QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Tue Jun 23, 2020 1:05 pm

OKO MENE 4-5 REPETITORA U FUNKCIJI.NIKOGA NA NJIMA, ALI U SIMPLEXU SE NAĐE PONEKO.SPLIT I OKOLICA.DAJTE JOŠ KOJI REPETITOR,DIGITALNIH FALI ! :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 24, 2020 9:03 am

Isto kao što je bila D-star euforija, tako je sada DMR euforija, a sve u stilu "ko nije sa nama, je protiv nas". I slijepci vide da ih se postavlja neprirodno puno, svako selo oće imati DMR repetitor, a najam i internet neka plaća HRS ! Nije teško provjeriti što je planirano, a što ostvareno. Pa, upravo ražalovani Pero je aktivno provodio tu politiku, koju je netko drugi zacrtao, i koja nema osnove u potrebama HRS članstva. U pozadini su nečiji interesi, istraži tijek novca, dobiti češ sve odgovore !

Razlozi zbog kojih je maknut, bar za javnost, su lažni. Isto kao i Marinko, samo HRS vodstvo je dvolično, od veljače , do danas, nisu bili kapaci članstvu podastrijeti istinu. Ili, morti, organi još rade izvide ? Nisu izvedeni svi dokazi ? Ponavlja li se slučaj Saucha ?

Ako je tako, najeba je naš Hrle, Uzdanica naša, on je taj koji je, po vlastitim riječima, ovjerava račune za nepostojeće usluge i troškove. On je taj koji je inicira da se narodu mažu oči lažnim kvartalnim izviješćima, za zadnje dvi godine.
U cijeloj toj priči, aktera bez obraza i časti, nisu opet smili stavit puno retroaktivno falša izviješća, smijali bi im se do Vladivostoka.
Jer, zadnji mail koji sam dobio na ovu temu je iz majčice Rusije. Čovjek mi piše, citiram "da mu je sada puno jasnije zašto dobijaju sramotno malo karata iz RH, zadnjih desetak godina".
Neću ja da se hvalim odakle sve dobijamo mailove i poruke, mnogi bi krivo shvatili, da se hvalimo, pred obljetnicu foruma, za 5 dana.
Zovu nas i u Supetar, tamo će se peć vol, ne oni od HDZ-a, iz 90-e, nego novi, nezavisni... Vidićemo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 25, 2020 10:12 am

Idu crne godine,barem sedam,sve će to utanjit ako ne i ugasit se.Ako će netko mećat privatne repetitore sa vezom na internet,neka ishodi dozvolu i postavi ali O SVOM TROŠKU :!: Šifru neka da onomu ko mu plati ili mu je dobar prijatelj pa mukte.Ja nisam protiv toga.Ponavljam....Svaki dan slušam nekoliko analognih rep.oko Splita i tamo ima jako malo poziva a kamoli nekih RA razgovora.Jeli to znači da su vazeli novu igračku DMR pa su tamo? Ja ih nemam s čim slušat jer nemam DMR uređaj.Ćakula na VHF-u ima veze sa radioamaterstvom koliko i CB sa istim.VHF FM je bliži RA samo zato jer se u radu rabe frekvencije koje su dodjeljene radioamaterima.A šporkih riči ima jednako kao i na CB-u pa i tupih,bezveznih priča koje nemaju nikakvih dodirnih točaka sa našim hobby-jem.Kako na repetitorima tako i na simpleksima. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 26, 2020 8:16 pm

Već sam pisao o činjenici da me je QRZCQ bez mog znanja, volje, i naloga "učlanio". I onda počme, kao i eQSL, sve je besplatno.
Prođe malo vrimena, eto ih, izokole, da bi bilo dobro štogod priložiti balina, da to ima su čime funkcionirati. Kako ih ja ne šljivim 5%, najnoviji im je "izum" podsjetnik, da nisam uploadirao svoj LOG na njihovu stranicu ! Ma, okanite me se, niko vas nije ni zvao.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 29, 2020 6:29 pm

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da je IO HRS-a, na svojoj 2. sjednici, održanoj 6.6.2020. godine, donio odluku o organizaciji tiskanja QSL kartica. Svi zainteresirani radioamaterski klubovi, članovi Hrvatskog radioamaterskog saveza, te svi zainteresirani radioamateri koji su uplatili članski doprinos Savezu, imaju mogućnost prijaviti se do 30. lipnja 2020. godine u Stručnu službu na e-mail: radioamateri@hamradio.hr radi organizacije tiskanja QSL kartica. Naravno da će jedinična cijena tiskanja kartica biti niža ukoliko naručimo što više komada za tisak. Rok za prijavu: 30.6.2020.

Ovaj veleuman tekst visi na HRS web naslovnici. Bilo je sličnih pokušaja i prije, pa se pokazalo ono što sam ja tvrdio od početka, a to je da je minimalna tržišna cijena 14 - 15 lipa po komadu (solarno plaćanje-keš na ruke), plus priprema, plus transport, a pitanje PDV je ostalo visjeti u zraku.
Ukratko, Stručna služba neuspješno pokušava prikazati članstvu da nudi nešto korisno za njih. V3.0 !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 01, 2020 1:10 pm

Dođe mi obavijest na mail da mi je došla neka pošta (potvrda veze) iz 2004.g. Odma san promislija, nije to Emil, njegovi dugovi sežu još dalje... Elitisti, kako to gordo zvuči ! Još kad se sami tako nazovu ! Pa radio je i prošli vikend s društvene lokacije.
A Salvatore trubi da su oni utrošili mnogo radnih sati. Jesu, ali su ih i isplatili, kroz program "Društveni novci za privatne gušte"!
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 02, 2020 8:20 pm

Nije sa 9A QSL biroa :
Attachments
Skeniranje_20200702.png
Skeniranje_20200702.png (1.23 MiB) Viewed 2253 times
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 03, 2020 10:30 am

Ovu san QSL-ku obisija da je svako vidi, ne zato što je raritet, jer nije, nego da svi vide da pošta u Italiji radi normalno.
Silvano tnx.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 04, 2020 6:32 am

Čujen da su muftije izjavili da će naši paketići sa QSL-kama ići u Vatrogasni dom u Brezovici ?!!!
A je to ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 08, 2020 4:03 pm

Gledam kako se 9A1AA samospotira, prikazujući da ga spotira 1KDE. Da, to je onaj lik koji bi formiro paralelni QSL biro, a ovog je koristio i koristi maksimalno. Hrvatski, latinica, ustao je protiv pravomoćne odluke IO-a HRS-a, koji ga plaća za njegov "rad" na HRS forumu ! Prvi put vidim da neko ujeda ruku koja ga rani...Sve go elitist ! I logističar, naročito za autobuse do Kraljevice.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK