Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Wed Jan 02, 2019 4:04 am

A ovdje jednoumlje. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 02, 2019 2:25 pm

Čekaj malo, ako si ti u pravu, onda nan je isto ka i prije rata ? I za onaj period sad govore da je bilo jednoumlje. Znači, nama je isto ? Ako ćemo se zajebavat...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 02, 2019 5:21 pm

Tako je.Ništa se u biti prominilo nije.Sad je u jednu ruku i gore.Sad imaš i pederluk kojeg onda nije bilo!
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 02, 2019 8:13 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/min ... 53717.aspx

Šta sad tzv. radnici Uljanika ne izađu na ulice i ne viču : Građani Hrvatske, Vi koji vraćate naše dubioze i potrošene novce za nerad, oprostite nam !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 02, 2019 8:44 pm

Nisu blesavi. :o
Jedno jutro,kad se probudimo iz zimskog sna,ćut ćemo da smo bankrotirali ! :o Ono ka u Argentini dva puta.Čini mi se da nismo daleko. :? Čekaju uvest Euro,pa poza toga ide radosna vijest.Ovu godinu ćemo se koprcat u blatu ali 2020 će bit veselja.Valjda tako triba bit a? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 03, 2019 8:07 am

Kad su Slovenci uveli euro, lito poza toga ih nije pola došlo u Dalmaciju. Neke san bija zva telefonom, jer se godinama znamo, pitam što je uzrok. Odgovor je bio istovjetan, kod sviju, skupoća, nerealan odnos prema tolaru, i nepošten odnos prema stvarnoj vrijednosti robe. Trebalo je par godina da se to, za nas vrijedno, turističko tržište stabilizira.
Kad se euro uveja u Italiju, lito poslin nije došla 1/3 u Dalmaciju, i to baš stari gosti. Njihov "oporavak" još uvik dura, i ne ne vidi se na obzoru konačno "izliječenje". Jedan me prika iz Italije nasmija do suza. Godinu poslin uvođenja eura, on otkaza rezervaciju, ja ga zoven, da vidin zašto, a on će ti meni : Znaš prijatelju, došli bi mi , ali nan je došla kriza ! Ja nisan moga sa manjin, nego san omar puka ka praska, cipanica iz Tugara, majke ti božje prika, u nas je kriza od 45', šta bismo onda mi tribali, iskopat rupu u zemju , leć unutra i reć ženi da me zatrpa, a da dica daju ruke... ?

Mi nećemo u bankrot navezano na euro, nego na goleme dugove koje imamo kod svjetskih novčarskih kuća. Krediti, državna jamstva, i državne obveznice dolaze na naplatu, gro u 2020. , i 2021. godini, onda ćemo puknit ka šipak iz Ulcinja, ili Bara.

Samo uvođenje eura će dodatno sve osobe u Hrvatskoj osiromašit. Za one "zaboravne", kad se ukinula njemačka marka, prvih par miseci se minjalo 1:2 , poslin je to brzo postalo 1:1. Pouka je jasna svima koji hoće slušat, kad se bude znao datum uvođenja, triba skupit sve sa banke, iz bičve, ispod štramca, i kupit nekretnine, ili nešto što ima trajniju vrijednost. Na samu najavu mogućnosti uvođenja eura od strane naših stručnjaka, poskupilo je zlato i srebro, a tendencija je da će i dalje rasti im cijena.

Trajna vrijedna imovina je i primopredajnik sa displejon ća pokazuje šta korespodent kuca, ili primopredajnik šta radi i na + 50 C... ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 03, 2019 9:42 am

Eto,ti imaš volje pisat pa si to poduže,lipo opisao.Ja u jednoj rečenici ali nažalost takav nam scenarij pišu.Već su nam digli odlazak u mirovinu na 67 godin.Penalizacija od 5 posto za svaku prijevremenu godinu odlaska! :evil: Svima ovima koji su ovo stavili u zakon želim dugu i tešku starost,umirali što duže a nemogli KREPAT :!: :!: :evil: :x
Sa svim pinezima jebem im sve di 80 kolina :!: BAGRA
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 03, 2019 1:51 pm

Prelazak na euro će biti jednako bolan, i štetan po Hrvatsku, kao kad su , u državi SHS, srpski velebankari minjali austrougarske krune za srpske dinare. Mi nikako da se naučimo išta od pametnih naroda i država. A ima ih, koji su u EU, a nisu uveli euro i neće. Zašto nas naši političari forsiraju, ne znam, ali se ne bi čudio diktatu iz Brisela, pa i da je netko "kupljen" da to propovida, kao "spas" za RH !
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 03, 2019 2:15 pm

A i ti oko kole pa na mala vrata.Država Hrvatska kao i da ne postoji.Ona je EU kolonija.Te anacionalne i korumpirane političke "elite"šire defetizam preko medija i na sve druge načine.Zato nam mladež i bježi vanka.Cilj joj je zatiranje nacionalnog duha i nametanje novog indetitetskog koncepta Hrvatima.
Nama je danas potrebna opća mobilizacija duha,isto kao što nam je u vrijeme Domovinskog rata bila potrebna mobilizacija vojske.Svaki pojedinac mora "probuditi"vlastitu savjest.Ako nam uspije,spašeni smo, ako ne nestat ćemo.Doseljenjem drugih naroda, to će ići još puno brže.I to je činjenica.
I kad si već kod cvijeća:"Oni,naši neprijatelji mogu posjeći svo cvijeće,ali opet će doći proljeće." ;)

LP,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Thu Jan 03, 2019 2:35 pm

U toj umjetnoj tvorevini SHS,Hrvati su na promjeni monete iz austrougarske krune u srpski dinar OPLJAČKANI.Omjer je bio 1:4 u korist dinara. :o Opljačkani i u Titinoj Jugi.Bilo je nešto industrije ali se zato selo zapostavilo.Nikad na zelenu granu.
Sad smo negdje oko 1900,kad smo bili u granicama Austrougarske Monarhije.Sluge,nadničari,radnici po Austriji i Njemačkama.A Hrvat je njima vrlo vrijedan,marljiv i još uvijek jeftin radnik.To si sam više puta napisa.Čuvamo im po neznam koji put granice od upada barbara od Istoči a šaljemo in radnu snagu pa i školovanu. :(
Sad smo sirotinja,služimo Briselu i iseljavamo.Kakvu to budućnost ima ova država i narod? :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK