by 9a2jg » Mon Jun 08, 2020 9:04 pm
Ako on bude, to će, vjerojatno, dobro funkcionirati. Druga stvar je što je proces navezan, jedan na drugoga. Ako službenica ne radi svoj dio posla, zaludu on može davati i 110%. A ta ista ne radi, ako je predsjednik HRS-a mlohav, i od početka je pustio da Sava teče kako je volja...
Osim moje moje malenkosti, mnogi su ljudi pisali , s svoje točke gledišta, kako bi QSL biro trebao raditi. Pažljivo sam čitao sve ideje, i , naravno, to se događa s starim osobama, poklapamo se u oko 80 %, što je dobro. Znači, nitko ne zastranjuje.
Neću ovdje prosipati umotvorine, kao Martin, ili Ivo, nego ću, novoizabranom QSL manageru, ma tko to bio, poslati mail, s sugestijama i prijedlozima kako bi to trebalo funkcionirati. Na njemu će biti da posluša, ili ignorira, dobronamjeran savjet.
No, kako rekoh, nije, i neće biti samo do njega. I IO treba donijeti par odluka, prevažnih za normalno funkcioniranje biroa.
Koje, pisao sam na desetine puta, prvo evidencija plaćenih članarina, matični klub, da li koristi usluge QSL biroa, model iz SRS-a.
Korisnici biroa će sigurno biti spremni platiti i malo više, ali ne solidarno, kao što je do sada bila uravnilovka, nego prema težini incoming i outgoing handlinga. Tako se sigurno neće moći dogoditi da ja jednako platim kao i 1KDE, ili 5Y, a niti kao neka stanica iz inozemstva, koja bi za 100 kuna htjela imati komoditete i goleme uštede, neprimjerene matičnom savezu. Jer, kao što postoji aksiom matični klub, postoji i matični savez. Ne može matični savez Talijanu biti HRS ! Ne može ni niski gastarbajtera, nevezano da li su Bosanci, Ercegovci, ili Srbi (koji nisu iz Hrvatske) matični savez biti HRS ! Jer, oni se, bez ljutnje, učlaniše zbog pogoleme financijske uštede, a ne zato jer prikoviše vole Hrvatsku. Dokaz za to je što su oni svi redom članovi i austrijskog, njemačkog, talijanskog, ili nekog četvrtog Saveza.
Ja ljudima ne zamjeram što hoće proći jeftinije, ali, da zaključim, vicom kojeg sam čuo kao dijete.
Stajo na Baš - čaršiji jedan prosjak, vazda na istom mjestu. Svaki dan, u isto vrijeme, bi prošao jedan uglađeni gospodin, lijepo se nosi, prišao bi prosjaku, i dao mu dinar. I tako, godinama... Jednog dana, on prođe kraj prosjaka, i ne zaustavi se. Prosjak skoči, potrča za njim, sustigne ga, i upita : "A kud moj dinar?" Ovaj se poče pravdati, da počeo zidati kuću.
Na to će ti prosjak : " A što s mojih leđa ?"
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja