član ovog foruma, moj imenjak iz Karlovca. Tamo on udara po partizanima i četnicima. Dok neko ne izdrži... ;)

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 27, 2015 10:14 am

Kako javlja Radio Mileva, QSL manager se nalazi u DN županiji. QSL-ke se nalaze na članstvu nepoznatom mjestu. Sretni klubovi dobili DVIJE pošiljke u ovoj kalendarskoj godini.

Predsjedniče zar te nije nimalo stid i sram ? Ne radi novaca što ih trpamo u vreću zvanu Jama bezdanka, aka vlastiti prihod HRS-a ( latinica, rvaski, čitaj : harač), već zbog činjenice da HRS treba služiti radioamaterima, a ne obrnuto (u funkciji kasice - prasice) !

Ili si se ti ušemio u činjenicu da ti mili ARG-eaši ne izmjenjuju karte, a tvoji istomišljenici u Zagrebu i ne šalju, od Emila, Nikole, i Pere, nadalje ?

Di će ti duša, satrape radioamaterizma u Hrvatskoj ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2015 5:14 pm

U netom pristigloj novici 425dxnews pročitah, između ostalog, da je cijeli prosinac, tradicionalno, mjesec YOTA-e.
I drago mi je, i nije mi drago.
Drago mi je da i mladi imaju svoj mjesec, iako to nije nikada bio prosinac, nego svibanj.
Nije mi drago, jer od ovih generacija koje, sad već opetovano, upražnjavaju YOTA-u, nisam nikada dobio QSL-ke za održane veze, iako bi ih uvijek poslao na naznačenog im managera .
Ko ih uči, dobro i rade.
Od "instruktora" iz uzdaničkih klubova, do zagovaratelja i promotora (valjda za lovu ? ) Hamsphere-a ?

A i vide dica da se HRS vodstvo i nacionalni manager kite izjavama jedne vrste, a stvarnost i QSL-iranje u Hrvatskoj je nešto drugo, totalka !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 30, 2015 3:23 pm

Dobio sam QSL-ke za održane veze sa 9A5RBJ/p i 9A5RPZ/p, samo nisu papirnate, nego e-QSL ! Reko bi čovjek, bolje išta nego ništa, ali, nije tako. Minimum pristojnosti je na dobijenu papirnatu karticu, takvom i odgovoriti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2015 6:43 am

Danas obvezno kupiti dnevni list "24 sata", s prilogom - knjigom Proročanstva babe Vange, sveukupno deset kuna. Samo tamo klubovi i licencirani operatori (možda) mogu naći i saznati kad će dobiti QSL karte s "nacionalnog" biroa.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK