Kako smo glasali

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako smo glasali

Postby 9a2jg » Thu Nov 19, 2020 7:53 pm

Poštovane zastupnice i zastupnici !
U ponedjeljak, 16.11., obavio sam razgovor u Uredu za udruge Grada Zagreba gdje je registriran HRS i dobio naputke vezano za daljnji tijek izbora tijela upravljanja i nadzora HRS-a. Skupština koju ćemo uskoro sazvati mora biti IZBORNA i u ovim epidemiološkim prilikama morat će se održati online. Sukladno čl. 32. stavak 2 i čl. 33. Statuta HRS-a ja ću, kao osoba za zastupanje koja je zadnja upisana u registar udruga, sazvati IZBORNU SKUPŠTINU. Stručna služba HRS-a će zastupnicima u Skupštini, sukladno čl. 32., stavak 3 Statuta, elektroničkim putem dostaviti poziv s prijedlogom dnevnog reda i materijalima i to 14 dana prije datuma održavanja Izborne Skupštine. Organizaciji Izborne Skupštine pristupit ćemo odmah. Da bi se stekli uvjeti za njezino održavanje potrebno je učiniti sljedeće predradnje:
1. Definirati zastupnike
Prema uputama Ureda za udruge Grada Zagreba potrebno je utvrditi zastupnike u Skupštini s imenom i prezimenom (bez obzira na činjenicu da su nedavno dostavljene vjerodajnice vaših zastupnika za novo mandatno razdoblje 2020.-2024.). Ukoliko se radi o dosad predloženim zastupnicima vašeg radiokluba, potrebno je samo potvrditi njihova imena i prezimena na e-mail: radioamateri@hamradio.hr.
Ukoliko se radi o novim zastupnicima (uključujući i na moguće promjene zastupnika), tada je potrebno dostaviti na e-mail: radioamateri@hamradio.hr ispunjene vjerodajnice s traženim podacima.
Stručna služba HRS-a utvrdit će postojanost članstava u HRS-u te da li je klub uredno registriran pri nadležnom Uredu za udruge. Tablica sa zastupnicima u novom mandatu biti će objavljena na web stranici Saveza.
Obrazac vjerodajnica se nalazi u privitku.
Rok za dostavu ovih podataka (vjerodajnica) je najkasnije do 25.11.2020. do 12 sati.
Dana 25.11.2020. Stručna služba HRS-a obavijestit će putem weba i e-maila sve zastupnike Skupštine o sastavu Skupštine za mandatno razdoblje 2020.-2024. god.
2. Predlaganje tijela upravljanja i nadzora HRS-a
Člankom 25. Statuta utvrđena su tijela upravljanja i nadzora Saveza a to su:
1. Skupština
2. Izvršni odbor
3. Predsjednik
4. Nadzorni odbor
Zastupnici Skupštine biraju Predsjednika i Nadzorni odbor a na prijedlog Predsjednika iz redova zastupnika Skupštine potvrđuju (ili dopunjuju) i biraju članove Izvršnog odbora (čl.38 Statuta).
Kandidaturu za predsjednika Saveza treba istaknuti najmanje pet (5) članica Saveza. Predsjednika Saveza bira se iz sastava zastupnika Skupštine na vrijeme od 4 godine sukladno čl.43 Statuta. S obzirom na specifičan način izbora predsjednika Saveza (elektroničkim putem), svaki kandidat treba dostaviti podatke o sebi kao i predložiti kratak program rada kojeg želi provesti u mandatnom periodu.
Obrazac za isticanje kandidata je u privitku.
Rok za isticanje kandidature za predsjednika Saveza je do 27.11.2020. do 10 sati.
Kandidat za predsjednika Saveza treba dostaviti listu kandidata za članove Izvršnog odbora. U prijavi za svakog kandidata - člana Izvršnog odbora treba navesti: ime i prezime, OiB, adresu prebivališta, mjesto i datum rođenja, stručnu spremu i zanimanje, naziv udruge čiji je predloženik zastupnik, kratak životopis i izjavu o prihvaćanju kandidature za člana Izvršnog odbora.
Rok za isticanje kandidature za članove IO Saveza je do 27.11.2020. do 10 sati.
Nadzorni odbor ima 3 člana koje predlaže i bira Skupština iz redova zastupnika Skupštine a sukladno čl.48 Statuta. Zastupnici u Skupštini mogu dostaviti svoje prijedloge za članove Nadzornog odbora.
Rok za predlaganje kandidata za člana (ili članove) Nadzornog odbora je do 27.11.2020. do 10 sati.
Napomena:
Prijedlozi za Predsjednika (sa osobnim podacima i programom rada) kao i za članove IO i NO dostavit će se svim zastupnicima Skupštine sa ostalim materijalima iz Dnevnog reda Skupštine.
Pripremi poziva sa dnevnim redom i radnim materijalima pristupit će se odmah nakon 27.11.2020. i dostavit će se svim zastupnicima Skupštine sukladno čl.32, stavak 4. Statuta.
za Hrvatski radioamaterski savez
v.r. Željko Pilat, 9A2R

U životu sve dođe na svoje, jedini limitirajući faktor je vrijeme.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Nov 19, 2020 10:13 pm

Nije došlo ništa. Samo se kuva uz nove začine... ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Nov 19, 2020 11:26 pm

U onoj kultnoj pjesmi Barbara, ima jedan stih "parone, dobri odabraste pravac..." I ja se ufam da je dobar...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 02, 2020 8:36 pm

Večeras me kontaktirao jedan zastupnik koji NIJE dobio zadnji set e-mail-a s prilozima, na koje se ja referiram. Prika moj, poslovica je da svatko ima vlast kakvu je zaslužio. I ti, i ja, znamo da OVAKVU vlast nismo zaslužili. Stručnu službu pogotovo. Jer, upravo je ta služba GODINAMA opstruirala sve što bih ja, u redovitoj proceduri, poslao, kao mišljenje, prijedloge, primjedbe, ili kompletno nova rješenja. Da živimo u normalnoj državi takve bi osobe bile davno kazneno gonjene.

Baš me kurjoža, šta će sada Uzdanica reći, kad ga nijedna opcija ne treba ? Hoće li shvatiti da je bio potrošna roba ? Metiljao, sa svojima u klubu, na državni proračun, i sada , nema više, fertik, pedala, feršten ?
Dvi članarine, na tri državne nagrade, priznanja i lovu ! Može li niže ? Obraz - đon ! Pa ti i dalje piši kako (bivši) QSL manager radi najbolje, a da su oni u Nizozemskoj i Austriji u debelom k...u !
Završetak jedne faze u posttranzicijskom periodu, gdje su se otresli zadnji krpelji, socijalističkog tipa, u uvjetima kapitalizma.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2020 3:04 pm

I, očito, nemamo spisak plaćenih članarina, po imenima i prezimenima, pozivnoj oznaci, i matični klub, kako za 2019.g. , tako ni za ovu kalendarsku godinu, iako je platilo 99% onih koji su imali volju platiti.
Odgovor je jasan, došlo bi do revizije kod nekih klubova, i cijeli proces bi bio vraćen na početak. Od toga svi dionici ovog cirkusa bježe, kao vrag od križa !
Stručna služba, umjesto da IZBRIŠE klubove koji nisu u registru udruga, ona ih nutka, da se što prije pravilno registriraju ! Ko je ovdje lud ? To nije posao stručne službe HRS-a, kao prvo, a kao drugo, zaboravljaju da je bazna godina bila 2019. ,kad su također ti svi klubovi bili ILEGALNI ! I svi dionici se prave ludi ! Cijeli postupak je kontaminiran, i spisak klubova se mora reducirati na VAŽEĆE i ZAKONITE, na dan 31.12.2019.g. Svaki drugi postupak, a naročito ovaj, koji sada provodi Stručna služba, je ILEGALAN !

Očito nas drže za blesave i mahnite kad su mislili da nećemo vidjeti ovo očito.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 03, 2020 5:35 pm

Glasovali su po savjesti ali kakva im je ista?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2020 6:26 pm

Problem je u glavama ljudi, neće da vide ono što je očito, da su i Stručna služba, i Pilat, radili protiv zakona. Ako je prošla godina bazna, a jest, onda se tom aksiomu povinuju svi, članovi i članice, osobe i pravna lica (klubovi). A oni rade megamix radio Hvar ! Malo zakona za jedne, malo bezakonja za druge !
Ne meže .
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 04, 2020 12:24 pm

Zovu me , i pitaju, ka da san ja pravnik, kako će biti glasanje za članove IO-a ? Svakome odgovaran isto, da ja iman stav kako mislin da bi tribalo biti po zakonu, svih 8 predloženih na jednu listu, pa prvih 6 idu u IO, a dvoje otpadaju. To bi bilo normalno, samo sam se u zadnjih 17 godina nagleda više nenormalnih situacija, tako da se ne mogu zakleti koja će "opcija" prevladati, zakonska, ili balkanska ? Onaj koji je kvalitetan se ne mora bojati za izbor, ako jest, bit će izabran. Ako ne bude izabran, a on smatra da je kvalitetniji od izabranih, ta učinili su mu uslugu, šta će zdrava jabuka među trulim ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 05, 2020 2:22 pm

Opet sranje ; zovu me, da san prominija mišljenje, da san sada za Pukija !!! Je, moš mislit, jedva ga čekan zvat na marendu !
Najviše volin ove sa znakon, još dvoslovnin, koje niko nikad nije čuja na bandu. Da ne pričan kako se falija sa pustin oštancanin operatorima ? Moš mislit. U Velikoj Gorici , odaklen je, 2016. je plaćeno 12 članarina, 2017 dvije, 2018 dvije, 2019 tri, a za ovu godinu kriju podatke ! Umisto da se sakrije u mišju rupu, i ne izlazi, dok se drugačije ne naredi, on (nema) ima obraza kandidirati se za sastav IO-a ! Pa koji lik moraš biti, bez srama, stida i karaktera, da se guraš tamo, gdje ti, ni po čemu nije mjesto ?
Doista, samo je kod njega na ispitu tajnica mogla imati 100 % točnosti odgovora. Atroke Tesla i Westinghouse, vezani u seriju !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 09, 2020 10:05 am

Znači za uru vrimena počima testno glasanje ! Podsjeća me na one šta su prvi put vidili feratu kad su išli na odsluženje vojnog roka.
Drže nas za totalne budale, ono što je trebala biti rutina, od dva - tri sata, oni su učinili Oxford, naravno, samo da bi se moglo (adekvatno) naplatiti.
Hoće li reagirati Nadzorni odbor ? Ugovor s odabranom firmom je strogo čuvana vojna tajna ? Ponuđeni besplatni softver našeg člana nije ni uzet u razmatranje ! Dok mačka nema, mišice kolo vode...
Uopće ne zavidim onome koji se izabere za predsjednika ; upašće u kašetu brokava, svinutih i ruzinavih... Već viđeno.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK