by 9a2jg » Wed Jul 22, 2020 10:28 am
Ja sam NAMJERNO uzeo podatak koji HRS prezentira prema HZTK i Ministarstvu. Ne jednom sam napisao koliko je ljudi lani platilo članarinu HRS-u. Malo.
Ove godine, pretpostavljam, još manje. Zato su i pomakli rok za "jeftiniju " članarinu, sa 31.3. na 31.5. ! Ni to im nije pomoglo ! Zato i odbijaju javno objaviti spisak plaćenih članarina. Jer bi onda javnost dobila uvid u Potemkinova sela...
Dosta je meni kad vidim velike RA akcije na bandu, tipa AM70 ili ruske, stotinjak ličnjaka, dvadesetak klubova, za koje radi dvadesetak osoba , od narečenih stotinjak. Preko toga, 50 do 80 likova, koji su možda sami to radili, a možda i nisu.
To je i dobro, kad vidim da su, u tim istim projektima, Srbi iz Srbije otprilike na našim brojkama, a ima ih kudikamo više. No, to meni nije drago, jer, kako je govorila meni pokojna mater, "nemoj se nikada uspoređivati s gorim od sebe". Mislim na rezultate, ne na ljude. Seveda.
No, taj njihov Savez, ima bolji sustav javnog transparentnog izvještavanja, članstva i javnosti, i to velmože u HRS-u ne mogu svariti, ni sa senfom i majonezom.
Da se ne maknem suviše od teme. Sve je u HRS-u naopako postavljeno, od priznanja, do smrti. Jedne se diže u nebesa, druge se i ne spomene ! Nema grah trešnjevac s time veze, to je klika koja samo hrani "svoje" ostali su im kulisa, i jer ih moraju trpit, da bi se zvalo hrvatsko.
I Dom tehnike na Jarunu je proklamiran, financiran i građen kao svehrvatski hram Tehničke kulture, svjedočimo zorno u što se pretvorio, privatnu prčiju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja