by 9a2jg » Wed May 25, 2022 4:09 pm
Hvala premudrom rukovodstvu na objavljenom skraćenom zapisniku sa redovne izvještajne skupštine.
Citirati ću zapisnik, jer znam da ga 95% članstva neće pročitati, pa da znaju o čemu pišem. Citiram : " Povjerenstvo konstatira da je, na osnovu plaćenih članarinado 31.12.2021. g. u HRS-u evidentirano 88 radio klubova. Klubovi koji nisu platili l klupsku članarinu za 2021.g., klubovi koji nisu imenovali svoje zastupnike, i oni koji nemaju urednu registraciju u Registru udruga RH, nemaju pravo glasa na ovoj skupštini. Na osnovu toga, pravo glasa na ovoj skupštini ostvaruje 76 zastupnika, iz 69 klubova."
Ovo je prejako. I laik uviđa da, u stvarnosti, nema 88 klubova, nego 69. Iz tih 69 klubova ima 76 zastupnika. Od tih 76 zastupnika, skupštini je nazočilo 24 ! Ali, tek sada dolazi šlag ! Od tih 24, ima predsjednik i podpredsjednik, tri člana NO, i tri člana IO-a ! Znači, ako izuzmemo one koji su, po prirodi stvari, morali doći, došlo je 16, od 76 zastupnika sa pravom glasa !
Rekao bih sramota, jer ne znam prikladniju riječ, a opet, ta riječ se vezuje uz obraz, čast, poštenje, odgovornost, nisam siguran da bih to uputio na pravu adresu.
Idemo dalje. Na idućem listu predložiše, i izbrisaše RK Korčula, jer, navodno, nije platio članarinu HRS-u dvije godine za redom ! Ja ih znam barem 5, ali žrtveno janje je bila Korčula. Da su ti mamlazi, koji su za to bili, predlagali, i izglasali, dizali taj klub iz pepela, kao ja 1970 i 1971, ne bi im bilo na pameti učiniti takvo što. Sram ih može biti.
Klubovi koji nemaju urednu registraciju, je nisu ni imali u studenom i prosincu 2020. kad je bio postupak za izbor novog predsjednika. Trpljenje ovako dugog neredovnog registriranja i poslovanja se ne bilježi u administraciji ! Odgovor znate, ta oni su biračko tijelo i glasačka mašina vladajućih ! Platiti će, kako sam u živo slušao Pukija, godinu pred izbornu godinu, i, mirna Bosna, a i Hercegovina.
Kako veli Bakir, citiram, "dat ćemo vam vašu pravicu, ali poslije izbora" !
Ima još, ali nisam siguran da ima tko čitati.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja