Vrlo rijetko sam citirao druga Laureata, ali sada moram, jer ću ga (po)tući njegovim streljivom :
Trebalo bi biti malo precizniji, ne prestaje članstvo u Savezu klubu koji nije uredno registriran već ne može glasati na Skupštini, sukladno
članku 27. Poslovnika skupštine HRS-a:
Verifikacijsko povjerenstvo neće verificirati zastupnika članice (udruge-kluba) ako:
1. udruga nije uskladila svoj Statut sa Zakonom o udrugama (NN 74/2014),
2. je istekao mandat osobe za zastupanje članice Saveza (Prema izvodu iz registra udruga),
3. udruga-članica Saveza nije platila članarinu za prethodnu godinu.
Za prestanak članstva u HRS-u treba proteći dvije godine neplaćanja članarine.
Što se tiče popisa klubova i zastupnika, gledaju se članarine prethodne godine, opet u skladu sa točkom 27. Pravilnika. To ima svoje razloge koje bi mogli naširoko elaborirati, uglavnom, dužni smo držati se Statuta i Pravilnika. Tako da će popis članica iz 2023 za Skupštinu biti relevantan tek 2024. godine.
Što se tiče isteka mandata osobe za zastupanje, mi ne možemo znati da li će osoba koja je zastupala udrugu zastupati udrugu i u idućem mandatu. U statut svake udruge je ugrađen scenario postupanja po isteku mandata za zastupanje i zna se što je tada činiti.
73, Rolando 9A3MR
Šta, trbuhozborac Martin nije dobro obavija domaći rad, ili je ovo ona američka igra, bad cop, i , good cop ?
Idemo redom. Drug predsjednik je naveo 3 točke, kada se ne može verificirati zastupnika, i samim time omogućiti mu učešće u radu skupštine i glasovanje. To što je napisano, nema spora, i točno je.
Problem je u njegovoj glavi, i njegovoj zločestoj i kriminalnoj naravi, da satare sve neistomišljenike, ili one za koje ON misli da mu rade o glavi.
Idemo redom, V 2.0. Pod 1. , udruga je uskladila Statut, odavno. Pod 2. Ovlaštenoj osobi (meni) NIJE istekao mandat za zastupanje !
Pod 3. , članica (moj matični klub) JE platila članarinu za PRETHODNU godinu.
Već sam TRI puta napisao isto, ali nekima lakše uđe metar u guzicu, nego cenat u glavu.
Za neinformirane, evo i ČETVRTI put. Dan kada je mog pokojnog predsjednika zadesio moždani udar, smo ja i on razgovarali o hodogramu događanja do izborne skupštine. Tada on meni reče, citiram, "Koki imamo fore, ta mandat nam ističe u siječnju 2024".
Na ovom forumu sam stavio fotku izdatog rješenja županijskog ureda za udruge, čitko i lijepo se vidi nadnevak, 10. siječnja 2020. , a postalo je izvršno 25. siječnja 2020. Od dana nastanka izvršnosti teku 4 godine, a ne od dana kada je zasjedala skupština !
U protivnom, zastupnici bi, teoretski, mogli biti zakinuti za trajanje mandata, sve do 120 dana, ili 4 mjeseca ! Zašto i kako ?
Lijepo, zakon (a ne Statut kluba, kako pogrešno i samovoljno tumači drug predsjednik) nalaže Udruzi da u roku od 60 dana, od isteka mandata, MORA organizirati izbornu skupštinu, izabrati nove, ili potvrditi stare izabrane članove na odgovorne funkcije. Zapisnike, sa svim pratećim dokumentima, koje propisuje zakon (a ne statut udruge) se mora dostaviti Uredu za udruge u uobičajenom roku.
Ured je dužan izdati novo rješenje, s novim podacima, ili potvrdom starih, ako je takva odluka skupštine udruge, u roku od 60 dana.
To rješenje ima rok za žalbe, koje je 15 dana, i tek, ako se nitko nije žalio na izdano rješenje, ono postaje pravomoćno.
Suma sumarum, sukladno dosadašnjoj praksi, narečeni hipotetski rok može biti još duži za dva puta po 7 dana, koliko administracija uobičajeno dopušta da pismo cirkulira, između udruga i njih.
Nisu izabrane odgovorne osobe izabrane na rok od 43,5 mjeseca, nego na rok od 48 mjeseci. Zakonodavac je tu bio precizan i jasan.
Na tu sam činjenicu PISMENO upozorio druga predsjednika, svojim mailom od dne 14. prosinca 2023. , PUNA DVA MJESECA PRIJE ISTEKA MANDATA ! Naglasio sam da, upravo poštujući zakon, nema vakuuma u zastupanju kluba, i p(r)ozvao ga na striktno poštivanje zakona.
No, on je u svojoj zločinačkoj i kaubojskoj misiji, baš kao sudac Roy Bean, zajunio, i ne popušta. Ali, ni ne može drugačije, i ne može natrag, jer sada cijela Hrvatska vidi kako je on uzeo pravdu i provođenje zakona u svoje ruke, a to njemu , ni ikome na tom mjestu, zakon ne dopušta. Selektivno korištenje i tumačenje zakona nije u mandatu i nadležnosti predsjednika Saveza, nego stručnih pravnih osoba.
Na kraju, a daleko smo mi od kraja, iz ove njegove nočašnje poslanice se razvidi i odgovor za neupućene glede transparentnosti i uplate članarina. Ovo je IZBORNA godina, i nema lovostaja za kriminalne radnje, baš kao i prije 4 godine, kada se štelilo sve, da bi on mogao pobijediti i postati predsjednikom, iako nije imao protukandidata, toliko mu je bila "jaka" biračka baza.
Telefoni, mobiteli, i mailovi su bili užareni od zivkanja, djelatnica Stručne službe, i njega samoga, na adrese dvadesetak klubova, koji su to odrađivali u minutu do 12, a bazna godina je bila prethodna !!!!!! Kriminal do nebesa ! Kad sam to sve predočio u zagrebačkom Uredu za udruge, ljubazna gospođa mi reče, nakon pregleda dokumentacije, citiram, "gospodine, koliko vidim, vi ste u pravu, ali za istjerati pravdu, morate tužiti." Upravo na tu kartu igraju svi kriminalci, koji su radili kriminalne radnje u HRS-u !
Šta jedan penzioner, sa penzijom od 580 eura, može sustavu, kojem odvjetničke i sudske troškove plaća državni proračun ? Iako bi, da je Boga, i pravne države, nakon izgubljenog spora, odgovorna osoba Saveza, koja je glavni akter, vinovnik, i mastermind kriminalnog djela, morala to refundirati Savezu, do zadnjeg eurocenta !
Moram se ponavljati u izričaju, ta zar taj isti predsjednik ne širi okolo glasine da ja imam PTSP, citiram sam sebe :
Kad su Talijani, prošlog rata, ušli u Bol, napisali su na Domu kulture, velikim bijelim slovima : VINCEREMO !
Ujutro je ispod toga, bio odgovor hrvatskog puka : VEDEREMO !
Pametnom, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja