Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Thu Jun 18, 2020 8:08 pm

I nadalje nam uskraćuju spisak plaćenih članarina do kraja svibnja, iako i zadnja budala u RH zna da ih se golema većina plati u prvom kvartalu. Ovi su uočili da ljudi plaćaju malo i ništa, pa produžili rok, kad tamo opet : Krepo Velež !

Njima je nevažno što krše zakon, i uskraćuju nam podatke koji bi trebali biti javni, i jesu javni u zemljama u okruženju, koje nisu u EU ! Znači, oni su demokratskiji i transparentniji od nas. Znam, "velike Hrvate" boli kad pročitaju da su te zemlje u nečemu bolje od nas, ali, u tom prozoru jesu.
To HRS-ove glavane ne handri, oni imaju shemu, imaju lovu od grada Zagreba, mi smo njima neželjeno dijete, ili dijete od sadašnje žene iz prvog braka, tako nekako to dođe...

Dobro je reka Mamić Štimcu, na izbornoj skupštini HNS-a ( a moglo bi se dogoditi i na HRS-ovoj) : Nečeš razbojniče !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 22, 2020 11:11 am

U ovom corona društvenom time-out-u imamo previše vremena, pa čitamo.

Grad Zagreb je prošle godine dao za radioamaterski pokret u njemu 233.000,00 kuna. Od toga je Hrvatski DX klub dobio 34.000, RK Zagreb 24.000, RK HFF 9.000, RK Tehničar 8.000, RK OiV 7.000, i RK Dubrava 3.000 kuna.
Vjerojatno se pitate kud je išao ostatak ? Ne trebate puno misliti, uvijek ista četvorka reže, i dijeli, po svojoj volji. Dakle, ZRF 85.000 kuna, plus ono što izmuzu od HRS-a, od NAŠIH novaca, jer HZTK to nije prepoznao kao nešto što bi trebali financirati !
Ostatak, na izmišljene stvari, od radioamaterske astronomije, preko sustava veza u kriznim situacijama (!), kampova za mlade RA ,programa digitalnih RA komunikacija, konstrukcija, edukacija, do prvenstva Zagreba u ARG-u.
Dobar poznavatelj prilika u Zagrebu, zadnjih 30 godina, mi veli da je to na papiru, u stvarnosti glavni potrošač je Kozjača i Jarun.
Društvene pare, za privatne gušte.

Ali, tako je i na Broćancu, kraj Splita, kukuruzima kraj Daruvara, DX lokaciji za Istrane, Vidova gora na Braču, gdje god se okreneš, isti scenario.

Pod pojmom velike "brige" za mlade, vuku se društvene pare, kad se izvuku, lokacija uredi i pripremi, služi za tri stvari, iživljavanje 3-4 osobe na svoj znak do besvijesti, prešutno rentanje strancima, ili ponekom domaćem, i zadnje, rentanje po sistemu share time, kao remote station !

Ne mogu, a da se ne sjetim što mi je pričao pokojni Savo Golić, citiram, "Koki, dok se nismo izborili da dobijamo DIREKTNO sredstva od grada Zagreba, uvijek smo životarili, a njih 3 - 4 (4 jahača Apokalipse, op.autora), su krojili samo sebi, svim ostalim mrvice!" Sjetio sam se Save, kad sam vidio odobreni iznos za njihov klub u prošloj godini, 30.000,00 kuna. To je kao 4 zagrebačka kluba zajedno, bez RKZ i RK DX !
Službena izviješća sve govore, Kokijevi komentari nisu potrebni, samo se pitam, dokle će nekoliko osoba krojiti kapu aglomeraciji od cca miljun ljudi, i nekoliko stotina radioamatera.

I, na kraju, sigurno će se naći neki iz metropole koji će se javno upitati šta Koki ima s podjelom para grada Zagreba za amatere.
Na prvi pogled ništa, ali, u mnogo stavki, zbog njihove dugogodišnje megalomanije, zagrabe rukom i u HRS kasu, i od one crkavice, skupljene od naših članarina i naknada, financiraju svoje sulude projekte, od ZRF-a do sustava veza u kriznim situacijama. A la Kalinić, samo im fali tenk, ka i njemu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 23, 2020 3:56 pm

Lokacije koje su uređene za svih,rabi jedan do četiri lika.Privatizacija na hrvatski način.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 24, 2020 2:05 pm

Prijete mi oni koji su raspolagali, i raspolažu, društvenim, kao svojim. Nešto su društvenog neovlašteno porazdavali, nešto odnili doma. I kažu, da će me tužit, ako pišem o tome. Vrlo dobro.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 25, 2020 7:18 am

U ožujku 2009. sam napisao dva posta, na temu kako smo sakupljali repetitore po hrvatskim otocima. U jednom postu sam ja bio akter, u drugom su bili kolege iz radio kluba, inače djelatni ovlašteni službenici MUP-a. Bogu hvala što sam sačuvao zabilješku, koju sam napravio u razgovoru s akterima, vridiće mi suhog zlata.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 25, 2020 9:44 am

Pribilježi i pok.Jozu kad je na Hvar mora sa rivolverom po repetitor jer ga onaj mufljuz nije tija dragovoljno predat.Ni taj dan ga nije pronaša jer se ovaj negdi sakrija,pa je jednostavno skinija repetitor,stavija u auto, pa u prvi trajekt nazad.
Last edited by 9a6r on Thu Jun 25, 2020 11:07 am, edited 1 time in total.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jun 25, 2020 10:21 am

Jozo je bija veliki Hrvat, i veliki domoljub, to san reka, i napisa masu puta. Osobno se nisan slaga oko dosta stvari, ali nikad osobno, samo radioamaterizam. I sada se sjetim nekih njegovih riječi i poteza, ukratko, iako su druga, mirnodopska, vremena, mislim da bi drugačije bilo u CBM-u da je on tamo živ. PUMB
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 25, 2020 10:33 am

Istina.Ni ja se nisam sa svim njegovim potezima slaga ali mi je isto tija pomoć za moje zaposlenje, a rod rođeni nije! Ti znaš o kome se radi.Ne triba širit priču ali hoću reć da je bija čovik koji bi skočija,pomoga.Zna je on vrlo dobro na koga može računat. ;) Od tri osobe koje su išle "obranit" naše PPS-ve u Jobovoj 3,prvi je on,drugi ja a treći je bija 9A2AA.Ja uvik iznosim činjenice,nikad laži.Isto tako ima razloga zašto nije Petra tija primit u Marjana da se održi onaj sastanak.Sa ove vremenske distance sve je kristalno jasno.Jeli bija u pravu glede toga pok.Jozo? Molim lijepo.
P.S. Da je on živ,Lassie nebi uliza u MARJANA.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 26, 2020 8:00 pm

Dobro napisano. Ja bi se samo osvrnuo na konspirativno ime Lassie. Svi misle da san ga ja nadija drugu Laureatu, ali to nije točno.
Nadija mu ga je jedan stari član CBM-a, koji je, samo na početku bavljenja ovim hobijem, bija 5-6 godina u AKL-a ! Nek se zna !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 28, 2020 5:34 pm

Poslala mi je jedna dobra duša emajl, i u prilogu jednu diplomu položenog RA ispita u onoj WiFi euforiji. Kad san vidija ko se potpisa na mistu ispitne komisije, omar mi je sve bilo jasno. Koga kurjoža, dam mu info na mobač. Atroke da saznaju na makarskoj rivi.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK