Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Mon Jul 31, 2017 10:16 am

Nemoj okrićat stvari, vidi malo bolje šta san napisa, nikad i nigdi nisan reka ni napisa, da je neki zabavljač, ikoje vrste, "kriv" za glad u Vukovaru, Kninu i Karlovcu.

Ono što JESAN napisa, i pisat ću i dalje, da svi veliki "domoljubi" muljaju s porezom, di god mogu ga ne plate, a kad i plate, ne plate koliko treba, po zakonu.

Eno ti primjer Bandića, dužan Poreznoj 17,5 miljuna kuna, njegov odvjetnik Hanžeković je fiškalskim marifetlucima odgodio plaćanje, do daljnjeg, najvjerojatnije dok ne umre.

Što se tiče MPT, neka mu saberu sve prihode od 1991.g. do danas, pa neka onda njega Porezna pita odakle mu velebne nekretnine, ka šta su mene pitali odakle mi kuća !

Nek saberu svim generalima prihode, od 1992' do danas, ne bi mogli jednu, ili dvi etaže svojih vila učinit, pod uvjetom da zasukaju rukave, ka šta san i sam.

Ne boj se, nije ta bratija išporkala ruke salbunon, eventualno isprid dječjeg vrtića.

I da zaključim sa Markišon, cili Knin bruji da njega štiti Crkva, i da mu država ne mere ništa ! To san čuja na svoje uši, desetine puta.

Sad se , vjerojatno , pitaš odakle obrat pozicije u javnosti ?

Nije svak dobija svoj dil.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 31, 2017 11:23 am

A ko to od svih njih sve prijavi za oporezovat? Ma ko to? Kad bi sve prikazali Poreznoj nebi ostalo ni za papar.U tome i je problem ove države.Preveliki nameti tako da mora postojat siva ekonomija,rad na crno,ispod banka,šverc komerc itd.
Vidit ćeš od 01.01 2018 kako će stvari ići na još gore.Jer je sve povezano.Državna riznica prazna,oni je moraju punit između ostalog i za mirovine i sve poskupljuje svako malo.Osim plaća radnicima.To ostaje duboko ukopano na prvoj crti.Onaj ko radi kod privatnika zna o čemu govorim. Uvozni lobiji su sve uništili i na to sam ukazivao poodavno.Uništili su našeg seljaka,mjekara,zemljoradnika,OPG-a.Radnici ne postoje...to se sad zove ROBOVI.
Tko je to omogučio odnosno tko je tome kriv? Ja sigurno nisam kao ni MPT.A ni ti.Kako se išta zdravo može uraditi u ovoj zemlji kad je plan za uništenje Hrvatske davno donešen i otpočeo..OSAMDESETIH GODINA NE DEVEDESETIH.Izgleda da nekima nije jasno da nam spasa jednostavno nema.NESTAJEMO. :? Pametnom dosta!

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 01, 2017 8:33 am

http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam&p ... code=14442

Kako je vidljivo iz prognoze, u Kninu će u subotu ključat. I bez maligana.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 01, 2017 9:43 am

Triba čuvat da na stadionu Dinare nebi uskrsnula svastika ka na Poljudu.Drugu Rankoviću navrime javit da osigura bezbednost na stadionu kao i u Kninu.U Sljunju ne triba.Tamo ima dovoljno Hrvatina koji iako su u mirovini 20 godina još vola bez problema za rep mogu potegnut.A sve PTSP-ci. :roll: Malo čudno al je tak kak je. :D

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 01, 2017 9:55 am

Nema svastike u Kninu, garant ! Tamo su se, poslije Sutjeske, vodile najžešće borbe protiv Švaba, u 2. svj. ratu na Balkanu. Poslin Knina je bio otvoren put za oslobađanje hrvatskog Primorja , Rijeke, Istre, i Trsta. U tim bitkama za Knin su zarobljene dvije kompletne pokretne radionice-laboratorija za servisiranje radio opreme, i brdo radio stanica. Ostatke njih smo čuvali u radio klubu do preseljenja, iz centra Grada na Vrh Sućidra, 1979.g. Samo skladište te ratne opreme je bilo u jednoj baraki, naslonjenoj na gimnaziju Marko Marulić, poviše Pazara.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 01, 2017 10:26 am

Pričali su meni oba pokojna nonota šta je Partija njima obećavala tijekom rata.U vrime rata su bili već oženjeni ljudi,sa dicon. Neću ti sad to nabrajat ali posli su in oduzimali a ne davali.Onda ona famozna Nacionalizacija(čitaj krađa).Moja dva su imali taj borački dodatak.Neznam o kom se iznosu radilo iako sam na onom odresku od mirovine to ima i po rukama.Međutim bija san premalen i premlad pa me to nije toliko zanimalo.Ka sad vidin onaj komad kartona.Onako ka ća ti ostane od uplatnice kad platiš struju,vodu,TV i druge režije.
Šta želim kazat? Svaka vlast, one prije i ove posli su obećavale brda i doline,med i mliko po ulicama i kalama.Na kraju govno ubrat.Oni su živili i u vrime Kraljevine Jugoslavije.Jer jedan je rođen 1908 a drugi 1914.pa ti vidi.
Nismo se usričili ni sa Antom ni sa Titom ni sa Tuđmanom.Takva nam je sudba. :cry:
I neće bit pomaka naprid,samo nazad.Ovo ti je sigurno ka na Švicarskoj banci.Slušaj mene "ludog". ;)
Davno je počelo a od Nove 2018 ide još gore.AMEN

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 01, 2017 10:55 am

Reći će tebi barba Koki, moja pokojna mater je imala boračku penziju. Koliko je bila "velika" , morala je prat skale u portunu, i "gospođama" robu, da bismo mogli živit. Imala je i dodatak, kao nositeljica Partizanske spomenice. Taj dodatak je bija toliko "velik" da bi od njega kupila meni i sestri knjige, u deveti misec, kad bi počinjala škola.

Pred početak rata u Hrvatskoj, HDZ je pokrenuo golemu propagandnu mašineriju da bi narajcao stanovnike Hrvatske protiv nositelja boračkih penzija. "Argumenti" su bili, citiram, basnoslovne penzije, pusti dodaci, povlastice, naravno, sve laž do laži. Ja to znam, jer sam bio dio toga. Rezultat je da je Tuđman, čim je došao na vlast, dao nalog da se srežu te boračke penzije na cca 40 % svoje nominalne vrijednosti ! Bog mi je svjedok, da joj ja nisam nosio konzerve sa prvih crta, da bi bila gladna.

Ali , to nije sve. Najgrlatiji agitatori su bili, u režiji HDZ-a, članovi HVIDRA-e. Napadali su bivši SUBNOR i borce iz 2. svj. rata, gdje god su stigli. Služili su se onim istim lažima, podmetanjima i floskulama, iz riznice rječnika HDZ-a.
I , što bješe na kraju ? Pretvorili su se u tisuću puta goru verziju SUBNOR-a, s jednom bitnom razlikom. Sudionici 2. svj. rata najčešće NISU mogli normalno živjeti sa svojom boračkom penzijom. Velika većina onih koji imaju penzije po osnovi sudjelovanja u Domovinskom ratu mogu, i žive normalno.
Kad prime na idući prvi slijedeću penziju neka se prisjete onih boraca kojima su, svojim aktivnostima, uzeli i ono malo što su imali.

Ne trebam pisati, sukladno naprijed napisanom, da sam financijski potpomagao svoju majku do smrti, 2012.g. Dvadeset godina joj je HDZ krao od zaslužene mirovine, umrla je ojađena, kao jedna od prvih žena - partizana u Dalmaciji.

Jel' treba više ?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 01, 2017 11:17 am

Virujem ti sve što si napisa jer ima i logike.Neću puno pisat ali je interesantno da uvik ista banda nakon svih ratova ispliva na površinu.Jači su od pantagani za koje kažu da mogu preživit nuklearni rat?
Uvik najebe obični,pošteni,mali,samozatajni,većinom šutljivi čovik/žena koji se ne kurči i ne busa u prsi.Hoću reć da je obrazac na ovim prostorima uvijek isti uz 50 nijansi sive boje.Sve ovo ide u prilog mom razmišljanju i spoznaji da se ovdje nikad ništa na dobro neće prominit.To nije neki moj feeling već to pratim i analiziram od sadašnjih dana pa do unazad par stoljeća.Uvik ista priča.Ako te ne zahebe tuđin oće tvoj.Nikad sriće na ovim prostorima i nikad na zelenu granu. :(

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a6r » Tue Aug 01, 2017 3:02 pm

U Splitu je malo pala žega.Trenutno je malo ispod 37C. ;)
Još ovu Zimu sestra mi je u tel.razgovoru rekla da je čitala predviđanja dugog toplog ljeta ovdje kod nas.Znači da ti Amerikanci proizvode ove žege a?
HAARP ili nešto drugo? Ali iz Koreje su se povukli.Aj ća.Veliki vođa je ipak "luđi"od svih njihovih generala.Ali da nema Kinu iza leđa nebi on to moga.Ameri su popušili.Sad će oni pribacit lopticu na "mekši"teren.Ka i uvik.
Siriju će sad skroz demontirat ..uh zaboravih na Libanon. ;)

9A6R
2750
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Aug 03, 2017 5:12 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sve- ... 86404.aspx

Znači , kad prođe državni vrh, smeće može opet po ulicama ! U toj rečenici je sadržan cijelokupan opis grada koji je uvijek bio "neuvjetni garnizon", i ništa više...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK