QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Jun 08, 2020 7:22 am

Alo ekipa, molio bih vas da ne širite dezinformacije. 9A QSL biro SE NE GASI pa nije fer da stavljate ovakav naslov i tako plašite ljude.

Dobro van je Ivo 3TY napisa, bija bi ja, da smin tamo pisat, ne daju fašisti... Samo, Ivo je preblag s vama, osim činjenice da nemate ni zrno morala i etike, zaboravljate da širite krivično djelo širenja lažnih vijesti, s nakanom, u cilju uznemiravanja pučanstva, znajući da su lažne .
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 08, 2020 4:22 pm

Što se pak tiče gašenja QSL biroa (da ne raspravljamo na dva mjesta),
ja to doživljavam kao gašenje.

Trećeg, iz trija Fantastikus nije trebalo dugo čekati. Sad on govno zavija u celofan, "ublažava" svoju izjavu. koji si ti faktor u državi, da ti svoj doživljaj naturaš RA narodu kao činjenicu ?

Na Jarunu stoji Dom tehnike, građen novcima SVIH poreznih obveznika RH, i u preambuli sakupljanja novaca i lobiranja je stajalo, citiram, "da će služiti svim aktivistima Narodne tehnike Hrvatske".
Do sada su u taj prostor lakše ulazili Ameri, nego Hrvati. Pet je do 12 da to prestane biti privatan feud tri-četiri osobe !

Ostaje "teži" dio posla, dati nalog službenicama da pođu tamo raditi. To je problem, a ne prostor ! Jer, kako kažu upućeni, ni do sada nisu slušale Pilatove naputke i zapovijedi za radne zadatke ; što bi sada kad je izborna skupština za 5 mjeseci, a između danas i skupštine, haj - raspašoj, čitaj pedagoški godišnji odmor, hajram - bajram, catch-as-can, uvati me ako možeš.
Problem funkcioniranja QSL biroa nema dodirnih točaka s (ne)radom dvije službenice. Obje, neovisno jedna od druge, od prvog dana, ne znaju za pojam rad, red, disciplina. Od tog stanja, do potpunog kaosa, samo je jedan koračić.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jun 08, 2020 6:25 pm

Zlatko, 9A2EU će biti QSL manager.Tako san čuja.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jun 08, 2020 9:04 pm

Ako on bude, to će, vjerojatno, dobro funkcionirati. Druga stvar je što je proces navezan, jedan na drugoga. Ako službenica ne radi svoj dio posla, zaludu on može davati i 110%. A ta ista ne radi, ako je predsjednik HRS-a mlohav, i od početka je pustio da Sava teče kako je volja...
Osim moje moje malenkosti, mnogi su ljudi pisali , s svoje točke gledišta, kako bi QSL biro trebao raditi. Pažljivo sam čitao sve ideje, i , naravno, to se događa s starim osobama, poklapamo se u oko 80 %, što je dobro. Znači, nitko ne zastranjuje.
Neću ovdje prosipati umotvorine, kao Martin, ili Ivo, nego ću, novoizabranom QSL manageru, ma tko to bio, poslati mail, s sugestijama i prijedlozima kako bi to trebalo funkcionirati. Na njemu će biti da posluša, ili ignorira, dobronamjeran savjet.

No, kako rekoh, nije, i neće biti samo do njega. I IO treba donijeti par odluka, prevažnih za normalno funkcioniranje biroa.
Koje, pisao sam na desetine puta, prvo evidencija plaćenih članarina, matični klub, da li koristi usluge QSL biroa, model iz SRS-a.
Korisnici biroa će sigurno biti spremni platiti i malo više, ali ne solidarno, kao što je do sada bila uravnilovka, nego prema težini incoming i outgoing handlinga. Tako se sigurno neće moći dogoditi da ja jednako platim kao i 1KDE, ili 5Y, a niti kao neka stanica iz inozemstva, koja bi za 100 kuna htjela imati komoditete i goleme uštede, neprimjerene matičnom savezu. Jer, kao što postoji aksiom matični klub, postoji i matični savez. Ne može matični savez Talijanu biti HRS ! Ne može ni niski gastarbajtera, nevezano da li su Bosanci, Ercegovci, ili Srbi (koji nisu iz Hrvatske) matični savez biti HRS ! Jer, oni se, bez ljutnje, učlaniše zbog pogoleme financijske uštede, a ne zato jer prikoviše vole Hrvatsku. Dokaz za to je što su oni svi redom članovi i austrijskog, njemačkog, talijanskog, ili nekog četvrtog Saveza.

Ja ljudima ne zamjeram što hoće proći jeftinije, ali, da zaključim, vicom kojeg sam čuo kao dijete.

Stajo na Baš - čaršiji jedan prosjak, vazda na istom mjestu. Svaki dan, u isto vrijeme, bi prošao jedan uglađeni gospodin, lijepo se nosi, prišao bi prosjaku, i dao mu dinar. I tako, godinama... Jednog dana, on prođe kraj prosjaka, i ne zaustavi se. Prosjak skoči, potrča za njim, sustigne ga, i upita : "A kud moj dinar?" Ovaj se poče pravdati, da počeo zidati kuću.
Na to će ti prosjak : " A što s mojih leđa ?"
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 09, 2020 5:47 pm

Cilo jutro po Splitu, slušam FM simpleks, čaršija zna koji su zaključci IO-a, ja ne znam ! Ne zato što sam ja ikakva "veličina", nego ja kao uredan platiša HRS članarine, zadnjih 55 godina. To nije dobro. Ne mogu se ne sjetiti Titova govora, prije 58 godina, kojega san sluša sa murve, na vrh Pazara u Splitu, točno je primjenjiv na sadašnje stanje u HRS-u, citiram "Jer ako danas imamo objektivnih teškoća i objektivnih nedostataka, onda su oni rezultat subjektivnih grešaka naših rukovodećih ljudi!"
Zastupnici, i žetončići, jeste zapametili ? Može noh ajn mal, nema problema, dokle triba...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 09, 2020 7:59 pm

75 godina nas hebe taj "rukovodeći" kadar.Oni prije su krali ali malo,bilo je u njima i mrvicu "poštenja".A i mislili su da će Juga vječno trajat,pa nije priša.A ovi grabe,rukama,nogama,bagerima,noktima jer znaju da doskora neće ostat ništa.Jednom lupež,vazda lupež.Onaj kolji je ukra lipu, kao i kolega mu koji je par milijardi jamija. :twisted: Ako bude tribalo ide i velika koalicija.Da pokriju jedni druge.Amen.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 10, 2020 1:17 pm

Čak me je zvao stari član AKL-a, pita je li istina da se 9A QSL biro gasi !!!! Uvjerio sam ga da je to laž, koju proturaju upravo oni koji su do sada imali koristi, sada nemaju, ali ih ne smeta da koriste naše resurse, u funkciji stvaranja nekog njihovog privatnog biroa. Ja im u toj raboti želim svu sreću, samo što dalje od mene. Ne mijenja ovaj dres, nakon 55 godina u SRH/HRS-u !

Paralelni biroi postoje u Poljskoj i JAR-i, i, kako sam se informirao na izvoru, stalno postoje nesporazumi, koji redovito rezultiraju lošijim prijemom karata. A da ne spominjem broj stanovnika, i broj radioamatera, mi smo sićušni u odnosu na Poljsku i JAR.
Ne moram napominjati da je članarinu HRS-u lani platilo jedva tisuću ljudi. Oni bi radili paralelni biro, za koliko zainteresiranih ?
Svi bi stali na prste ruku i nogu !

A da kažem i osobno iskustvo, u zadnjih desetak godina mi je desetak puta vraćena QSL-ka iz Poljske s pečatom da primatelj nije korisnik TOG biroa ! Svašta . Braćo Slaveni, ko zavadi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 16, 2020 7:26 pm

Pouzdani čovjek iz čaršije mi veli da je Zlatko prava osoba za QSL managera. Pa nastavlja, on je i do sada odlazio u HRS po pakete i vreće, i nosio ih Marinku na kuću ! Sad će ih umjesto Marinku, peljati sebi ! Nemoj tako, protestiram ja, ti ko da si vidoviti MIlan, pa znaš da će nacionalni biro (opet) biti u privatnoj kući ? Silnici ne daju ključeve od Jaruna, iako to nije prostor njihovog DX kluba !

Bude se rasplelo, bez daljnjeg, još su živi članovi BQR-a, koji znaju i pamte kronologiju događanja, koji je doveo do nakarade.
Od otimanja MTS-a, preko prostora, do difamiranja ljudi. Pomalo, zaklela se zemlja raju, da se sve tajne (do)znaju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 18, 2020 7:57 pm

A je li drug Hrle ovjerio zadnji račun, provjerio nazovi urađeno, prekontrolirao gdje su QSL ormari, i neposlane karte ?

Ajde, nema siromaha, daće onaj kome se (ispod žita) radilo, za naše novce. Dobro je reka Šicer, da je student zapalio žito.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 23, 2020 9:38 am

Isto kao što pred izbore ožive priče o ustašama, četnicima i partizanima, tako mudro rukovodstvo HRS-a proturi benignu temu o DMR repetitoru na Ugljanu, te zašto nema interneta !
Normalno da korisnici repetitora ne šalju karte, niti ih imaju, niti ih QSL problematika zanima, oni su tu samo u funkciji odvraćanja pažnje. Baš kao i fašisti iz prve rečenice.

Svi vole papirnate QSL-ke, svi hoće nacionalni QSL biro, 4 do 5 zainteresiranih lica za obavljanje tog posla, svi se kunu u poštenje, a već odavno - muk. Svi junaci mukom zamukoše. Jel zato što Hrvatski DX klub neće da ustupi nacionalni, ne svoj, prostor, za QSL biro ? Bogu hvala, još su živi, skoro svi akteri koji znaju kako je nastao taj prostor, u koju svrhu, i čijim novcima. Zna se i čiji su uređaji i oprema tamo preneseni, kao inicijalni. Postoje i neki dokumenti, ali interesantna su svjedočenja ljudi, koji ne žele više šutjeti.

Jučer mi jedan prika veli da nam se sprema slovenski scenario, Savez u Ljubljani, biro na slovenskom moru ? Nama je Savez u Brezovici, valjda da je predsjednik bliže kući, a QSL biro ? Samo da ne bude u Komarni.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK