Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Oct 09, 2021 3:56 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dob ... ajnovije_d

Ma šta ona zna, pitajte Marka iz Pazina, kako je demokracija procvjetala kad je on uveo HRS na Fejs ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 15, 2021 10:28 am

Na polovici smo listopada, vrijeme kada bi u kršteno doba već imali plan i program rada za narednu godinu, i kada bi to slali HZTK-i ili DPZ na usvajanje i uvrštavanje u program financiranja.
No, drug Laureat je odavno prije nego li je postao predsjednik, suspendirao demokraciju i javnost rada, te se, na žalost kao i prije njega, sve odlučuje između par osoba koje drmaju Savezom, a odluke retroaktivno amenuje IO telefonski, ili elektronskim putem.

Skupština HRS-a nije raspuštena, ili demontirana, ali skoro kao i da jest. Predsjednik laže gdje stigne, ne objavljuje tražene podatke, a za sve mu je "pokriće" COVID i/ili rad od kuće. To nas je i dovelo u slijepu ulicu, gdje su zastupnici skupštine svedeni na broj, a članice-klubovi na bankomat za vladajuće. Ovakav stil i način rada paše samo silnicima i autokratima, gdje transparentnosti nema.

Društvo je diglo ruke od nas. Sumnjate ? Da nije tako, pa valjda bi se već odavno aktivirali kontrolni mehanizmi, i zaustavili ovu agoniju, anarhiju, i odrađivanje posla za neke druge strukture, a najmanje za radioamaterske, čije ime nose.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 17, 2021 8:38 pm

Vidim na dx clusteru, cipa u RTTY contestu postaja KP4/K6DTT. I, to joj nije prvi put, čak se sa time i fali... On sidi, godinu za godinon, ka penzioner, u Kaliforniji, a radi contest preko remote postaje u KP4 land ! I sada, opravdano, dumam, je li to izgledna perspektiva u Hrvatskoj, upravo od onih pripadnika te grupe, koji to i javno ističu, i kojima je HRS prodao hrvatske pozivne oznake ?

Ne triba bit veliki domoljub, njanci mali, ali za ovo primučat, stvarno se moraš sam sebi gadit, kad se ujutro briješ, i vidiš onu spodobu u zrcalu. Jer i zadnji slijepac vidi kuda to vodi, DMR repetitori, ka gljive poslin kiše, pod palicon njemačkog dirigenta, a ovi nemili događaji pod palicon Amera. Ko to ne vidi, siguro je iša oko škole, a ne u nju ! Rekla bi moja pokojna mater : Slip kraj zdravi' očiju.

Mi dobili rat, oni uživaju...
E, moj narode...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 20, 2021 6:30 am

Gledan ove dane, i čitan, na HRS web naslovnici, prvo jedan članak o 50 godina RK Jan Hus u Daruvaru. Poslin, čokoladni uređaj, replika transivera, lijepa torta, sigurno je bila i ukusna, tamo su pravi majstori. Ljudi se vesele, feštaju, tako i treba.

Ono što mene, a nadam se ne samo mene, podsjeća na godinu i okolnosti osnivanja tog ( i još nekih) kluba, jest da je sve to organizirao netko moćan, nakon sloma Hrvatskog proljeća, Karađorđeva, manevara Sloboda 71....
Od tada, počima svjesno, namjerno i sistematsko zanemarivanje i demontiranje drugog gradskog kluba, koji je tu bio od kraja 2. svj. rata, i koji je kuburio s financijama, i preživljavanjem. Zadnje desetljeće, prije svoje smrti, Kefa je figurirao kao jedini koji je plaćao članarinu. Pokušao sam, u više navrata, razgovarati s njime o toj temi, samo bi se smrknuo, skoro da zaplače, i kao čovjeku, Hrvatu, i domoljubu, vidio sam da mu je neugodno što uopće počimam tu temu.

Svaka paralela, i sličnost sa RK Marjan , i RK Split, je točna, istinita i namjerna, čak su i detalji isti. Ostalo je odrađivanje posla tehničke naravi. Samo treba slijediti utabanu stazu, kako da drugi prosperira, s naših leđa...

Kako čujem, i kako mi šalju fotke s Fejsa, u Supetru se dogodine priprema ista fešta, 50-godišnjica kluba. Nema veze šta je osnovan dvije godine kasnije, a za što imamo i pismene dokaze (iz Beograda ! ), bitno je da su već obrlatili gradonačelnicu. Da kuda će, ta u istoj su Partiji. Ako ostane šta love od one kuće (u izgradnji ;) ) u Petrinji ?

Ima još....
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 29, 2021 10:37 am

Mi na kraju listopada, nema spiska plaćenih članarina, iako ih se 99% utrži u prvom kvartalu, svake godine.
A i onaj, lanjski, je znakovit, iako je pisan na excelu 97 (ko je maznija one novije verzije, koje su se kupovale ? ) !
Gledam tako, u Petrinji dva radio kluba na spisku. Jedan nije platio članarinu HRS-u, niti je iz njega plaćena nijedna osobna članarina ! U drugome je plaćena JEDNA ! Nastranu analiza po tom osnovu, bila bi vrlo zahvalna i poučna, za definirati pojmove kao fatamorgana, ili Potemkinova sela, ja sebi postavljam logično pitanje : Za koga je drug Laureat, tobože u ime HRS-a, i bez odluke IO-a, kupovao vokce ?
Za nečlanove HRS-a ? Vjerujem da ćemo odgovor dobiti na sveto Nikdarjevo.
Kad je on to učinio, provjerio sam u HCK, i na zalihi, i na raspolaganju je bilo dovoljno sredstava veze za Sisak, Petrinju, i cijelu Baniju !
Onda, u čemen je stvar ? Kupovanje glasova ? Stvaranje virtualne baze ? Trošak da se pobere provizija ?
Ali, to nije sve, sad dolaze ugovori sa OiV-om, za smještaj repetitora, i korištenje interneta.
Ti ugovori, spisak izdanih pozivnih znakova i spisak onih koji imaju nepripadne dozvole za rad su veća tajna, od NBJ na Topčideru !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 05, 2021 2:27 pm

Za jučer je bila zakazana sjednica IO-a HRS-a. Prikazali su nam čak i dnevni red ! https://www.hamradio.hr/download/4_sjed ... S_2021.pdf
Kako se vidi iz naslova, gdje je pozvan i Ulip, pod točkom 6. dnevnog reda se nalazi Rasprava o prijedlogu izmjena Pravilnika o amaterskim radijskim komunikacijama.
Kako nas je svojedobno aktualni predsjednik informirao, ON je zadužio Ulipa da osmisli prijedlog izmjena Pravilnika, čitaj hrvatski , latinica, kako da ugura remote vrstu rada, pod nešto normalno. Raja bi rekla : Umata govno u celofan. Samo, celofan ne štiti od smrada, služi samo da ne isprljaš ruke.
I zadnji dripac u HRS-u znade što se radi , i zašto, I koji su akteri. Hoće se nešto, nezdravo, neprilično, i nepripadno, ugurati u koliko toliko čiste amaterske vrste rada.

Koliko je taj započeti proces prljav, svjedoči i činjenica da to nije učinila ni jedna zemlja na svijetu ! Mi smo, kao i po mnogo čemu drugome, prvi u svijetu !
Zato remote postaje, ovakvog tipa, i postoje samo u Puerto ricu, i Haitiju. Zna se i zašto, i tko stvarno tamo vlada.

Ovdje, u Hrvatskoj, pred očima (navodno) 2.000 članova, predsjednik i samozvani elitisti hoće silovati demokraciju, i jedno normalno stanje. Jer, ovo što oni izvode sa cirkusom od javne rasprave, diskusijom na IO-u gdje pola nisu operatori, to nadilazi ljudski um. Nečiji osobni, profesionalni, i pogrešno pakirani proizvodi i usluge, se hoće nama servirati kao ono što nam je baš potrebno. Njemu zarada, i moć, nama knedla u grlu, i osjećaj bespomoćnosti da te hebe tvoj, a ne tuđin.

Drugovi, po Lijepoj našoj, pitajte sudionike ovog sramotnog procesa, gdje su bili 91', od koga su i odakle primali novce, i za koga sada služe, i čijim interesima.
Juda je primio izdajničke škude, ali ih je vratio i objesio se, a svećenici su za te novce kupili Grnčarevu njivu, da se imaju gdje ukopati oni koji su bez svojeg grobnog mjesta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 11, 2021 12:38 pm

Gledam onaj sterilni forum, neki suvisao post se pojavi nakon par tjedana, ostalo sve, pišiću-kakiću... To je ta svijetla budućnost u koju HRS vodi odgovorna osoba, aka predsjednik, u naravi drug Laureat. Sada mu tajnica više ne može biti škuža, ona više NIJE odgovorna osoba. Savez još čeka da vidi te njene marketinške sposobnosti. Izgleda da ih u ovom životu nećemo ni vidjeti. U zagrobnom, možda ?

BTW, još uvijek NEMA zapisnika sa 4. sjednice IO-a! Tako smo i očekivali, poznavajući aktere. 7 dana im je malo! Rade od kuće?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 12, 2021 7:35 am

Kako pametni Martin redovno čita ovaj forum, moj jučerašnji post mu je bio okidač za nove izljeve umotvorina, čitaj prijevod.
Glorificiraju se "prednosti" FT4/FT8 vrste rada, i objašnjava se, nama neukima, što je što. Ispadne pametni Martin kombinacija suvremenog Ljudevita Gaja i Vuka Karadžića, Sačuvaj nas bože njegovih (tuđih) misli i umotvorina. Ta znamo kome služe...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 19, 2021 6:00 pm

Neki dan su radili Reniju veze na njegov znak na 1,8 , danas otkrivam da su, 22.10.radili više veza na FT8 na bandu od 10 MHz, na moj znak! Je li to zadnji stadij duševne bolesti?
Bojim ga se nazvati manijakom, ili idiotom, da ne uvrijedim manijaka, ili idiota... Pogodili smo prava pitanja, moralna, stručna, profesionalna i zakonska, koje oni stalno krše...
U svom nekontroliranom bijesu, rade ono što su radili i prije 40 godina. Onda sam ih prijavio, i sada ću. Pravda i pravo su na našoj strani. A vi ih birajte još koji mandat...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 20, 2021 11:47 am

Imam ja bolju anegdotu sa pok.9A6W.
Odradim ja T2,Tuvalu na CW i nađem se u log on line jer je veza uredna.Nakon dva dana gledam,nema je?? :roll: :o
Ne sluteć ništa napisah E-mail manageru u zemlji Engleskoj,koji je DXpediciju pratio.Ja mu se potužim i reknem što sam naveo.
Kad će ti on meni da mu je jučer u E-mailu 9A6W napisao da je operator na Tuvaluu krivo primio znak te da nije 9A6R već 9A6W :!: :o
Englez budalaš prihvati njegovu opasku,Mojsi fino prizna vezu a ja ostadoh kratak za odrađenu vezu.Sve na pravdi Boga. :(
Ako je ovako nešto netko iz 9A doživio,neka mi to u E-mailu napiše.Biti ću max.diskretan i zadržat ću ime,prezime i znak za sebe.Ali samo ako je sve isto doživio!
Kažu neki o mrtvima sve najbolje.NE,već samo istinu,kako je bilo.A Bog mi je svjedok da ne lažem! Navodno je i 9A6W bio vjernik,Protestant.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK