Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Fri Jun 29, 2018 2:34 pm

Činjenica je da ARKEP (Autoriteti Rregullator i Komunikimeve Elektronike dhe Postare / Regulatory Authority of Electronic and Postal Communications) jedina ustanova u čijoj je nadležnosti uporaba frekventnih područja na Kosovu (pandan našem HAKOM-u). Kada oni izdaju dozvolu, nikome ne pada na pamet propitivati njihove ovlasti, jesu li članica ITU-a ili drugdje. Ekipa s druge strane Drine se može samo ljutiti ali uzalud vam trud svirači... Dakle, IARU "as a Sector Member of the ITU" može samo savjetovati SHRAK (Radioamaterski Savez na Kosovu) da to ne čini. Ni manje ni više.

Nastavno na to, KAFOR je do sada koristio 50MHz za svoje veze. Zato i nismo radili na 6m s Kosova tijekom svibnja (Z68RBJ & Z68AA). Prije nekoliko dana KAFOR je obavijestio ARKEP da im prepušta to freq. područje, a ARKEP je to odmah dodijelio radioamaterima (50.00 - 50.315, 100W).

Profesore, profesore, tako učen, a tako nepismen.
Prvo, nije KAFOR , nego KFOR ! Još malo pa bi postao i kamfor !

Drugo, ka profesor, koji bi trebao uvažavati činjenice prije svega, a naročito emocija, "zaboravljaš" da Kosovo nije međunarodno priznata zemlja.
Treće, Z6 je "upalo" na DXCC listu SAMO ZATO jer je vlasnik DXCC liste ARRL, odnosno Amer. Oni, samo njima svojstvenoj aroganciji, učiniše presedan, i još se time hvale.
Četvrto, dodjeljivanje nekog prefiksa, nekoj zemlji, je stvar dogovora predstavnika zemalja koje sjede u nekom tijelu, a ne nečiji, pa ni američki diktat.
Peto, u ponašanju malobrojnih kosovskih radioamatera se vidi "američka ruka", od vrsta rada, do cijene za QSL-ku !

I na kraju, profesore, nisi mogao a da ne "bocneš" amatere preko Drine, koji te nisu izazivali. Ipak si ti dugi niz godina sedeo u Izdavačkom savetu časopisa Radioamater.
Govorila je moja pokojna mater : Svoj svoga do jame gura, u jamu ga ne baca.
Virmani nešto govore...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 30, 2018 6:56 am

iako se netko ne želi baviti politikom, politika se nerijetko bavi njime: Pokušate li iz Kosova ući u Srbiju, to vam Srbi neće dozvoliti ako ste na Kosovo ušli iz Makedonije, Crne Gore ili Albanije.

Moj profesore, kakve veze ima ovaj tvoj "uradak" s radioamaterstvom ? Nikakve ! Zar moraš u svakoj prilici pokazivati svoj animozitet prema onome što ti ne paše ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jun 30, 2018 6:27 pm

OM Power je popravljen sudeći po jačini signala. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 30, 2018 7:44 pm

A nisi ubra da Emir traži 4 USA $ za QSL-ku preko Clublog-a ! Ponavlja se priča o 9A22MINE. Vuk dlaku minja, ćud nikad. Nadmašija je i vas, fetive Bračane. Jednom žandar, vazda žandar.

Dobro je piva pokojni Fabijan Šovagović, u kultnoj seriji Kuda idu divlje svinje, žandarski podnarednik , Mile Vrbica : Mene cura moli, da spavamo goli, a ja neću, bojim se, nazepšću...
U jednoj drugoj epizodi je reka : Jednom žandar, vazda žandar !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 01, 2018 7:18 pm

Fonijska UKV klasa E je izmišljena, po nalogu SSRNJ (a njemu je došla naredba od Partije), da bi se na neki način legalizirali pusti CB-eaši, za koje smo u startu znali da neće nikad naučit telegrafiju.
Logika države je bila, stvoriti formu gdje češ ih imati na okupu, i na oku. Jer, dokle god je Tito bija živ, na CB-eaše se gledalo kao na "elemente" , na koje je izvršen snažan i stalan pritisak iz inozemstva.
U neovisnoj Hrvatskoj se išlo prosto-seljačkom logikom, taj je ima znak u bivšoj državi, prevedi ga u A klasu. Tako je došlo do mnogih nakarada i nelogičnih situacija, ali, kako vrijeme ide dalje, sve pomalo dolazi na svoje...
Last edited by 9a2jg on Mon Jul 02, 2018 2:17 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 02, 2018 7:06 am

Svi ti koji su polagali i "položili" E klasu nisu nikad tiskali QSL-ke (iznimke u RH mi stanu na prste jedne ruke!), s nekima od njih Reni redovito pije kavu, i čudi se onome što je očito !

Reka je jedan moj ratni drug da voćku divljaku teško moreš navrnut...

Šta je njima meni reć u vezi da je QSL sigurna via biro, a nisu je nikad ni imali, niti je sada imaju ! Ko se još u laži utopija ? A drago in je primit moju ! Vidi kurca !
Last edited by 9a2jg on Mon Jul 02, 2018 2:28 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 02, 2018 1:26 pm

Ovoj dvojici ni tenkovi koji stoje u Vukovaru,Udbini,Karlovcu itd nisu napeti.Kažu da je to za u staro željezo.Ja im kažem :"To je slavna Hrvatska povijest!"
9a6r

Postby 9a6r » Mon Jul 02, 2018 1:58 pm

Nije mi odgovorija Di je bija 91-95!
Za onog drugog znam.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 02, 2018 1:58 pm

Ne bi tako govorija da su mu u Vukovaru, na Sajmištu, pod UNTAES-om, bacali bombu u kafanu, di smo sidili pokojni Ozren i ja. Srbin bacija kragujevku, drugi Srbin nas spasija. Ozren je umra, ali mi je autorizira taj pasus u knjizi koju odavno pišem...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 02, 2018 1:59 pm

Nikad mi nije tija odgovorit što je radio 91-95? Za onog drugog znam. ;)
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK