Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Fri May 27, 2022 5:16 pm

Već sam bio napisao da je "skraćeni" zapisnik sa skupštine neiscrpan izvor "bisera" i neviđene mudrosti onih koji su svašta izjavljivali. Tako , na primjer, pomoćnica tajnice, sada je zovu voditeljica radne skupine za rad sa djecom i mladima, izjavi slijedeće : "Nažalost ima dosta klubova koji ne žele raditi sa mladima". Notorna laž. Istina je, da je ona pala s kruške, ali ja se njoj ne čudim, nego ostalim diskutantima, koji su diskutirali u tom tonu.
Ona je u službi segmenta HZTK, i par djelatnica, koji strašno upiru da HRS u cijelosti bude servis HZTK za mlade, i zamjena za tehnički odgoj u školama.
Osim toga ona ne shvaća, ili neće da shvati što napisah neki dan, da je HRS krovna organizacija ČLANOVA , koji sami određuju svoje prioritete, shodno prostornim, materijalnim, kadrovskim i financijskim mogućnostima. Ti ljudi, sada većinom sjedine, su stvorili klubove, udružili se u savez, i sada su oni članovi drugog reda, zato što se ne uklapaju u sheme zacrtane u par ženskih glava, koje su tu našle svoje uhljebljenje ! Umjesto da bude zahvalna i ponizna, ona se našla dijeliti lekcije generaciji svog oca. Bogami, dobro ju je odgojio, na čast mu !

Ali, nije se repica počela dizati od jučer. Od početka je sve s njom išlo naopako, a sada misli da je uhvatila boga za bradu kad je u očitom kolu DMR, remote i YOTA grupe, nasuprot 95% ostalih, pravih radioamatera.
Mili bože kud sam zašo, noć me stigla u tuđini...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 29, 2022 5:13 pm

"Stručna služba je postala sama sebi svrha, a ne servis članica, pitanje je treba li nam uopće takvo šta u savezu koji broji cca 1000 članova ? " Ovo nije moj citat, nego je prepisano iz kandidacijskog obraćanja pastvi druga Milina. Ne smijete se ? Pomalo...
"Najviše me zaboli kad se na skupštinama HRS-a glasa za izbacivanja klubova zbog neplaćanja članarine." Ovo je također njegova umotvorina iz pristupne besjede. Nazočni na zadnjoj skupštini mi kažu da nisu zamijetili suzu u njegovom oku. Dapače, on u zadnjoj turi odnese klubovima koji (također) nisu plaćali dvije godine (a i više), pakete QSL karata ! Znači, oni dobijaju prvi, i ne predlaže ih se za brisanje, odnosno izbacivanje iz HRS-a ! Ovo je tipično ponašanje HRS vrhuške koje se da zorno usporediti s preminulim članovima, i odnosom HRS-a prema njima.

Bjelodano je jasno da postoje dvije skupine članova, oni koji misle svojom glavom, i oni koji im begenišu, drže za skute, pabirče mrvice s posne trpeze, i pridržavaju im krov da ne padne.
Tko god da je u životu osnovao makar jedan klub, ili PPS, neće nijedan ugasiti, to vam je sigurno, ka u SBER banci ! On, jadan, nije osnova ništa, pa nema za čim žaliti, jer, di god je doša, stiga se bahatiti na tuđe muke i trude, od radio klubova Kaštilac, Marjan, do Zvjezdanog sela. A račune nije nikada nikome polaga, ka i pajdaši mu, kako u socijalizmu, tako i sada. Pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 30, 2022 12:36 pm

Zove me sinoć tip iz unutrašnjosti RH, pa kaže : Koki, šta se praviš blesav oko remote-manije, ta sve je bilo očekivano, i predvidivo još 2000./2001. Već je onda bratija bila na istom forumu. Samo se čekao lider, sa kesom i pedigreom, i stvar se zakotrljala...
Dumam ja, šta mi to on napriča, vrtim film unatrag, zaista, meni prije 16 godina priđe tip, i ponudi mi "besplatan" rad s remote lokacije. Naravno da u životu ništa nije besplatno, "cijena" je bila sitnica, moja šutnja. Neki mi po Hrvatskoj nisu vjerovali, no, kada sam im poslao materijalne dokaze, više se ne javljaju.
Gledam ja malo spisak likova s tog foruma, "novih" faca je svega 2 - 3 !
Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 03, 2022 6:49 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... i_ostalo_d
Ovo je lik za kojega je pokojni Savo Golić reko : Kakav je , takav je, pošteniji od onih iz ZARS-a ! Ja čuo na vlastite uši ! Onda možete misliti kakvi su oni, Amerovi pajtosi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 04, 2022 1:25 pm

Vjeran čitatelj ovog foruma mi je jutros poslao zvučni zapis , emitiran jutros na Radio Splitu, u naravi intervju s doživotnim predsjednikom uzdaničkog kluba Vidova gora u Supetru. Povoda su bila dva, useljenje u novi prostor - PPS na predjelu Žedno-Drage, i proslava 50 godina postojanja kluba.

Kako su mi osjećaji podijeljeni, ne znam da li bi se smija, ili plaka. Jer, sve sam ovo predvidija, još prije nekoliko godina, ali sam se, u dubini srca, nadao da se ipak neće dogoditi. Prevario sam se. Oni slave 50 godina, a mi, živući, znamo da nije osnovan 1972. , nego u 1974.g. Imamo i dokument o tome, gdje dotični moli PTT preduzeće u Beogradu da ih pomogne TT furdom, prilikom formiranja. Da govorim istinu, svjedočim i osobno, gdje su na vojnoj vježbi Podgora 72 sudjelovali amateri iz Milne, kao članovi RK Marjan, a ovi iz Supetra su bili mobilizirani kao obični vojni obveznici !

Ali, karta sve trpi, verata vozi, pizda rodi, i vojska obuče.

Da se mi vratimo na intervju. Deboto san pa sa stolice, kad san čuja tu gomilu nebuloza i laži. Pođimo redom. Nakon što 20 godina pišem da nemaju ni DXCC diplomu, udostojili su je zatražiti, i to prikazuju kao planetarni uspjeh. Možda njima i jest ?
Tvrde da su osvojili preko 250 diploma, i da su, citiram, "u najvećem digi natjecanju u svijetu, bili 7-8 puta prvi!"Znači oni, i 9A1A, niko drugi u svijetu nije osvaja ništa ? Zgodno, ako vjeruješ u to.

Tvrde da su obučili i izveli na put 150 operatora. Na pitanje novinara di su ti, odgovaraju : "Po Europi, i Hrvatskoj !" Nikad se nitko nije u laži utopija, neće ni oni.

Kažu da su izdali fotomonografiju, sa preko 1200 fotki. To ih ide, sigurno im je pomogla pomoćnica tajnice, ta ona je izjavila da radi na monografiji HZTK, valjda ima prakse ?

Ne moram, valjda, napominjati da su u intervjuu par puta napomenuli da su najbolji na otoku Braču. Po falsificiranju, laganju, i grebanju jesu, bez konkurencije. Po amaterstvu, nisu.

Domovinski rat, sakrivanje, izbjegavanje mobilizacije, grebanje o sustav nakon rata, neću ni početi raščlanjivati, bio bi veći tom od prvog dijela Rata i mira !

Ima još, nećemo odmah potrošiti svo streljivo, čuvajte metke...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 05, 2022 10:22 am

Sloboda 71,Podgora 72...krepala je šugoslavija i jna ali nisu šugosloveni. :evil: U Supetru ih je 90%. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 05, 2022 3:34 pm

Ne fermaje telefon, sve navezano na radio intervju. Skočija je stariji brat , od našega Ivota 2GF-a, zove iz Splita, veli, lažu, Milnarani su bili u Podgori 72', a ne oni, i bili smo na Knežeravan i Vidovu goru, a njih je par bilo u štabu TO, onomu istome koji je (jedini u Hrvatskoj) dobija pohvalnicu JNA 1991. za sve vraćeno oružje TO !
Moja je srića šta su akteri još živi, zovu me, potvrđuju moju priču, i dodaju još meni nepoznate pikanterije. Iman materijala za još misec dana pisat. I, bogu fala, žive svjedoke. I bez Amera.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 13, 2022 4:18 pm

Zovu ljudi iz metropole, citiram, " klub je osnovan 1974. , a 25. marta 1974. je počeo prvi tečaj" ! Zajebače oni stare udbaše, malo morgen...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jun 13, 2022 11:31 pm

Znači da im je 48 rođendan.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 14, 2022 6:52 am

Ajde, sad i ti, opet ti se govnar neće javit... ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK