by 9a2jg » Mon Jul 29, 2019 6:29 pm
Što god prije prihvatiš povijesnu istinu, bit će ti lakše. HDZ je organizirano odveja golemu većinu Hrvata iz Banja luke, i RS, i sustavno ih naseljava na područja gdje su živili Srbi u Hrvatskoj , do Oluje. Tome se jedino, u cijeloj BiH, usprotivio jedan veliki čovjek, banjalučki biskup Komarica, zato mu je HDZ, za dišpet, uradio sve da ne bude nominiran za Nobelovu nagradu za mir.
Dragi Reni, ja sam, a ne ti, bio u konvojima, kojima je HDZ slao Hrvate da razgledaju svoje možebitno nove kuće u Stocu, i okolici.
Stoga, ja sam svjedokom jednog planskog raseljavanja, i jednog planskog naseljavanja, suludih planova, suludih vođa.
Jer, svjedoci smo baltičkih republika i Moldavije, sve je to bio Staljinov recept, kojega je doktur samo modificirao.
Ni Janjevci nisu bili ičim ugroženi na KiM, pa ih je ipak doktur pozvao da nasele Kistanje, obećavao im kuće, zaposlenja, perspektivu, od svega toga ništa. Prekjučerašnji intervju u SD jasno pokazuje bijedu jedne promašene politike, "humanog preseljenja naroda".
Prozvao si i mene osobno, i moju orijentaciju. Za sebe mislim da sam ispravno orijentiran, ali, tko to za sebe ne misli ?
Samo ću ti napisati jednu crticu, iz ovog rata. Kad je u 114.br.HV doša JEDAN JEDINI ČASNIČKI ČIN, načelnik veze, Banjičar iz CBM-a, me odveja na stranu, i reka mi : Znaš, znam da bi ga ti treba dobit, ali ima mlađi, možda će potpisat i profesionalni ugovor, neka mu bude odskočna daska, šta ti misliš ? Odgovorio sam mu : Ti znaš da ja o tome imam SVOJE mišljenje, ali ti si kao načelnik veze uvijek bija fer prema meni, učini tako kako si naumio.
Ne moram ti pisati da je novopečeni časnik iz istog kraja odakle i novoustoličeni ministar vanjskih poslova RH ! Pametnom dosta !
A da je on također veoma aktivan po desničarskim forumima, i to stoji. Sve mi je jasno, samo nije jedno, kako onda do sada nije avancira, nego stoji tamo gdje je i bija ? To ostavljam tebi da dumaš...
P.S. Jedan jedini časnički čin veze je doša u 114.br. HV stoga što su ostali činovi podijeljeni onima koji nisu ni vidjeli rata, pa su se "ispucala" sva formacijska mjesta u brigadi !
Nemoj dalje ništa pitat, ka boga te molin...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja