Evo i ja par riči, užežin najavljenog druženja 9AFF-aša u Gorskom kotaru... Žao mi je što ne mogu nazočiti i sam, jer me za ta području vežu prelijepe uspomene iz djetinstva, kada sam dosta puta bio sa izviđačima, odreda Velimir Škorpik iz Splita.
Drago mi je što su najavili i neku aktivaciju, po novom spisku, jer ljudima nije baš usput, osim ako idu za Rijeku starom cestom, nezaboravno...
Nadam se da su izvukli pouku iz zadnje aktivacije 9A0HRS, ono je bilo , bez uvrede, jadno i nikakvo, prekratko, signal jedva čujan, sve na brzaka...QSL ?
Ono što me osobno smeta jest činjenica da operatori sve manje pišu i šalju QSL-ke za održane veze, i primljene QSL-ke sa moje strane. Svakome pošaljem, za održanu vezu, bez obzira po koji put, sa različitih lokacija. Povrat mizeran, oko 10%, ispod svake kritike, nemam riječi. Prednjače mladi, na žalost. Svijetle točke su 2GA, 9K, 2MF i svi Karlovčani . Ta nije zaludu Franjo radio puste godine na Savudriji, i onda sam redovito dobijao YU2SBF karte.
Ali nije ta "bolest" ne-slanja zahvatila samo 9AFF, i IOCA aktivatori su zahvaćeni njome, pretežito mlađa populacija. Što im bi ? Nisu učili na kursu ništa o potvrdi veze ?
Ako su bili na Zvjezdanom selu, sigurno nisu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja