Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Jul 16, 2022 8:55 am

Završilo Sljeme, nema izviješća, nitko se ne hvali desetinama novih operatora, no ne sumnjam da će potegnuti lovu od HRS-a, predviđenih za tu namjenu.
Starog psa se ne da naučiti novim trikovima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 16, 2022 4:58 pm

Pročita san da ih je s uspjehom 20 položilo.Koliko me sjećanje služi startalo ih je nekoliko više.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jul 16, 2022 5:14 pm

Žena nosi 9 miseci... Mi smo svoje tečajeve počinjali u trećem tjednu rujna, ispiti bili u svibnju. Ali, pametni Ivek je šupera Laureata, on je drža dan kraće, a više ih je izašlo s diplomon ! Ne znamo kako stoje sa plivanjem, ali, bez sumnje, imamo još jednog kandidata za Guinness-a !
Sve šta rade je proizvodnja magle, samo je pitanje za koga. Jer, i ptice na grani pjevaju o industriji operatora, a u stvarnosti nula.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 16, 2022 5:28 pm

Dobro je govorija moj prijatelj pok.Jerko,9A3OZ..Sve su ti to ŠTRUKABOTUNI ! A on pomorski radiotelegrafist,cili radni vijek po morima a JNA vojni rok 3 godine na "Galebu". :shock: Reka je da bi mu bilo lakše da su ga bacili 3 godine u pržun.Pametan zna zašto. :?
Davno je to bilo,ja mlad,zelen i naivan, nisan pojma ima o čemu on to govori.A onda mi je objasnija.Ali,ti "njegovi" ŠTRUKABOTUNI nisu bili radioamateri već radioprofesionalci koji su 2/3 života navigali po svitu.To je još gore nego ovo kod nas.Moglo bi ih se nazvati i INSTANT radiooperatori. :lol: Ono ka Cedevita. :D
Ja se smijem a u biti je žalosno. :(
QUO VADIS HRS :?: :!: :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 17, 2022 11:09 am

Nakon svega još nitko nije dao nikakav dokaz da su protupropisno izdani prijedlozi pozivnih oznaka,
niti da su protupropisno izdane dozvole za rad, niti da je netko uopće na bandu čuo neki od tih znakova,
a ako ga je i čuo, da taj radi bez dozvole. Za sve treba dokaz, inače rasprava nema smisla.

Reče pametni Martin, i ostade živ. Slugo trenutno vladajućih u HRS-u, zar misliš da smo toliko glupi, pa da nemamo dokaze ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 18, 2022 7:26 am

Kad sam bio na svom prvom putovanju po Velikoj Britaniji, frapirale su me dvije stvari, 90 % crkava je zatvoreno, i drugo, njeni stanovnici tretiraju kuću kao robu na tržištu, koju su spremni prodati za 5 minuta, ako ocijene da je dobra ponuda, i da će zaraditi.
U dugim razgovorima, nastojao sam uvjeriti sugovornike da je u Hrvata drugačije, da im je kuća dom, koji nije na prodaju, osim krajnje nužde. Nisam siguran da su me 100% shvatili, unatoč korektnom engleskom jeziku.

Jučer sam pričao s nekoliko RA , starijih od mene, na temu (ras)prodaje hrvatskih pozivnih oznaka. Svi dijele moj , javno izrečeni stav, da je to dio obiteljskog srebra, dio nacionalnog blaga, koji se ne prodaje, i koji nema cijenu.

Podsjetili smo se i da ima stranaca koji su vrlo vezani za Hrvatsku, nekretninski, rodbinski, neki su i oženjeni za Hrvatice, imaju hrvatski znak, korektno rade, šalju karte, ukratko, po ničemu se ne razlikuju od nas.

Prije više od 15 godina sam imao javnu raspravu na HRS forumu s Davorom 1UN, koji mi je pokušao osporiti argumente oko dodjele pozivne oznake mom prijatelju Tadeju S51TA, aka 9A1TA. Nekoliko principa, uzusa, i pravilnika je tom prilikom bilo prekršeno, između ostalog, i PRVI PUT dodijeljena jedinica, nekom strancu.
Kako kaže vic, svaki idući muškarac je "drugi", tako da nitko nije ni trznuo kad je izdan znak 9A1TT, s istim primjedbama kao i u prvom slučaju ! Kud ono zapisano da stranac može dobiti samo broj 8, plus troslovni sufiks ?

Ono što želim naglasiti da su obojica bili donatori, mecene, ili kaj god, i za to imam materijalne dokaze. No, nisu donirali HRS-u, nego grupici iz Istre, odnosno privatnog feuda na Kozjači ! Zato je taj isti Davor "dao ruke", i malo više, da profunkcionira Buje remote. Ta naviko je "pomagati" strancima ! I, kao slučajno, baš mecenama i donatorima ? Na Balkanu nema slučajnosti.

Da je priča sama sebe raširila, vide i slijepci, povezuje se sa remote stn u Estoniji, operatorom iz Haife, pretjeranom aktivnošću baš određenih postaja, i, gle čuda, svi imaju sufiks TT, ili je TT ukomponiran u troslovni sufiks, što samo, na prvi pogled, potvrđuje identitet, i pripadnost određenoj grupi. Zašto me ne čudi da svi imaju američku putovnicu ?

Da se ne bi makli s teme, ponavljam očito, svaki je taj Amer pokazao prstom, i tražio baš taj i takav znak, HRS im je udovoljio.
To nije bila tražnja, to je bio diktat, kojeg su oni, koji su primili danajske darove, morali bezpogovorno izvršiti.

Hrvatice i Hrvati, dragovoljci Domovinskog rata, časnici veze Hrvatske vojske, nisu nikome prijetili, tukli šakom po stolu, nego ljubazno molili za konzumiranje svog prava, nije im bilo udovoljeno. Postoji čitava uredna dokumentacija o tome.

I, na kraju, jedan pozitivan primjer, ali ne iz ruku pomoćnice tajnice : Moj ratni drug i klupski kolega je zatražio znak, predložio ga, i dobio ga, ali dobrotom i korektnim radom nezamjenjive gospođe Ljilje, na odlasku ! To se neće zaboraviti ! Dragovoljac koji nikada nije tražio ništa, najmanje neku privilegiju, dobio je od hrvatskog korpusa onaj minimum minimuma, i bio je, i ostao zadovoljan.

Zašto je mogla Ljilja, a ne može Marija ? Zato što je Ljilja znala da radi dobru stvar, sve po propisima, i pravi pravi poso hrvatskom dragovoljcu, vojniku, i radioamateru s 40 godina amaterskog staža.
Ta ista Marija je ucjenjivala plaćanjem članarine, ne osobno, nego s pozicije sile, vlasti, moju suprugu, u postupku produženja dozvole za rad. Moja supruga je bila jedina kojoj se tražila potvrda o pozivnoj oznaci za produženje dozvole za rad, par mjeseci prije su drugi iz kluba produžavali, njima nisu tražili ! Kad sam nazvao zaduženu godpođu u HAKOM-u, ona mi lakonski reče da nema moju ženu u evidenciji ! A za to je kriv HRS, i njegove službenice, jer je nema ni u 9A adresaru ! Od ignoriranja do ucjenjivanja je samo korak.
Svu sam dokumentaciju priložio HAKOM-u, i žalio se na rad HRS-a, nitko nije snosio nikakve konzekvence. A moja supruga položila prije nego što se ta službenica rodila !

Ima još, pomalo, sve ću napisati, da javnost čita, koje gadosti stručna služba HRS-a radi svojim članovima.
Last edited by 9a2jg on Mon Jul 18, 2022 4:56 pm, edited 3 times in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 19, 2022 8:06 am

https://www.hamradio.hr/download/Radioa ... VJESCE.pdf
Zna san ja da ne more proć bez tečaja plivanja ! ;) Kopirali Zvjezdano selo. A sve leži u obuci ročnika JNA u Lori. Tamo di je bija veslački klub Mornar, na Poljudu, tamo bi stariji vodnik vodija ročnike na tečaj plivanja. Njemu nije bilo bitno oće li naučit, nego da se niko ne utopi ! Jer, onda nema napredovanja, jedan ciklus, i šalju te u neuvjetni garnizon, tipa Knin, Vis ili Lastovo.
Ništa se, ništa, prominilo nije... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 20, 2022 2:37 pm

Neki se ne javljaju, po 6, 8 ili 10 mjeseci, na onom sterilnom forumu, pa kada dođu, odjednom svi pametni. Neće ići.

Živimo u građanskoj državi, valjda bi se trebali tako i ponašati ? Kad se ustanovi kritična masa neistomišljenika, nisu oni teoretičari zavjera, PTSP-ovci, ili baš njima neskloni ljudi ! Tekovine neovisne građanske države se brane i u hobiju, jer ako te neko tare i u hobiju, trat će te i na puno veće i ozbiljnije stvari. Zato je cijela ova situacija lakmus papir demokracije, vladavine prava, demokracije, transparentnosti, i još puno toga.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 22, 2022 6:57 pm

https://www.hamradio.hr/9a0hq-u-iaru-hf ... atjecanju/
Razvidno je da je 9A0KG radio sa dva operatora, jedan iz RK Marjan, drugi iz RK Kaštilac. Pametnima, ma gdje bili, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 23, 2022 4:05 am

Zove me čovik iz Splita, da šta san se ja namečija na bidnoga Laureata, da je on radija sa onin šta ima, ne more sa onin ča nema !
Rečimo, na primjer, iz Supetra nisu radili nikako, jer onih par stotina dice, šta su tobože završili tečaj, u neovisnoj RH , jednostavno ne postoje. A to je upravo slučaj i sa našom Uzdanicom, da je istina ono sve šta su prikazivali da je, prema DPZ, ne bi tribali tražiti sponzore u inozemstvu, dala bi ŽZTK, bez riči.
Ima još objekcija, pomalo, dugačko je lito...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK