QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Wed Dec 02, 2020 12:21 pm

Do prolića će okopnit taj snig. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 04, 2020 10:21 am

Opet ja o Hrvatskoj pošti. Poslao sam paket na HRS, prije 3 dana. 2,7 kg , platio 30 kuna. Imam broj za praćenje pošiljke. Nakon TRI dana paket JOŠ nije stigao u poštu Zagreb. Sada bi trebalo obisit za muda, na srid Jelačić placa onoga koji je ulupa stotine miljuna (državnog) novca u modernizaciju centara za distribuciju pošiljaka u Zagrebu, i u Splitu, jer očito, pali smo, s konja, na magarca.

Priča druga. Prije 7 dana sam poslao dvije pismonosne koverte, jednu u Karlovac, drugu u Zagreb. Ona u Karlovac je stigla prekjučer, ona u Zagreb još nije. Primjera radi, prije rata su mi dolazili direkti iz Kalifornije za 6 dana. Da se digne pokojni Šime Đodan, pa da ga upitam jesmo li mi to u Švicarskoj, ili Kaliforniji, kako je on govorio na predizbornom skupu u Kaštelima ? I KGK je govorila da ćemo još u njenom mandatu biti mala Švicarska !

Quo vadis domine ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 04, 2020 11:03 pm

A sta očekuješ od ove komunističke đamahirijice :?: :roll: :x
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 05, 2020 2:12 pm

Prošlo je 4 dana, moj paket još nije došao u Zagreb. Dokaz više da je HP jedna od najvećih uhljebničarskih državnih firmi.
Nema tog segmenta koji tamo normalno funkcionira.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 05, 2020 4:01 pm

Put putuuuuujeeeeem,al žaoooo miiiiii,nemam kome reći da je pozdravi. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 10, 2020 8:32 pm

Ovo napisa 2EU :
Ovaj puta nije problem u HRS-u nego u nekim ljudima koji su se prijavili za tiskanje QSL kartica a do dan danas nisu dostavili svoju narudžbu i pripremu u tiskaru. Tiskara čeka da se sakupi ugovorena količina od 80000 kartica za tiskanje i onda će odmah krenuti u akciju.

Interesantno, jer nitko nije prozva njega ! Najjači mu je početak rečenice, povijesni, "Ovog puta nije problem u HRS-u..."
Znači, i Zlatko nas drži za budale ! Pa zar čovjek nije javno napisa da njegov tisak, kvalitetu i cijenu nisu htjeli uzeti u obzir ?
BTW, pročitao sam sve postove na tu temu, zajedno s onim škrabotinama na HRS naslovnici, nigdje nisam našao cijenu !
Znamo kako je "tekla" isporuka kad je jedan jedini put HRS to "organizirao", po iskazu mule (tregera, ili manovala, svejedno), 90% je bilo po Mirku i Slavku, i na "dođem ti" !
A što se tiče pripreme za QSL-ku, dostava radnog materijala, i narudžba količine, svi znamo da imamo posla s punoljetnim osobama, većinom sjedinama, i kojima nije pravomoćnom sudskom odlukom zapriječeno javno djelovanje.

Nemojte da počmemo, kako je to bilo zadnji put, muljaža s PDV-om, i prikazivanje troška QSL biroa, đuture, zajedno s izradom kartica. Čuvamo i financijske podatke, koje su nam dali za skupštinu, nakon toga. Nitko se, odjednom, ne sjeća da se trebalo uplaćivati HRS-u, zbog sira trapista, i vojne muzike...

Držanje nas za budale, konstanta je djelovanja HRS-a, od 2003.g. , do danas. Transparentnost i javno djelovanje se moraju tek izumiti, da bi ih osobe iz D-12 upoznali.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 10, 2020 9:57 pm

Dobro je da Mato 3SM čita i ovaj forum. Čim je reagirao, znači da sam bio u pravu. A reagira na način koji samodokazuje da nije bilo transparentnosti, a možda i zakonitosti, u postupku kojeg su izvršili, u postupku odabira. Pa čovjek koji je i radioamater, i tiskar se sam javio, bez utjecaja Kokija, ili Renija, i rekao istinu, da njegovu ponudu, pod istim uvjetima nisu ni razmatrali, niti su mu išta odgovorili ! Dragi Mato, to se zove pogodovanje jednom ponuđaču, sve priče o pravilnosti , obrazu i časti padaju u vodu.

I da, nisu bili ISTI uvjeti, pogođeni ponuđač je nudio nižu cijenu, i već za puuuuno manju ukupnu količinu, a nudio je i pojedinačna tiskanja za tu, bolju cijenu. No, kako transparentnost nije nikada stolovala u D-12, nismo javno vidili ponude i kondicije. Imamo živu riječ čovjeka koji je upao u nepoštenu utakmicu. Zar je to malo ?

I, na kraju, Mato bar meni ne podmeći, ja te nikada nisam nazvao ikakvim "imenima", Zlatka također. Čemu onda insinuacije ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 11, 2020 10:46 am

Stari ljudi su rekli da je jutro pametnije od večeri.
Tako sam ja jutros, natenane, pročitao Matin post, i njegovu "repliku" upućenu na adresu Tomislava, 9A9EE. Na početku tog posta Mato otkriva svoj lajtmotiv, kojega se ne može osloboditi u svom cijelom poslanju, kako ga je sam zamislio. Ono glasi, citiram, " onda si ili UNUTRA ili VAN" !
Znači , što je netko od njih zamislio je sve najbolje, vrhunaravno, i nije podložno ikakvoj kritičkoj misli ! Moš mislit !
Drugi su opisali bolje ponude od izabrane, a i sam konzumiram tiskara koji je isti po kvaliteti, jeftiniji, i donja granica mu je 5.000 komada, a ne 80.000.
Ali, nije to poanta. Poanta je da nam je HRS vrhuška netom svršenog mandata htjela nametnuti osjećaj "zahvalnosti" prema "blagodati" koju nam nude, a mi, eto nezahvalan narod, pa to ne koristi ! Naravno da je istina dijametralno suprotna.

I još nešto. Mato, nalik na Horvatinčića, ili Modrića, ima sinkopu, ali blažu. On zaboravlja ono što ne bi htio diskutirati, jer nema argumenata, kako su tekle uplate zadnji put, i kako je HRS vabio korisnike da uplate preko njega. Dokumenti i postovi su još javno dostupni ! Zašto to Mato "zaboravlja" ? Jednostavno, zato što je to bio onaj mračni period rada QSL biroa, kada se manager javno hvalio da je "uštedio" HRS-u, neslanjem pošiljaka (?!), i zato je sve trebalo prikazivati na istom kontu.

Nisu kumovi i prike kumpiri, njih se brani do zadnje kapi krvi. Pogotovo ako su u krivu.
Ja, svojedobno, nisam ni spomenuo Marinka, Mato je ispalio svoje dvije čuvene rečenice "Dobro dobijate koliko platite ! QSL biro radi odlično." Ušle su u antologiju "bisera na 9A RA nebu ! Koliko je dobro radio, dobio je otkaz ugovora.

Sada ponovo, Mato ustaje u obranu Zlatka, kojega nitko, a najmanje ja, ne napada ! U čemu je onda stvar ? Jednostavno, on se "nalazi" u moru mojih postova, i postupa po "poučku o QSL manageru", brani, nije važno što nisi u pravu.

A o čemu sam ja to pisao, gdje su se oni "prepoznali" ?
Prvo, pisao sam da su se Pilatu ponudili četvorica, s jasnom ponudom za posao QSL managera, on je odabrao PETOG ! Nevažno je što on na to nije imao pravo, prije natječaja za to mjesto, odluke komisije, koja se predlaže IO-u na usvajanje. To je jedini ispravni put.
Baš kao i u slučaju tiskanja QSL-ki, oni se nisu ni obazirali na preostale 4 ponude ! Emir, koji je bio jedan od ta 4, i koji mi je sve ispripovjedio, dao mi je detalje ponuda. Čuo sam se s drugim kandidatom, i čuo identičnu priču. Znači, za doznati istinu ne mora se imati svoje privatno "duboko grlo" u Zagrebu...
Drugo, o čemu sam pisao, proizlazi iz prvog, RK u kojem je Zlatko ne plaća članarinu do kraja godine, da bi se na zadnjoj sjednici IO-a to "prebijalo" s njihovim uslugama oko QSL biroa i/ili arhive. To se sve nije moglo toliko odugovlačiti da netko nekome nije obećao i garantirao baš taj scenarij ! Javno sam napisao koliko su uprihodili članarina, i nije bila riječ o besparici u klubu, nego o odluci koja je donesena mjesecima prije, a sada samo "provučena" kroz IO.
I treće, ali ne i zadnje, javno sam protestirao što sam u mandatu vršioca dužnosti QSL managera dobio QSL karte iz RK Marjan, i što ja moram nekome dugovati uslugu i/ili zahvalnost, i još mu naknaditi poštarinu ! Nakon što sam javno proskiča, gdje su mi karte od kluba, dolazi druga,malo deblja kuverta, s kartama za AKL ! Nova obaveza, zahvalnost, i refundacija troškova (28,70 kuna).
Zašto ?
Zato što v.d. QSL managera očito nije uzeo JEDINI MJERODAVNI DOKUMENT u tajništvu, a to je ispunjeni i ovjereni formular, kojega smo, BTW, DVA puta ispunjavali i slali na Tajništvo, a u kojem piše GDJE I NA KOJU ADRESU se šalju QSL karte sa 9A QSL biroa.
Osim tog dokumenta on treba imati još samo jedan dokument, opet iz kancelarije HRS-a, spisak plaćenih članarina.

Trebam li pisati da (opet) dobiju neplatiše ?

Neću više, opteretiti ću kandidate za IO, i zavesti misli zastupnika, koji imaju odgovornu zadaću glasati za najbolje.
Neka im nadolazeća sveta Luce providi dobar vid, da vide za koga (ne) glasaju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 16, 2020 10:48 am

Saga o QSL-kama, na HP i HRS način.

Poslao paket s QSL-kama u Zagreb, na adresu koju mi je rekao v.d. QSL managera : HRS, Dalmatinska 12 Zagreb. Na pošti platio koliko su tražili. Dobio listić sa kontrolnim brojem da pratim pošiljku. Nakon dva dana, paket je već bio u sortirnici u Velikoj gorici, ali tracking sistem daje da je "na putu". Otišao prekjučer na Poštu i poslao službeni prigovor-potražnicu kakvo je stanje mog paketa.
Jutros, kad sam otvarao mailbox, dva iznenađenja ! Prvo, od noćas je "na dostavi". Drugo, neka dostavna agencija traži da ja još platim 22,99 kuna, pretpostavljam za rerutiranje paketa ?!
Naime, neki je umnik stavio samo ceduljicu, u ime, i za račun HRS-a, na vratima Dalmatinske 12, da se sva pošta isporučuje na novu adresu HZTK u Domjenićevoj ! Znači, pošiljatelj paketa, koji slijedi naputak v.d. managera, u ime HRS-a, mora platiti neznanje, nedorečenost, i otaljavanje Stručne službe HRS-a, ili će mi paket biti vraćen ?
Poslao sam jutros mail Zlatku da mi javi da li je paket stigao u HRS, ili nije.
Budete informirani o raspletu ove tužne priče, što se događa kad građanin poštuje zakon, sve propise, i sve plati što traže, a završi s gorkim okusom u ustima.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 16, 2020 2:07 pm

Ja sam jučer posla brzom poštom,62,10kn i danas bi to tribalo doć u Metropolu.Kad živiš u provinciji sve je skupo.Mi bi tribali imat veće plaće i mirovine.Pogotovo vi na otocima.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK