Jučer, 10.siječnja, na isti nadnevak kao prije četiri godine, županijski Ured za udruge je izdao novo rješenje o odgovornim osobama za zastupanje RK Split 9A1AKL/9A2A. Tako i treba, jer institucije sistema rade svoj posao. To su divne žene, djelatnice koje odgovorno i savjesno rade svoj posao, i koje su spremne uvijek pomoći volonterima Narodne tehnike. Pametnima, ma gdje bili, dosta.
Prije cca dvije tisuće godina, namjesnik rimskoga cara Augusta, Poncije Pilat izreče čuvenu misao : "Što napisa, napisa!"
Ta zvijezda vodilja neizbježno prati sve ljude, u sve dane života i rada, bili oni pošteni, ili kriminalci. Ove godine se navršava tužna i žalosna obljetnica, 30 godina od početka sustavnog varanja hrvatske države, navodnog produciranja radioamaterskog kadra, a u stvarnosti štancanje operatora na papiru, osoba kojih nema. To je u svakom sistemu na svijetu kažnjivo, osim kod nas ! Kod nas se stjegonoše takvog nakaradnog i kriminalnog ponašanja nagrađuje, državnim nagradama, i novcem, Judinim škudama, za maglovit proizvod - Potemkinova sela. Dokaze gledamo tijekom svakog KV fildžan natjecanja u organizaciji HRS-a, pa ćete tako moći gledati i slušati i prekosutra, prosjek godina operatora preko 60 godina ! Napregao sam se koliko sam mogao, i iščačkao po JEDNOG "mladog" operatora, u Supetru, Kaštel Gomilici, i Pazinu. Izdano je , doslovno, na stotine pozivnih oznaka, aktivno u eteru, samo ta tri mladca, a i oni su, u međuvremenu, ostarili. Zato su veleumne glave u povijesnim bespućima Dalmatinske 12 izmislili da je mladež do 27 godina ! Meni su od tih godina djeca išli u školu !
Davor, 9A1UN, nam je još "dužan" razuman i smislen odgovor, navezan na vlastito javno obećanje, citiram ga " zašto nema mladih operatora, to je nešto drugo, što ću poslije objasniti..." Čekamo, ne Godota, nego Davora Kucelina... Znate kao i ja, da odgovor nećemo dobiti nikada, jer bi (is)pilao fantomsku granu, na kojoj sjedi.
Uzdanica se, a to već jednom napisah, korigirao (nakon 30 godina varanja društva), na HRS forumu ; sad više ne štancaju operatore, sada su to, citiram, "društveno korisni ljudi" !
Zaista, čelnici uzdaničkih klubova drže ostatak RA populacije u Hrvatskoj budalama. I još za to od HRS-a, sponzora i države, uzmu novce. Jer, stavite ruku na srce, tko ne bi dao novce, kad vidi (na papiru) puste rezultate u radu s mladima ? I ne slute da je to 30-godišnja prijevara, koja teče...
Nije nama Hrvatima "kriva" Ljilja Vokić, i djelovanje ministarstva prosvjete u njezinom mandatu, od kada je počelo urušavanje dijela učenja tehničke kulture u školama, nama su krivi kriminalni elementi, koji sustavno falsificiraju, varaju i kradu ovu državu. ZTK-e su im "samo" držale skale, zadnjih 30 godina.
Moja pokojna mater je uvik ponavljala da je lopov oni koji krade, i oni koji drži vriću, i, da sve šta s vragon počme, s vragon i završi.