Dakle, ceterum censeo, Kartagu treba razoriti. Bez daljnjeg.
Dobio sam, kao i svi zastupnici, radne materijale za elektroničku skupštinu, ovaj put 39 listova. Rodila ih majka Rvatica. Golema većina ih neće, ni isprintati, ni pročitati !
Jer , da je obrnuto, ne bi samo Koki vidio u neovisnoj RH da nema ni slova o QSL birou ! I sad se predsjednik čudi, ko pura dreku, i mantra laž, da je "slučajno ispušteno " !
Kao prvo, na Balkanu nema slučajnosti, a kao drugo, to je, ponavljam po ne znam koji put , jedina spona većine osobnih radioamatera sa Savezom.
Zadržat ću se na dva detalja. Predsjednik, po ne znam koji put, ponavlja da rad QSL biroa ne financira HZTK, tj, država. To znamo i bez njega.
Ono što on stalno ponavlja je notorna LAŽ, da skupljena sredstva od članarina nisu dostatna za rad biroa ! Svakome mogu dokazati svoju tvrdnju, samo nikome se ne sluša. On, od te iste hrpice novaca šalje svoje pulene, islužene starce, na ARG izlete po Europi, i po Hrvatskoj. Da bi bili standardno, na začelju, za naše novce. Svi stanu na prste jedne ruke !
Govori da nije problem što ispred Zlatkove funkcije stoje dva slova, "v.d." ! Problem je, ali ga ljudi neće da vide. To je kumuliranje funkcija, nespojivost članstva u IO-u, iz čijih redova mora biti kontrolno-preventivni organ QSL manageru (jel' tako Uzdanice moja ? ).
Lani se radilo po kaubojsku, a većim dijelom i ove godine. Zato nema pouzdanih i točnih financijskih pokazatelja. Oni se još nisu sastali s "normalnim" poslovanjem, gdje će sve biti javno i transparentno, kako na prihodnoj, tako i na troškovnoj strani.
Prije dva dana vidim fotku paketa QSL-ki iz Rusije, piše HRS, Dalmatinska 12, 10000 Zagreb. Tako i treba. Pravilno tovariš. Sve ostalo je partizanština.
Da, za sada, završim s biroom, HRS NIJE potrošio na RK Split u 2020. i 2021.g. NI LIPE ! Gospodo, gdje su vam pare ? Ne moram pisati da je identična situacija između HRS-a i RK Split bila i u 2018.g. , mi smo poduzeli neke pravne korake, predsjednik i Stručna služba su se oglušili, i grubo prekršili zakon. Pilat je kriv po zapovjednoj odgovornosti, a Laureat jer je lani, na brzinu, isforsirao usvajanje zapisnika o radu za 2019. , iako je znao da stoji, kao pending, naš dopis iz siječnja 2019.g. , a sve da bi požurio svoj izbor.
Ponavljam, napunilo se punih 5 godina da nismo dobili NI JEDNO pismeno iz HRS-a. Mi, klub bez prihoda, samo u zadnji mjesec dana smo morali isprintati 72 lista, za JEDAN set dokumenata. Lani, u onim zakazivanjima i otkazima skupština, je bilo preko 100 listova, za JEDAN set dokumenata.
Ajmo malo o DMR-u. Ni slova objašnjenja, a kamoli samokritike, za samovoljnu nabavu vokaca za Sisak i Petrinju. Javna nabava - misaona imenica. Potreba - nije je bilo, svjedočio sam postojanju velikog broja sredstava veze CK, koji rade u besprijekornom sustavu Tetra.
Repetitori, doštimavanje istih, namještena štela da neko dobije 20.000 + kuna. A iste nije kupovao, nego ih je skupio iz firme ! I sad bi ga trebalo još vodat po Europi, od onih para za rad QSL biroa ? Prestrašno !
Što se tiče ugovora sa OiV-om, ja njima ništa ne zamjeram, ali je neodoljiva slika da svako selo hoće imati repetitor, a da bismo mi to morali plaćati. Ne ide, brate mili, bez žnore.
Drug predsjednik se drznuo komentirati istinite događaje iz rada komercijalne privatne amaterske remote stanice, gdje učesnici, redovito stranci. Uvijek sam mislio da nema obraza , limita i granica u ponašanju, ali ovo što je napisao, kao odgovor MENI, je ispod razine ljudskog dostojanstva, i premeće kosti mrtvih heroja :
Kako bi bilo da da smo zamjerali Jean-Michelu Nicolieru ili Thomasu Crowleyu što su došli braniti Hrvatsku
!!!!!!!!!
Dakle druže predsjedniče, autor ovih redaka je bio, zajedno s jednim hrabrim čovjekom, domoljubom, Hrvatom i vjernikom, u Vukovaru, dok je još bio okupiran, i dali smo svoj doprinos, puno više nego što se od nas tražilo. Taj čovjek, predsjednik RK Split u jednom mandatu, je bio tako velik, da mu nitko iz klubova 1CIG i 1CBM nije došao na sahranu.
Na čelu s tobom. I onda još imaš petlje i muda isticati dva stranca , branitelja dragovoljca Hrvatske, u kontekstu šuplje obrane osnova na kojima rade dvije privatne remote postaje u Hrvatskoj. U brodu, ima dno, i dvodno. Ti si ispod toga.
Što se tiče rada privatnih komercijalnih postaja, nismo još ni počeli. Zazivam pravdu i boga, da sve dođe na svoje. Bude, prije ili poslije.
Glede rada stranih operatora na prigodnim postajama 9A0YOTA i 9A21YOTA, sve sam rekao na ovom forumu. To je zadnje razotkrivanje laži, mitova i farse o štancanju mladih operatora u Hrvatskoj. I zadnjem je dripcu jasno da ste varali sve sudionike, i naviše, i naniže, samo da bi nekolicini bilo dobro.
Gadljivo je ono što si lani napisao, da ste "dobrotom Richarda Riley-a" koristili remote, ove godine je sve to samo eskaliralo , i prijeti eruptiranjem. Gdje su lokacije, diljem Hrvatske, izgrađene i opremljene novcem hrvatskih poreznih obveznika ? Što na jednu od tih niste kupili i montirali remote opremu ? Ja ću odgovoriti mjesto tebe, i takvih kao ti.
Zato jer bi onda to prestao biti privatan feud, kojim se baškarite, ka da van ga je ćaća kupija !
Imam još dosta objekcija, ostavimo nešto i za sutra.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja