Kao što napisah, imadoh sinoć par interesantnih tel. razgovora, zovu ljudi sa sjevera Hrvatske, da mi otvore oči.
Veliju, Koki ti dobro pišeš, samo kronično patiš od nedostatka pravih i potpunih informacija ! Prosvijetlite me onda vi, zavapih.
I poče nauk, ali ne na kanalu HTV3 ili STV, nego mobitelom. Vele ljudi, ima stranaca, s hrvatskim znakom, koji hendlaju QSL-ke za desetak znakova, i za sve njih stavljaju via hrvatski znak.
To je sve u redu, velju ja, u dolaznom saobraćaju, i nije protiv propisa, a u odlaznom neka se ta osoba misli, organizira, troši, i šalje.
E , tu smo te čekali, skočili oni, ko vužgani jarci, na zadnje noge, oni su koristili naš biro i za odlazni saobraćaj, i time preopteretili Marinka, i znatno povećali troškove !!!
Ljudi moji, ja spuštam balun na zemlju, ja o svemu tome ne znam ništa, ovo mi je prvi glas, ali, ako je to istina, to je toliko neprirodno, nakaradno, i štetno za HRS, a samim time i za nas, a osim toga i očito, da se čudim da netko to nije prije vidio, i to prekinuo, te pozvao onog tko je tako učinio HRS-u nepotreban trošak, da isti i naknadi.
Ako je to tako i bilo, onda me ne čudi što 28 mjeseci imamo kolaps sustava, a što moj klub itekako osjeća.
Ono što sam ja vidio, ne skoro, nego i od prije, jest činjenica da sam na stranicama qrz.com-a vidio, za određene stanice da je QSL via 9A3JB. Osobno smatram da je to amoralno, i očiti sukob interesa. Ima tu domaćih i stranih pozivnih oznaka.
Ali, to nije sve. Kako mi javlja OZNA-in pouzdanik za metropolu, navodno je upravo Marinko preuzeo na sebe obvezu slanja QSL-ki po Hrvatskoj i svijetu, svih posebnih pozivnih oznaka, koje su bile pod pokroviteljstvom HRS-a, od 2016.g. , do danas. Ni ja, ni itko drugi , nije dobio ni jednu kartu. Ovo na dušu Pilatu, Soriću, i sličnima, kad su prebacili svoje odgovornosti na osobu, za koju su, u startu, znali da to neće obaviti.
Ima još, ali , pomalo...