Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Postby 9a6r » Sun Jan 15, 2017 11:10 pm

Jeli onaj istog prezimena ministar unutarnjih poslova Srbije? Ili tako nešto,nadam se da nisan falija resor.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 16, 2017 6:23 pm

A nema izviješća s zimskog tečaja za neplivače u Orahovici ! Morti nije ni održan ? Zaledilo cijevi ? Ja ne čuh 9A0HRS u eteru. Vlak u snijegu ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 16, 2017 9:47 pm

Čuja san da bazen nije bija grijan pa je tu nasta grop. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 21, 2017 1:24 pm

Pisao sam ja predsjedniku, sada je na njemu.

No, da se osvrnem na salve laži, sa HRS foruma. Odabrao sam pravi "biser", citiram
Jako puno, naš stav je da je on najviše odgovoran štoje AKL izgubio prostor i što AKL-a kakav je postojao više ne postoji)

Dakle, za one koji nisu od početka čitali ovaj forum, evo malo istine, ne kako je Koki prikazuje, nego kako piše u dokumentima, koje je Grad Split sukcesivno slao Radio klubu Ante Jonić, poslije Split.

Ponavljanje je majka učenja. Prvi dopis Grada Splita, upučen je u prvom kvartalu 1992', u doba dok sam ja bio na prvim crtama, u istočnoj Hercegovini, u sastavu 114 br.HV-e. U narečenom dopisu je otkazan Ugovor o najmu, između najmodavca, grada Splita, i najmoprimca, Radio kluba Ante Jonić (sada Split), bez prava žalbe.
Poslije su uslijedile opomene pred utuženje, zbog dugova prema najmodavcu, a točka na i je bila u 1999.g. kad je izrijekom zapovijeđeno iseljenje, i zapriječeno deložacijom.

Ja sam se vratio u Split u prosincu 2001.g. Zaista je "očito" da sam ja kriv za gubitak prostora !
Od te godine, do stvarnog deložiranja, tadašnji predsjednik kluba, i ja osobno, smo nebrojeno puta bili u Banovini, pokušavali ugovoriti sastanke s pročelnikom Pavićem, jedinom odgovornom osobom za dodjelu i/ili oduzimanje gradskih prostora udrugama i pojedincima, no redovito smo bili odbijani. Na naše pismene podneske, s zahtjevima , koji su, s naše strane, svaki put bili to manji, da bi na kraju molili za prostor A PPS-a, bez sanitarnog čvora, veličine 12 m2, nisu našli shodno ni odgovoriti.

Na stvarnu deložaciju smo došli, pozvani predsjednik kluba i ja, i nepozvani, narečeni 4NA i 2AA, jedan 10 godina bez plaćanja članarine, drugi više od 30. Zašto su došli, ja sam javno napisao moje mišljenje.

Sve gore napisano je dokumentirano, svako ko je zainteresiran može pogledati sve narečene dokumente, koji podupiru ove moje retke. Sve ostalo je širenje laži.
Normalno da je širenje laži da je narečeni odnio klupski linear kad je bila deložacija, istina je da je to bilo PUNO PRIJE od narečene deložacije, gdje , to samo on zna, legalni organi kluba NE. U arhivi kluba nema ni jedan jedini dokument da ga je on odnio po nalogu odgovorne osobe kluba, ili nešto slično.
Ista je stvar i sa prijemnikom Collins, po njegovim riječima ga je kupio od predsjednika kluba !!! Normalno da ovaj nije imao ovlasti prodati ga, a ovaj drugi je to itekako znao, Colins za 100 DM !
Poštena trgovina, ako ćemo se zajebavat.

Sve što napisah, i dokumentirano je. Od 1985.g. nemam nijednu ovlast u organima kluba, pogotovo ne svojstvo odgovorne osobe. Pažljivom čitatelju neće promaći da je za sve što zadesi jedan klub, ili Savez, ipak najodgovornija ODGOVORNA osoba kluba i/ili Saveza.

Sve ostalo je u sferi kibi-dabi, ili, za uspjehe je "zaslužan" X , a za sve neuspjehe Y.

Od ponedjeljka ću početi objavljivati dostupne dokumente, na ovom forumu. Onda će se definitivno nekima začepiti usta.
Last edited by 9a2jg on Sun Jan 22, 2017 4:59 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 21, 2017 5:30 pm

S nestrpljenjem očekujemo objaljivanje dokumenata.

9A6R
9a6r

Postby 9a4db » Sat Jan 21, 2017 8:10 pm

Prvo, lijepi pozdrav svima koji čitaju "helikopter" aka Forum
PHRK mjesto gdje QSO ima manje QRMa
koji helikopteri samo plaćaju & ništa više. Ne do Bog, da Vam helikopter stvarno zatrebao...

Meni je simptomatično par pojavnosti u ovom slučaju:
Okupila se ekipa koja je jednom bila redoviti član kluba koji prolazi teška vremena (ne od jučer)
ali se hvala nekolicini entizijasta, nije ugasio.
Hvala Koki i svi koji se trude i snalaze kako znaju.
Pa se oni našli da "izbace" nekoga od tamo, gdje sami nisu. Jest bili su nekada, možda ih
je i pamet napustila sa godišnjom članarinom koju eto godinama & destljećima, nisu platili.
Logika im je jača strana....ali to je valjda pamet lažnih Hercegovaca iz Livna.

Na sve to okupila se grupa uglavnom umočenih u sve nezakonitosti & zloupotrebe u HRSu
evo zadnjih par mandata, pa udri aplaudirati.
Naravno u svom tom cirkusu, ima i glasova razuma ali sa nepotpunim inputom, tipa Adam ili
Zoran Rendula, kojima je teško razumjeti onu "logiku" gornju Livanjsku :mrgreen:

Veselje se širi na sve strane, svjetina urla a Poncije Pilat se sprema oprati ruke.

I sada još netko ima obraza postaviti pitanje zašto HRS ne da nema budućnost, nego je tužna i mračna prošlost,
mrak koji izlazi sa svakim novim postom tamo na ovu temu....
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Sat Jan 21, 2017 11:01 pm

Ovakav kakav je odavno je osuđen na propast.Na aparatima,u komi.Ako nestane napajanje..gotovo.A tako i tako mala korist od njega.
Ljudi su članovi ne zato što im se da nego više po inerciji.Jer mladih vrlo malo pristupa.Što radi interneta i društvenih mreža što zbog nerada s njima.
Ima izuzetaka ali nisu pravilo.A onda je to vegetiranje a ne napredak.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 22, 2017 7:22 am

Bio bi ja Reni, već jučer počeo s objavljivanjem, ali nazočim na 3 sprovoda, u tri dana, i ne u mjestu stanovanja, pa sam rastrgan. Ali bude, bez daljnjeg.

Dakle da citiram još koju, "pametnu", od istog manipulatora. Doznah da sam ja "kriv" što nema tečajeva za mlade. Pitanje, za pametnog čitatelja je kako neko može biti "kriv" za narečeno, a zadnjih 32 godine nije bio ni O od odgovorne osobe.

Istina je, ma kako bolna, da se promijenilo 6 predsjednika, kojima sam pomagao, kao običan član, koliko sam mogao, i koliko su željeli da se približim.
Zadnji tečaj koji je održan u AKL-u je bio pred rat. Momak koji ga je držao, je MENI došao , kad je trebala biti isplata honorara, koja je štekala, a ne predsjedniku kluba. Naravno da sam pomogao da se to sredi. Eno vam ga, na službi u Dubrovniku, pa ga pitajte.
Oni koje sam JA vodio i držao tečajeve, te poslije uvodio u praktičan radiooperatorski rad, su postali dočasnici i časnici ZNG-e i HV-e, do činova bojnika i brigadira. I najneupućeniji znade da je teže doć do pukovnika u rodu veze, nego do generala u drugim rodovima. Ali, nerazum je zavladao, ona tri majmuna, s rukama na ušima, očima i ustima vladaju...

Sad mogu, nakon drugog i dugog razgovora s prijateljem, više od pola vijeka, javno napisati šta mi je reka : Iša san vidit staro društvo, kad se ponapilo, poša san doma, prvi. Kako mi pola vijeka nije laga, ne sumnjam ni sada u njegove riječi. Reni, poznaš ga predobro, tvoj kolega iz rezerve, u obrani Hrvatske od 1990.

Ima još, primam pozive poznatih i nepoznatih ljudi, otkrivaju mi nove (stare, osvijetljuju iz drugoga kantuna) činjenice, od toga kako nam je otet prostor UKV PPS-a, nadalje.

S nestrpljenjem čekam dan, da isti manipulator, objavi da sam "kriv" i što mačka mijauče na puni mjesec ! Nije da se mački (samo) jebe, nego, neko mora biti "kriv".
Ja ponavljam da neću dijeliti dijagnoze, neka istu ošacuju čitatelji za sve vrste pisatelja. Za one s dozvolom za rad, i za ilegalce. Sve go Prle i Tihi.

Smiluj im se Bože, po milosrđu svome...

Homo na misu, ora je...
Last edited by 9a2jg on Sun Jan 22, 2017 3:34 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 22, 2017 3:01 pm

Ovoga iz DU znam..ne mogu dokučit koji je drugi kolega.
Samo znan da san još pok.Jozi i Miki više puta u zadnjih 20-tak godina govorija da nam u klubu tribaju tečajevi za nove RA.Ali govorija njima i zidu bilo je isto.
Uvik je bilo čemu to,ko će ga držat..jedan pok.a i jedan živ su tražili i novce za to itd.A stručniji su od mene u tehnici a jedan pok.i u CW dijelu tečaja.Zna san onda da to nosi i nekakve novce iz ZTK jer ne triba bit puno pametan za doć do tog zaključka.Moga san sa još jednim držat telegrafiju.Neka druga dvojica su mogli tehniku jer su tehničari i inžinjeri slabe struje.Sve se moglo i danas se može ali nemere. ;) Nije da se nemere nego se neće,nikoga nije briga.
2000 kn misečno izdvajat za 4 utorka po tri ure druženja uz pivušu i grickalice je preskupo da ne kažem suludo a i neopravdano.E onda bi zvali, slali SMS-e daj Reni učestvuj u HRS KUP-ima da rezultat bude bolji za klub.Radija san i to,do prije 2 godine kad san otiša iz "Marjana".100 veza mogu jednom rukom u tim kontestima uradit, nije problem.Međutim kad se išlo na Malačku onda me NIKAD nisu zvali da in dan ruke :!: Zašto,to samo oni znaju. :?:
Ja nisam mobilan,pa me triba pokupit ispod zgrade.Možda je to bija veliki problem? Ili se jednostavno nisan uklapa u tu "ekipu".Predsjednik RK"Marjan"Zoran Mikulka 9A2WA me NIKAD, ama baš NIKAD nije upita bili poša s njima na bunker :!: Čujen sad se pita zašto san bez pozdrava otiša iz njihove"ekipe".Pa očito da član iste nisan nikad ni bija.Majice "bunkereši"su se vezle ali ja je nisan dobija,što je i logično.Od svih njih jedan(1)op.zna radit CW.Drugi san ja.
Bit će da in je taj jedan dostatan,ko će ga znat?Ali to je sad već prošlo svršeno vrijeme.Novi izazovi su preda mnom i tako se ponašam.
Evo tribalo je nekoliko godina da sve ovo iznesem napismeno a usmeno su neki već čuli.Zadrani iz RK Zadar me mole da in dođem dat ruke u kontestima,sve osigurano,ama baš SVE,i iša bi ali priroda mog posla je takova da san liti dosta zaposlen jer je tada "jematva",HI.Sad san se "namistija"na posal di iman sl.vikende pa ako tako ostane otić ću u ZD i dat in ruke u pokojem natjecanju,naravno.Nisan čovik koji se nameće bilo kome,jer to nije moj stil.Ali ako me neko lipo pita za rad,pomoć,druženje nema razloga da to i ne učinim ako sam u mogućnosti.Dapače,s guštom.

Iđem dalje pa dokle stignem. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 22, 2017 4:22 pm

Pročitaj privatnu poruku, pa češ vidit koji je oni drugi kolega, HI ! Inače, zva me je jedan , treći, kolega, isto banjičar, veli, nije bilo 5, nego 6 predsjednika kluba, u zadnje 32 g., pa san i to ispravija !
Sve u svemu , ljudi čitaju, u Hrvatskoj, a i šire, u regiji, gdje jezik nije barijera. Javili su mi se i jedan Slovenac, i jedan Crnogorac, od kako je počela ova zadnja pisanija. Slušajući njih, svugdje je ista perspektiva, manje - više.
Nemamo, ni ja, ni Djani, nekih pretenzija, kako literarnih, tako ni regionalnih, ponavljam, mi smo nastali, i opstali na tvrdokornom monolitnom autoritativnom modelu vladanja u D-12.

Ko danas se sjećam razgovora između mene, s jedne strane, i Kreše i Mate Botice, s druge, prije devet godina i 3 mjeseca. Krešo me nastojao privoljeti na neku od funkcija, ja sam to odbijao, i, u jednom trenutku Mate , vispreno i vizionarski, reče , citiram : "Možda je i dobro da ostane svoj, dobronamjerna kritika uvijek dobro dođe, a ljudi baš nisu skloni javno se određivati, prema pojedinom problemu".

To je tada lijepo zvučalo, no idila nije dugo trajala. Prvi sam "okršaj" imao (ne s njima kao s osobama, nego) s njihovom politikom, oko ugovornog domoljublja (moja kovanica), u naravi kupnje subvencioniranih uređaja. Sada, devet godina poslije, još više sam uvjeren u ispravnost svega što sam o toj temi tada pisao. Neki od njih mi to nisu mogli zaboraviti.

I, što sada ? Mate na još bolju funkciju, valjda je to zaslužio, ne sporim. Nama se natura ugovorni odnos s firmom u kojoj obnaša tu visoku dužnost, a deseci me uvjeravaju da je to sve dogovoreno, i da se ja pjenim zaludu ! Isuviše je pojavnih oblika sekundarnih pokazatelja koji govore tome u prilog.

No, dobri vitez od La Manche nema više špirita za ići na poznate vjetrenjače...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK