Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Dec 07, 2021 2:34 pm

Ovi šta su služili vojni rok u JNA, od druga Gorana, nadalje, znaju dobro za poštapalicu : Kartu čitaj, i seljaka pitaj !

I ja se uvatija čitanja, a šta češ drugo i radit po olujnoj buri na škoju...
Za početak san uzeja HAKOM i qrz.com. Sve piše, za pismene.
Dakle, paz' vako : 9A21Y izdata dozvola za rad s važnosti od 20.5. do 31.12.2021.g. Odgovorna osoba za uporabu : Richard Riley.
9A21YOTA, dozvola od 25.11. do 31.12.2021.g. Odgovorna osoba za uporabu : 9A7RA.
9A0YOTA, dozvola od 1. do 31.12.2021.g. , odgovorna osoba 9A3MR.

Pođem na qrz.com, tamo lijepo piše da je titular prve stanice Richard Riley, a druge dvije HRS. Na stranici narečenog još piše spisak operatora stanice, nema Hrvata, ni hrvatskih državljana ! Znači li to da je netko dobio znak da bi slavio hrvatsku omladinu preko stranih državljana ? Još se hvali da će raditi sa 3 ili 4 remote postaje ! Da li i to plaćaju hrvatski porezni obveznici, ili je ista shema ka u Bujama ?

Na stranici 9A0YOTA stoji tekst koji je drug Laureat stavija lani, prije točno godinu dana, prije nego li je postao predsjednikom ! Znači, on je ZNAO da će postati predsjednikom ! To je mogao samo na dva načina, gledanjem u kristalnu kuglu, ili "osiguranjem" da izbori ne mogu drugačije završiti ! No, već prije godinu dana, on je napisao svojom rukom slijedeće :
By generousity of Richard 9A1TT we could use his remote station

Za pametne, od Vardara, pa do Triglava, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 07, 2021 2:59 pm

Ruka ruku mije....a ti nastavi..... ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 07, 2021 3:03 pm

Ni Azem Vllasi, šta je bija predsjednik omladine SFRJ, nije moga davat koncesiju na tu istu omladinu ! Još je on preda drugu Titu štafetu. Ovi "naši" samo predaju mladež u tuđe ruke.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 08, 2021 8:28 am

Nakon mog jučerašnjeg posta, primio sam nekoliko poziva, svi govore isto. Di su naše, društvene lokacije, izgrađene i opremljene društvenim novcem, u neovisnoj Hrvatskoj ? Svakome sam odgovorija isto : Oćete broj predsjednika HRS-a ? Alo Bing, ovdje brat ?
Kumpanji, falili ste osobu za pitat ! Ja san van da odgovore, odavno, i bez da ste me pitali. Imate nekoliko feuda takve vrste, u Istri, na Kozjači, Velikom Broćancu, Vidovoj gori, Zvjezdanom selu, Daruvaru... Šta nisu tamo odvukli mladež da radi, nego stranca prikazuju kao Spasitelja ?
Tukci jedni, nije njemu ime Salvatore, nego Richard ! I ne spašava ništa, i nikoga, nego ima svoj plan, i svoju računicu, koju ne bi mogao ostvariti bez pomoći domaćih jataka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 09, 2021 8:03 am

Neki dan mi se požalija član jednog radio kluba, da mu HAKOM nije tija produžit dozvolu za rad. Upustih se s njim u diskusiju, i nakon dva minuta shvatih situaciju, i rečen mu : Ne bi van je ni ja produžija, niste uredno registrirani, ne ispunjavate obveze koje proizlaze iz Zakona o udrugama, ne plaćate članarinu, niste usklađeni !

I, dok ja skidam kapu do poda, i aplaudiram, HAKOM-u, zato što radi svoj posao, po glavi mi se mota jedno pitanje ?
Dobro, u slučaju ovog RK je, očekivano, postupio po zakonu, i to je dobro. Zašto , sukladno dosljednom provođenju zakona prema svakome, isto ne postupa prema strancima ? Svakom tko je namjerno dao pogrešne podatke, u postupku dobijanja dozvole za rad, treba istu odmah poništiti. Isto tako, svatko tko koristi dozvolu za rad AMATERSKE radio stanice u komercijalne svrhe, radi protivno važećem zakonu, i takvu dozvolu treba poništiti, a prekršaj sankcionirati.

Zašto provođenje zakona nije isto za Hrvate i za strance ?

Zašto ja čekam odgovore na ova i slična pitanja, već godinu dana ? Kud obveza državnog organa da odgovori u roku od 30 dana ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 12, 2021 4:47 pm

Upravo sa dx clustera :

14:39 GMT 14244,2 9A0YOTA op. Brennan K6BFL

Predsjedniče, IO i NO , sramite li se imalo ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 15, 2021 10:01 am

Dragi štioci, zavaljeni u fotelje, u toplom domu, ili na radnom mjestu, uhvatite se pera, i dajte naputke Vašem zastupniku u skupštini, s prijedlozima kako učiniti Savez boljim !
Kritizirajte, do besvijesti, ovo vodstvo, koje radi u korist nekih tuđih interesa, ne naših !
Ako ništa ne pošaljete, neće Vam biti krivi ONI, nego Vi !
Najte pozabit, rok je do sutra ?
Krepat, ma ne molat !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 16, 2021 3:37 pm

Dakle već godinama dajemo istu primjedbu, prostor za prijedloge i primjedbe u javnoj raspravi je fizički ograničen , i mali je ! Zaludu naši protesti, svake godine, ta oni su navikli da im nitko ne piše, a kad im netko, kao mi, saspe sve u lice, malo bi bio i četverostruko veći prostor !
I noćas, kad sam slao mail, sam napisao da bi mi željeli vjerovati da je to učinjeno iz nespretnosti, i neznanja rada s Excelom 97-2003, a ne da bi oni nama, ne daj bože, ograničavali diskusiju i prilog. U 25 godina bi i najveći tukac naučija radit s Excelom.
Brajo moj, nije ta ekipa navikla na transparentnost, od početka, a sad joj stoluje drug Laureat, doša in je kao kec na desetku. Oličenje transparentnosti, di god takneš, od beneficiranih uređaja, stranaca, pozivnih znakova za iste, hendlanje karata za iste, ugovori, direktna nabava OS-a, zaobilaženje propisa, laganje bez da trepne, od Reuniona do tečajeva. Mostly.

Ima 17 sati da smo im poslali mail s primjedbama, još nisu poslali potvrdu prijema istog. To je ona Stručna služba koju on hvali do nebesa. Samo se pitam tko mu je to prišapnuo ?

Sluša san na kontinentu jedan razgovor na repetitoru. Osoba A veli osobi B : Ma možemo mi taj repetitor dobiti za male novce, ali kako za smještaj, i ugovor ? Osoba B : Ne beri brigu, imamo mi žnoru u vrhu HRS-a !
Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 17, 2021 10:40 am

Zove me jutros čovik iz metropole, veli da sve čita, i sve zna. Kaže, kad je riječ o QSL-iranju, HRS radi kao Superhik, uzima siromašnima, i daje bogatima !
Usudio bih se reći, godinama...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 18, 2021 3:06 pm

Dakle, ceterum censeo, Kartagu treba razoriti. Bez daljnjeg.

Dobio sam, kao i svi zastupnici, radne materijale za elektroničku skupštinu, ovaj put 39 listova. Rodila ih majka Rvatica. Golema većina ih neće, ni isprintati, ni pročitati !
Jer , da je obrnuto, ne bi samo Koki vidio u neovisnoj RH da nema ni slova o QSL birou ! I sad se predsjednik čudi, ko pura dreku, i mantra laž, da je "slučajno ispušteno " !
Kao prvo, na Balkanu nema slučajnosti, a kao drugo, to je, ponavljam po ne znam koji put , jedina spona većine osobnih radioamatera sa Savezom.

Zadržat ću se na dva detalja. Predsjednik, po ne znam koji put, ponavlja da rad QSL biroa ne financira HZTK, tj, država. To znamo i bez njega.
Ono što on stalno ponavlja je notorna LAŽ, da skupljena sredstva od članarina nisu dostatna za rad biroa ! Svakome mogu dokazati svoju tvrdnju, samo nikome se ne sluša. On, od te iste hrpice novaca šalje svoje pulene, islužene starce, na ARG izlete po Europi, i po Hrvatskoj. Da bi bili standardno, na začelju, za naše novce. Svi stanu na prste jedne ruke !

Govori da nije problem što ispred Zlatkove funkcije stoje dva slova, "v.d." ! Problem je, ali ga ljudi neće da vide. To je kumuliranje funkcija, nespojivost članstva u IO-u, iz čijih redova mora biti kontrolno-preventivni organ QSL manageru (jel' tako Uzdanice moja ? ).
Lani se radilo po kaubojsku, a većim dijelom i ove godine. Zato nema pouzdanih i točnih financijskih pokazatelja. Oni se još nisu sastali s "normalnim" poslovanjem, gdje će sve biti javno i transparentno, kako na prihodnoj, tako i na troškovnoj strani.
Prije dva dana vidim fotku paketa QSL-ki iz Rusije, piše HRS, Dalmatinska 12, 10000 Zagreb. Tako i treba. Pravilno tovariš. Sve ostalo je partizanština.
Da, za sada, završim s biroom, HRS NIJE potrošio na RK Split u 2020. i 2021.g. NI LIPE ! Gospodo, gdje su vam pare ? Ne moram pisati da je identična situacija između HRS-a i RK Split bila i u 2018.g. , mi smo poduzeli neke pravne korake, predsjednik i Stručna služba su se oglušili, i grubo prekršili zakon. Pilat je kriv po zapovjednoj odgovornosti, a Laureat jer je lani, na brzinu, isforsirao usvajanje zapisnika o radu za 2019. , iako je znao da stoji, kao pending, naš dopis iz siječnja 2019.g. , a sve da bi požurio svoj izbor.

Ponavljam, napunilo se punih 5 godina da nismo dobili NI JEDNO pismeno iz HRS-a. Mi, klub bez prihoda, samo u zadnji mjesec dana smo morali isprintati 72 lista, za JEDAN set dokumenata. Lani, u onim zakazivanjima i otkazima skupština, je bilo preko 100 listova, za JEDAN set dokumenata.

Ajmo malo o DMR-u. Ni slova objašnjenja, a kamoli samokritike, za samovoljnu nabavu vokaca za Sisak i Petrinju. Javna nabava - misaona imenica. Potreba - nije je bilo, svjedočio sam postojanju velikog broja sredstava veze CK, koji rade u besprijekornom sustavu Tetra.
Repetitori, doštimavanje istih, namještena štela da neko dobije 20.000 + kuna. A iste nije kupovao, nego ih je skupio iz firme ! I sad bi ga trebalo još vodat po Europi, od onih para za rad QSL biroa ? Prestrašno !
Što se tiče ugovora sa OiV-om, ja njima ništa ne zamjeram, ali je neodoljiva slika da svako selo hoće imati repetitor, a da bismo mi to morali plaćati. Ne ide, brate mili, bez žnore.

Drug predsjednik se drznuo komentirati istinite događaje iz rada komercijalne privatne amaterske remote stanice, gdje učesnici, redovito stranci. Uvijek sam mislio da nema obraza , limita i granica u ponašanju, ali ovo što je napisao, kao odgovor MENI, je ispod razine ljudskog dostojanstva, i premeće kosti mrtvih heroja :
Kako bi bilo da da smo zamjerali Jean-Michelu Nicolieru ili Thomasu Crowleyu što su došli braniti Hrvatsku
!!!!!!!!!

Dakle druže predsjedniče, autor ovih redaka je bio, zajedno s jednim hrabrim čovjekom, domoljubom, Hrvatom i vjernikom, u Vukovaru, dok je još bio okupiran, i dali smo svoj doprinos, puno više nego što se od nas tražilo. Taj čovjek, predsjednik RK Split u jednom mandatu, je bio tako velik, da mu nitko iz klubova 1CIG i 1CBM nije došao na sahranu.
Na čelu s tobom. I onda još imaš petlje i muda isticati dva stranca , branitelja dragovoljca Hrvatske, u kontekstu šuplje obrane osnova na kojima rade dvije privatne remote postaje u Hrvatskoj. U brodu, ima dno, i dvodno. Ti si ispod toga.

Što se tiče rada privatnih komercijalnih postaja, nismo još ni počeli. Zazivam pravdu i boga, da sve dođe na svoje. Bude, prije ili poslije.

Glede rada stranih operatora na prigodnim postajama 9A0YOTA i 9A21YOTA, sve sam rekao na ovom forumu. To je zadnje razotkrivanje laži, mitova i farse o štancanju mladih operatora u Hrvatskoj. I zadnjem je dripcu jasno da ste varali sve sudionike, i naviše, i naniže, samo da bi nekolicini bilo dobro.

Gadljivo je ono što si lani napisao, da ste "dobrotom Richarda Riley-a" koristili remote, ove godine je sve to samo eskaliralo , i prijeti eruptiranjem. Gdje su lokacije, diljem Hrvatske, izgrađene i opremljene novcem hrvatskih poreznih obveznika ? Što na jednu od tih niste kupili i montirali remote opremu ? Ja ću odgovoriti mjesto tebe, i takvih kao ti.
Zato jer bi onda to prestao biti privatan feud, kojim se baškarite, ka da van ga je ćaća kupija !

Imam još dosta objekcija, ostavimo nešto i za sutra.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK